![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kryzys męskości...
Witajcie dziewczyny!
Chciałabym podjąć temat męskości, a właściwie jej kryzysu u facetów. Otóż zauważam, że mało dzisiaj mamy takich prawdziwych facetów, nie żeby od razu drani i seksoholików lecących tylko na seks, ale takich prawdziwych, w moim znaczeniu zdecydowanych potrafiących dbać o kobietę mających gest, nieskąpych potrafiących poprowadzić kobietę, tzn jeśli ja nie jestem pewna, to on sprawi, że będę za jego wyborem takich z którymi czuję się bezpiecznie CIEKAWYCH!!! interesujących się światem a nie tylko gry i gry, albo internet, piłka, piwo ![]() takich którzy wiedzą po co im jaja, że np. wstawią się za mną, będą mnie traktować jak Swoją Kobietę, a nie koleżankę do podnoszenia sobie ego (znałam takich bufonów) mających swoją wartość, porafiących dać, a nie tylko brać od kobiety (od łóżka poprzez zwykłe życie) Gdzie ci mężczyźni??? Na randkach spotykam 3 typy: 1. NUDZIARZ OKROPNY, jak nie pociągnę tematu, to patrzyłby w blat przez całe spotkanie bez słowa ![]() ![]() 2. nie nudziarz, ale nie w moim typie, 3. nudziarz + nie w moim typie, wtedy jest masakra i dramat, bo ani posłuchać, ani popatrzeć, marzę aby zwiewać po 15 minutach ![]() Gdzie są porządnie ubrani, znający się na ciuchach i mający gust i fajną osobowość faceci, którzy nie będą ciapkami i pantoflami, którzy zapytani gdzie idziemy, nie powiedzą ty wybierz ja nie wiem. Mam dosyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kryzys męskości...
A co masz do zaoferowania takiemu mężczyźnie? Dlaczego taki męski, inteligentny, przystojny, "z gestem", ciekawy, dobrze ubrany facet ma zwrócić na ciebie uwagę?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Po pierwsze. Dużo jest facetów, którzy lubią decydować za kobietę, oj baardzo dużo, dziwię się, że jeszcze takiego nie spotkałaś
![]() Po drugie - gry i piłka to też zainteresowania. Normalne. Po trzecie - reszta to już bełkot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Może oni nie są nudziarzami, tylko nie są Tobą w ogóle zainteresowani?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rób globalnego problemu z własnych niepowodzeń. A jak Ci się drań i seksoholik z kolejnym stadium "prawdziwego faceta" kojarzy to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Naczelna Nastolatka
|
Swoją Kobietę, konieczne pisane z wielkiej litery....
![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nudziarze powiadasz, że Ci się trafiają... a wiesz, że to wszystko co wymieniłaś to też zainteresowania? Jakbyś się głębiej temu przyjrzała to może też znalazłabyś coś dla siebie. Jak uznajesz tylko konkretne zainteresowania jako "nienudne" to poszukaj ludzi z tym związanych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Czemu się mnie tak uczepiłyście, to temat o facetach a nie o mnie, nie będę tu o sobie pisać.
Internet i piwo to są zainteresowania? Piłka w tv to jest hobby? Może jeszcze imprezowanie zaliczymy do ciekawych form spędzania wolnego czasu. Gdyby kobieta wymieniła facetowi, że się interesuje fejsbukiem i piciem soku malinowego to by ją wyśmiał! Taka jest prawda, że mało ambicji i ciekawości świata jest w panach. Panach, którzy mają na to czas, bo są licealistami, lub studentami, a nie 30-letnimi karierowiczami, choć tacy są ciekawsi, bo mają swoje plany, sposób na życie i często biznes, ambicję być kimś, być na swoim, a ja znam facetów wieeelu, którym wystarczy marne 1800zł przez całe życie, nie chcą się dokształcać ani nic, tylko powtarzają że w Polsce się nie dorobisz, o malkoncentcwo to inna wada, i myślą o wyjeździe za granicę, bo tu im się nie chce pracować. Widziałam się z takim ostatnio, jest kurierem, pytam się jaka jest jego dalsza droga zawodowa, on nie wie bo on SIĘ CIESZY ŻE W OGÓLE MA ROBOTE, facet miał podobno 24 lata - takie słowa to dla mnie od razu skreślające zdanie faceta. Trzeba myślec o karierze, pieniądzach, utrzymaniu rodziny, wiek 22 lat to max na wyszalenie się, a potem powinni już myślec o żonie i dzieciach, a nie zabawie, seksie i byle jakiej pracy. Ludzie a ambicjami już na studiach budują kariery, od 2 roku staże, dorabianie w zawodzie, a nie bycie kurierem, czy sprzeadawcą w markecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A Ty co masz do zaoferowania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Naczelna Nastolatka
|
Ha ha ha.
![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Właśnie wiele, ale nie będę tu pisać o sobie.
Może to ten prpblem, że stanowię dla nich za wysokie progi. Jedna dziewczyna tutaj ma podobnie, studiuje prawo i pisze że faceci uciekają. No ja się nie dziwię, bo teraz jest pokolenie ludzi bez ambicji. Sorry ale jak on studiuje jakiś marny kierunek, aby tylko sobie zapchać wolny czas i nie widzi za bardzo sensu w tym, to co on mi może powiedzieć jeśli jawiem kim chce być i mam już karierę rozpisaną i wiem gdzie iść, jakie kursy, staże itp, a on na 5 roku nie wie czy się nie przebranżowić bo to jednak nie to i bez sensu 5 lat stracone. Dziwni ludzie... Jak my mamy traktować ich poważnie jeśli potrafią być w wieku 24+ lekkoduchami i tylko chcieć seksu? Nie wszyscy, ale część. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzie pracujesz, że zarabiasz więcej niż 1800? Co robisz, żeby się dokształcić? Skąd masz 150 tysi na mieszkanie, bo zakładam, że już jesteś "na swoim"? W nicku masz 93, zakładam, że to twój rok urodzenia, czyli masz to 22 lata. rozumiem, że już pracujesz za 4 tysie, masz męża i przygotowujesz się do porodu? Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-05-09 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty nam tłumaczysz, że mężczyźni pasujący do tego opisu nie istnieją? Czy że tylko tacy są wartościowi? Czy że takiego szukasz, a nie potrafisz znaleźć? Bo nie rozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo napisze: autorka szuka tatusia czy partnera? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dorośnij. Żeby czegoś wymagać, również trzeba dawać. Co możesz oferować 30letniemu mężczyźnie z firmą poza swoim tyłkiem? :P
Masz własną firmę? Dobrze płatną, stałą pracę? Stać Cię na dostatnie życie? Patrząc na Twój nick, masz z 22/23 lata, więc zakładam, że nie. Oczywistym jest, że od partnera - czy to kobieta, czy to mężczyzna - wymaga się jakiegoś dojrzałego podejścia, posiadania pracy, bycia ogarniętym. Z lekkoduchem jest ciężko, ale chyba stawiasz wszystkim dookoła za wysokie wymagania. Skup się na sobie, na swoim samorozwoju, a resztę zostaw w spokoju - każdy żyje, jak chce. Szukaj w innym kręgu mężczyzn ![]() Mam znajomą. Uderzyło mnie, jak powiedziała "ja nie mogę mieć chłopaka w moim wieku. O czym on będzie rozmawiał z moim ojcem lub bratem, który właśnie zakłada własną firmę?". Porażka. Ten sam typ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Mam wrażenie, że wątek założyła sfrustrowana 23 letnia zupełnie przeciętna Karyna po szkole średniej, w zupełnie przeciętnych ciuchach, z zupełnie przeciętnymi zainteresowaniami (lub ich brakiem), która jest oburzona, że musi za siebie płacić na randkach, faceci nie przyjeżdżają w garniaku i kabriolecie pod jej dom, ni przynoszą kwiatów, nie kupują biżuterii, a przecież ona taka jedyna i wyjątkowa. No przysięgam taki widok mam przed oczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Kuźwa, wizażu, i jak tu pisać magisterkę, kiedy mamy takie wątki XD
Rycze ze śmiechu XD Tinker <3 Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-05-09 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
zgłaszam wątek do perełek 2016
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze mam wrażenie że panna szuka podnozka. On ma się ubierać z klasą, ale to ona zdecyduje czy ma klasę. Ma mieć zainteresowania, ale to ona zdecyduje czy są właściwe. Ma mieć cele, ale to ona oceni czy stawia je sobie wystarczająco wysoko. Mogę tak dalej pisać i pisać. Ewidentnie przerost ego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Zozum- jeśli masz coś do zaoferowania tj. nie jesteś nudna, inteligentna, zadbaa, masz interesujące hobby, a do tego ogarniasz kwestie inteligencji emocjonalnej- nie ma bata byś nie znalazła faceta spełniającego twoje oczekiwania. Zwyczanie to ty wybieraz nie takich facetów na randki, to ty nie pojawiasz się w miejscach gdzie bywają faceci, którym tobie po drodze.
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie ja już nie wiem. Niby to facet ma kobietę "prowadzić", ale tu wygląda na to, że jednak ona chce decydować ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Pewnie dziewictwo XD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ma się tak źle zdanie o połowie ludzkości to po kiego grzyba szukać sobie towarzysza? No wiadomo że każdy szuka, więc jak się źle myśli o facetach to zostaje tylko stawiać wymagania, ale finalnie szukać takiego którego można zdominować. A potem płakać jaki to on niemeski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Najlepsze jest to: "powinni myśleć o zonie, DZIECIACH, a nie o (...), SEKSIE" XD
![]() Bo dzieci przynosi bocian, cnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.