|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kradzieże w hotelach
Mam pytanie do osób podróżujących, czy spotkaliście się z kradzieżami w hotelach? Zginęło wam coś kiedyś co zostawiliście w hotelowym pokoju?
Niedługo wyjeżdżam na wakacje i nie chcę wszystkich wartościowych rzeczy nosić przy sobie. Idąc na plaże wolałabym gotówkę, sprzęt czy dokumenty zostawić w hotelu. Moje obawy budzi to, że pokój ma być codziennie sprzątany, a więc pod moją nieobecność ktoś się tam będzie kręcił. Niestety ten hotel nie dysponuje sejfami dla swoich gości, żałuję, że wcześniej na to nie zwróciłam uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kradzieże w hotelach
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czasami sejf/skrytka są w cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kradzieże w hotelach niestety się zdarzają. Mnie osobiście spotkało to na Dominikanie, w hotelu 5*. Znam przypadki kradzieży też w hotelach w Barcelonie. Generalnie wszędzie tam gdzie tylko jest możliwość należy wartościowe rzeczy przechowywać w sejfach, jeśli takowych nie ma - nigdy nie zostawiaj cennych przedmiotów czy pieniędzy schowanych w ubraniach. Lepiej je wtedy nosić przy sobie. Dobrym pomysłem jest walizka, ale tylko pod warunkiem że jest otwierana na kod/szyfr. Pamiętaj że jeśli cokolwiek zginie z pokoju, to pracownik recepcji/menadżer nawet nie kiwnie palcem, bo tak już zwyczajowo jest. Nie są w stanie wskazać/złapać złodzieja i nikt też nie udowodni sprzątaczce że to właśnie ona przywłaszczyła sobie cudzą własność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.