|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Elektryzujące sie włosy
Dziewczyny pomóżcie! Wycofali ze sprzedaży spray ktory ratował mi włosy - nie elektryzowały sie - Loreal Volume spray ten fioletowy;( co robic !? Kto zna dobry inny preparat. Ja to mam pecha ! Najpierw z nivea wycofali taki niebieski, teraz ten z Loreal ;(
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Elektryzujące sie włosy
Mam podobny problem, włosy strasznie mi się elektryzują, nie mogę używać polaru (pledów czy bluz) bo sprawiają,że włosy kleją mi się do głowy albo sterczą. Od niedawna używam rokitnikowego szamponu i odżywki z efektem laminowania Natura Siberica i jest lepiej i ogólnie włosy są jakby "cięższe"w dotyku. Może też spróbuj
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Teraz wiosną? Moje problemy z elektryzowaniem włosów skonczyły się definitywnie po odstawieniu/ograniczeniu kosmetyków z silikonami, musisz dokładnie przeanalizować swoją pielęgnację i przeanalizować składy. Niestety dobry szampon i maska wiele znaczą jak się okazało. A już druga sprawa dobrać je tak żeby włosom pomagały a nie szkodziły.
A tak doraźnie - grzebień/szczotka (najlepiej z gumy) spryskany lakierem do włosów , suszarka z funkcją jonizacji powietrza. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś używałam takiego sprayu z Barwy, psikałam nim czapki i ubrania, ale nie wiem czy on jest przeznaczony do włosów
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z kolei właśnie brak silikonów powoduje elektryzowanie...
Włosy dobrze nawilżone i "dociążone" nie będą się elektryzować. Może jakaś odżywka z olejkami? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.