zamiast szczupłego krzywy nos po korekcie??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-05, 18:35   #1
dordi
Przyczajenie

Question

zamiast szczupłego krzywy nos po korekcie???

9 dni temu przeszlam korekte czesci chrzestnej nosa(w narkozie,technika "open nose"-wszystko poszlo dobrze,a dzis sciagnieto mi ost.szwy) nos mial byc "wyszczuplony,zweżeni e itp.tak tlumaczyl lekarz.
Otóz jestm 3 dni po zdjeciu opatrunku,a on przypomina doslownie gruszke!!! a najgorsze,ze jest jakis jakby przekrzywiony na lewo strone-czy to mozliwe?przeciez kosci nie byly ruszane.
Moj Lekarz jest "dosc" powsciagliwy w odp.na pyt.i kazde czekac,mowi,ze to opuchlizna i krwiaczek z lewj strony sie zrobil-czy to mozliwe?
Strasznie boje,ze zamiast poprawic wyglad-oszpecilam sie:-((
Pielegniarka cos mowila o jakiejs rekonstrukcji,ze niby lekarz wycial mi chrzastke z bokow i umiescil w czubku,zeby wydlyzyc,wysmuklic nos(???)czy to mozliwe??? a moze umiescil TO COS krzywo i dlatego jest jakby nierowny?ale on mial byc krotszy i jakby sprawiac wrazenie mniejszego przez to "wyszczuplenie"... Jestem bardzo rozczarowana
Bardzo prosze o rade Pana Doktora i wszystkich,którzy mogą coś poradzić. Z góry dziękuje.
dordi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 19:57   #2
Shazney
Zakorzenienie

Dot.: zamiast szczupłego krzywy nos po korekcie???

Droga dordi, myślę że nie ma powodu do niepokoju. Jesteś dopiero 9 dni po op., nosek kształtuje się do roku czasu! Jak narazie jest opuchnięty, z tego co wiem sama opuchlizna schodzi bardzo nierównomiernie - stąd ta "gruszka" o której mówisz . Także cierpliwości! Pozdrawiam!
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 22:17   #3
dordi
Przyczajenie

Post Dot.: zamiast szczupłego krzywy nos po korekcie???

Dziękuję za te słowa otuchy , mam nadzieję,że masz rację, bo na razie czuję rozczarowanie-może zbyt dużo oczekiwalam po tej operacji...???
Już sama nie wiem, ale skoro nie miałam garbka,ani zbyt dużego kulfonka tylko taki ciut kartofelkowaty kształt,to myślałam,że ingerencja w kość jest zbyteczna,a cały zabieg będzie niewielką korektą,która jednak da super efekt(szczególnie po zapewnieniach o wyszczupleniu noska).
Teraz zaczęłam się zastanawiać,czy jak już sie dałam "pokroić"to może mogłam iść na całość -przynajmniej efekt byłby bardziej widoczny...
jak sądzicie?
Stary 2006-01-05, 23:05   #4
Val
Raczkowanie

Dordi

Zapraszam Cię na forum http://www.beautywpolsce.com/forum ...znajdziesz tu na pewno wiele odpowiedzi na dręczące Cię pytania...

Pozdrawiam
Stary 2006-01-05, 23:26   #5
dordi
Przyczajenie

Question Dot.: zamiast szczupłego krzywy nos po korekcie???

Bardzo chetnie,ale mialam jakies problemy-tzn.po tym jak moje konto zostalo aktywowane,okazalo sie,ze gdzies mi umknelo haslo...czy cos,bo nie moge wejsc:-( weszlam w link dla takich co zapomnieli haslo...ale nikt mi go na podany przeze mnie e-mail nie przyslal,a juz pare razy probowalam...wiec moze cos z logionem
Nie wiem,czy moge suie jeszcze raz zarejestrowac od poczatku,podajac ten sam adres mailowy? czy jest jakis inny sposob,jak mozesz to napisz
Dziękuje ślicznie.
Stary 2006-01-06, 10:01   #6
k@m@
Przyczajenie

moze opisz ten problem adminowi forum beauty, podaje Ci maila:
admin@beautywpolsce.com
(być może jednym z problemów jest to, że być może masz konto na wp.pl )
-----------------------------------------------------------------------
a co do noska to chrzęstny będzie kształtował się krócej niż ten po op całkowitej, ale parę miesięcy też musisz odczekać, myślę, że gdzieś około do pół roku...9 dni to na prawdę bardzo mało, mój nos wtedy wygladał jak kartofel...
moja opuchlizna z czubka przez pierwsze 3 mies schodziła nierównomiernie i widziałam, ze jeden profil był przez to minimalnie inny, ale wszystko wróciło do normy i teraz 5 mies po jest OK i profilki mam jednakowe, ale opuchlizne jeszcze na czubeczku mam...z kości już mi ładnie zeszła

Edytowane przez k@m@
Czas edycji: 2006-01-06 o 10:25
k@m@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości