|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pakowanie kosmetyczki - Ryanair
Cześć dziewczyny!
Za niecały miesiąc będę pierwszy raz lecieć tanią linią lotniczą - Ryanairem. Niby czasu jeszcze sporo, ale już zaczynam się martwić tym co mogę spakować do mojego bagażu podręcznego (lecę bez bag. rejestrowanego). Słyszałam gdzieś, że liczba płynów w walizce podręcznej nie może przekraczać 1000 ml i nie mogę przewieźć więcej niż 10 sztuk buteleczek, pudełek z płynami. Czyli idąc tym tropem nie mogę zabrać 11 butelek po 50 ml każda, pomimo tego, że ich całkowita ilość wyniesie 550 ml? :O Mam też wątpliwości odnośnie przewożenia soczewek kontaktowych jednodniowych. Idąc tokiem wcześniejszego rozumowania: czy każde opakowanie z soczewkami będzie liczone jako jedna sztuka pojemnika z płynami? Czy któraś z Was miała do czynienia z tą linią lotniczą i może jakoś rozwiać te moje wątpliwości? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Podróżniczka
|
Dot.: Pakowanie kosmetyczki - Ryanair
Ten temat był już wielokrotnie na forum wałkowany
![]() przeglądnij sobie proszę wątek "pierwsza raz samolotem" tam znajdziesz odpowiedzi na pytania...a zwłaszcza ostatni post neyry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=808148 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.