|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krwiomocz i pieczenie przy oddawaniu moczu
Zauważyłam u siebie krwiomocz i bardzo silne pieczenie przy oddawaniu moczu. Lekarza mogę odwiedzić dopiero w poniedziałek, a bardzo mnie to zaniepokoiło...Czy wie ktoś co to może być? Dodam, że żadne uszkodzenie mechaniczne nie miało miejsca, bo raczej bym o tym pamiętała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krwiomocz i pieczenie przy oddawaniu moczu
też kiedyś miałam takie objawy niestety. Jak poszłam do lekarza to dostałam skierowanie na badania moczu i okazało się że to jakaś infekcja bo miałam za dużo czegośtam (nie pamiętam dokładnie, białka?) w moczu. Skończyło się na lekach i 3 tyg siedzenia w domu, nic przyjemnego.
pozdrawiam i życzę zdrowia ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję i nawzajem
![]() Mam jednak nadzieję, że objawy szybko ustąpią....Szczególnie, że dzisiaj Sylwester i mam w planach wyjście do knajpy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Twoje objawy wyglądają mi na zapalenie pęcherza (pieczenie) lub ewentualnie kłopoty z nerkami (ten krwiomocz). Ja ptzynajmniej przy czymś takim miałam kłębuszkowe zapalenie nerek. Uważaj na siebie dziś, raczej nie polecam sporego drinkowania (chociaż dobrze wpływa piwo), za to pij dużo, najlepiej wody mineralnej.
Wiem, że dzis wisyta u lekarza już raczej nieosiągalna, ale przejdź się do apteki- na pewno coś ci polecą na te objawy- jest Urosept i jeszcze takie na F (już nie pamiętam nazwy, mogę ewentualnie sprawdzić w apteczce)- chodzi mi o leki bez recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ten lek na F to pewnie Furagin. I Furagin i Urosept dobrze działają. Tylko polecam ciepło się dziś ubrać i nie pić zbyt dużo zimnych napojów.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za rady
![]() Mam nadzieję, że mimo wszystko zabawa sylwestrowa będzie wspaniała, czego również Wam gorąco życzę ![]() No i oczywiście szczęśliwego Nowego Roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To taki ból jakby Cię przecinały żyletki i najsilniejszy na początku oddawania moczu? Jeśli tak to zapalenie pęcherza moczowego. Zgadzam się z powyższymi odpowiedziami. Leki też te same. Można sobie zrobić ciepłą kąpiel i posiedzieć tak przez jakiś czas żeby sobie dogrzać pęcherz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale idź do lekarza jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.