|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
objazdówka po Europie - dokąd się wybrać?
Planujemy ze znajomymi wybrać się w małego eurotripa i zastanawiamy się jaka trasa będzie najciekawsza - mamy 3 tygodnie i chcemy zobaczyć jak najwięcej. Macie może jakieś pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Podróżniczka
|
Dot.: objazdówka po Europie - dokąd się wybrać?
Ja chętnie bym zobaczyła Bałkany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
tak też właśnie kombinowaliśmy, to chyba będzie najciekawszy kierunek. pytanie jak to wyjdzie nam czasowo, ile damy radę zobaczyć :/ dlatego próbuję wymyślić jakąś mądrą trasę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() co do trasy to możecie skorzystać z gotowego i sie wspomóc własnie takim z jakiegoś biura podróży i ją trochę zmodyfikować, ludzie na forach czy blogach też czesto opisują swoje wyprawy lub po prostu usiasc z mapą i przewodnikiem i samemu i obmyślić jakiś plan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
też marzyłam o Portugalii, ale moi znajomi są jednak bardziej za Bałkanami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
miałam ten sam problem kiedy w czasie podróży odwiedzałam kilka krajów, ale szukałam wtedy ubezpieczenia przez stronę xxx i tam znalazłam informację żeby wybrać kraj w którym zamierzam przebywać najdłużej
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-06-22 o 13:03 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Może dodam coś od siebie.
![]() 1.Bałkany - Chorwacja(Dubrownk, Split,te jeziorka -oczywiscie nazwy zapomniałam, wyspa Korczula, Zagrzeb- raczej nie jest wart oglądania); BiH(Sarajewo, Neum, Mostar,Medjugorije -jak jesteś wierząca); Serbia(Belgrad, Nisz) ;Czarnogóra(Kotor, Budva) Osobiscie z powyższych byłam tylko w Splicie i serdecznie polecam. Bałkany naprawdę mnie zauroczyły. Tylko raczej nie w miesiącach letnich, bo przy 35 stopniach myślisz o basenie i drinkach z palemką, a nie zwiedzaniu. 2.Półwysep Iberyjski - Portugalia(Porto, Lizbona, Coimbra, może jakaś winiarnia w dolinie rzeki Dauro) i Hiszpania (Barcelona, Sewilla, Walencja, Madryt, Kraj Basków, Granada, Malaga, Giblartar) Tu to już trzeba dolecieć raczej samolotem. I też gorąco. 3.Benelux - Luksemburg, Holandia (Roterdam, Amsterdam, Maasticht, Haga, Leiden, małe urocze miasteczka), Belgia (Bruksela, Gandawa, Antwerpia, Brugia) Tutaj może być drożej, ale też chłodniej. Co do ubezpiecznia to warto wyrobic karte EKUZ (Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego) w twoim NFZ. Wydają ją od razu. ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam. Od dwoch lat tak wlsnie spedzamy z zona wakacje, na tzw. objazdowke. Moze jeszcz nie wszystko opisalem na mojej stronie ale zapraszam. www.ediscover.eu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Jeśli cała Europa, a nawet kilka krajów, to będzie strasznie męczące. Jak dla mnie dużo lepiej jeśli skupicie się na jednym kraju, ale takim, gdzie atrakcji jest całe mnóstwo np. Włochy. Sądzę, że tam nawet w ciągu 7 dni objazdu nie zobaczycie wszystkiego co najważniejsze. Na sam Rzym trzeba byłoby poświęcić minimum kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.