|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Nitka na maszynie - problem
Cześć, kupiłam nową maszynę, Victorię i nie umiem założyć na niej nitki - wciąga mi ją przy szyciu do bębenka albo się blokuje (zakładam nici bawełniane i próbowałam przeszyć len, bawełnę i koronkę). Ktoś może mi powiedzieć, narysować, napisać, jak mam zakładać nitkę?
Kupiłam maszynę na aukcji i nie było instrukcji zakładania, a w Internecie nie mogłam znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nitka na maszynie - problem
Faktycznie robisz to źle.Na obu fotkach jest nitka źle założona. Spróbuję ci opisać w punktach jak powinna iść nitka od szpulki.
1.Pierw ustaw igłę w najwyższym położeniu, stopkę też podnieś 2.Szpulkę nici zakładasz na ten jeden z dwóch bolców z prawej strony u góry. 3. Teraz przeciągnij nitkę w lewą stronę do prowadnika nici górnej. To ten dłuższy metalowy element, który jest nieruchomy. 4.Nitkę teraz ciągniemy na dół,tak aby dostałą się pomiędzy takie dwa talerzyki. One są ledwo widoczne w "pęknięciu" obudowy .Trzeba mocno naprężyć nitkę i pociągnąć ją z prawej do lewej strony pod tym takim odstającym plastikiem . 5.Teraz do góry i przeciągamy nitkę przez tę ruchomą część, która się podnosi przy podnoszeniu igły. 6.Teraz znowu na dół . Za taki metalowy element, i w dół do igły. Igłę nawlekamy od przodu do tyłu Jak mi się uda to jutro wstawię fotki jak to wygląda w mojej maszynie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.