|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Uczucie wiecznego głodu
Witam,
Od jakiś 2 tygodni mam uczucie ciągłego głodu,kiedy coś zjem po jakiś 20 minutach mam uczucie okropnego ssania w żoładku jakbym nie jadła nic cały dzień,bywa,że jest mi słabo i dopoki czegoś nie zjem tak się czuję-słabo,ssanie niemiłosierne.Zdarza się,że po jedzeniu chce mi sie wymiotować.Od tego samego czasu również odczuwam silniejsza prace serca,bije mocniej-jest to mega wyczuwalne.Mam tak pare razy w ciągu dnia.Takie jakby napady trwajace po srednio 20 minut.Lekarz kazał mi ze wzgledu na serce,że tak mocniej bije zmiejszyc dawki na mniejsze,bo może się tak dziać czasami.Od jakis 2-3 miesiecy biore lekarstwa na tarczyce-subkliniczna niedoczynnosc.Czesto rowbiez oddaje mocz.Nie wiem co o tym sądzić strasznie denerwuje mnie to uczucie głodu.Miał ktoś tak? Może mieć to jakiś zwiazek z tarczyca albo z silnym stresem? A może z tym,że moze lekko wmawiam sb ciąże.5 czerwca dostałam 8 dniowe plamienie,ktore mnie zaniepokoiło,19 czerwca za to zrobiłam,więc dwa testy ciążowe-negatywne.Jednak coś we mnie siedzi gdzieś taka myśl,bo zawsze byłam nadwyraz wyczulona i stresujaca sie osoba jesli o takie rzeczy chodzi. Co do okresu również...Powinnam dostać go teraz jednak nie zdziwie się jak sie spózni tylko jak długo moge oczekiwać na niego biorąc pod uwagę silny stres? I co myśleć o plamieniu? Skoro zawsze miałam bardzo obfite miesiaczki.Ostatni miesiac był najbardziej stresowym w całym moim życiu.Natłok stresujacych spraw i sytuacjii. Co o tym wszystkim myśleć? Edytowane przez 123456789_pl Czas edycji: 2016-07-06 o 23:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uczucie wiecznego głodu
Skoro leczysz się na niedoczynność to może masz za dużą dawkę leków i teraz masz nadczynność spowodowaną lekami. Jeśli chodzi o ciąże - zrób test i idź do lekarza. Diagnozy tu nie postawimy tylko domysły.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam się z poprzedniczką, możliwe, że możesz mieć już nadczynność polekową. Zrób trójkę tarczycową i będzie na pewno wiedziała. Tu sobie poczytaj o objawach nadczynność, masz większość z tej listy
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...ycy_33832.html a jeżeli masz podejrzenia, że jesteś w ciąży, to zrób beta hcg |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2020-01-27 o 21:30 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
uważam że to wszystko stres, może za mało wody pijesz?? przeszłabym sie na twoim miejscu do kardiologa skoro odczuwasz że coś dziwnego dzieje się z twoim sercem, tylko nie zaniedbuj tego...
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Strasznie to wszystko brzmi.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
musisz koniecznie iść do lekarza;/
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.