|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rigevidon a cera?czy pomaga i czy faktycznie zawiera tak dużo hormonów
Witam wszystkich.Jestem nowy uzytkownikiem forum.Od ponad roku stosuje rigevidon.Wczesniej przez pol roku stosowalam cilest lecz zmienilam go glownie z powodow finansowych.Mam pytanie poniewaz od kilku lat choruje na tradzik(teraz jest on juz stosunkowo unormowany) czy rigevidon pomaga w leczeniu tradziku?Slyszalam takie opinie o Diane 35 i zastanawiam sie nad zmiana tabletek.Chcialabym sie rowniez dowiedziec czy rzeczywiscie zgodnie z opinia ktora slyszalam od kilku osob sa to tabletki przestarzale i zawierajace duza ilosc hormonow.
dziekuje ze odpowiedz.Pozdrawiam Milena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rigevidon a cera?czy pomaga i czy faktycznie zawiera tak dużo hormonów
Hormonów zawieraja mniej niż cilest. Porównaj:
Cilest Ethinylestradiolum 0,035 + Norgestimatum 0,250 Rigevidon Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15 Niby są starszej generacji niż cilest, ale na pewno nie są "przestarzałe". Wszystko zależy od organizu, jak toleruje dane tabletki. Ja brałam i cilest i rigevidon. Cera ładniejsza była chyba po cileście, ale to naprawdę zależy w dużej mierze od organizmu, jake reaguje na hormony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rigevidon a cera?czy pomaga i czy faktycznie zawiera tak dużo hormonów
Ja właśnie odstawiłąm rigevidon z opwodów problemów z cerą - poprzednio brałam stediril 30 - tani i dobry, ale wycofano go ze sprzedaży - lekarka przepisała mi właśnie rigevidon - ale moja cera tak koszmarnie reagowała na niego - zupełnie jak w okresie dojrzewania...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.