|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Clarins
Dostałam serum Clarinsa, ale nie mogę znaleźć żadnych informacji na jego temat więc, jeżeli wiecie coś o tym kosmetyku- piszcie:
THIRST QUENCHING SERUM PRO Intensive-Plus Formula Exclusively for Clarins Beauty Therapists 3.4 Fl. Oz. Skład: water, glyceryl polymethacrylate, tapioca starch, methyl gluceth-20, himanthalia elongata extract, butylene glycol, pinus lambertiana wood extract, propylene glycol, ppg-26, buteth-26, durvillea antartica extract, phaseolus lunatus(green bean) seed extract, triethanolamine, peg-40 hydrogenated castrol oil, fragrance (parfum), carbomer, sodium pca, cerus grandiflorus (cactus), flower extract, biosaccharide gum-1, hydrolyzed lupine protein, disodium edta, tecoma curialis bark extract, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, chlorphenesin, potassium sorbate, limonete, linalool, citronellol, benzyl salicylate, benzyl benzoate, citral, geraniol, eugenol. Uffff ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
up up
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Clarins
Moim zdaniem tego serum ("serum" to po prostu lzejsza wersja podobnego kosmetyku w kremie - nie koniecznie wcale mocniejsza) mozna uzywac i na dzien i na noc - zwlaszcza pod jakis tresciwszy krem zima lub w dzien pod filtr.
Podobnego serum z tej serii uzywa moja tesciowa (wlasnie pod solidniejszy krem, tez Clarinsa) wiec wiem, ze szybko sie wchlania ale moim zdaniem nie wystarczajaco nawilza - trzeba jeszcze na wierzch dolozyc cos, co "przytrzyma" jego wilgoc w skorze, bo mam wrazenie, ze samo wyparowuje z niej i potem skora jest jeszcze bardziej sucha! Nie znalazlam tego produktu na forach - bo to produkt do salonow ale wiem, ze Clarins ma jescze takie serum dwufazowe, z olejkiem i w spraju? To wlasnie to? Moze przez ten olejek, nie bedziesz juz musiala wiecej nic nakladac? Musisz sama stwierdzic. Osobiscie uwazam, ze Clarins jest za drogi i przereklamowany a faktycznie wyciagow roslinnych jest w ich produktach jak na lekarstwo... Serum tesciowej kosztuje 46 euro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki za odpowiedź
![]() Wygrałam to serum w konkursie Twojego Stylu ![]() ![]() Buteleczka ma pompkę i zawiera 100 ml, konsystencja jest rzadka. Pachnie jakoś dziwnie, chemicznie. Mam tłustą, trądzikową cerę więc u mnie się chyba nie sprawdzi. Pa
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Clarins
Cytat:
I trochę antyutleniaczy, i substancji odżywczych z roślin; wiesz - no ja bym tego nie kupiła, ale gdybym dostała, jak Ty to bym sobie używała i fajnie. Zapychaczy nie widzę no, ale to lekka formuła. powinno być w porządku. Podziel sie wrażeniami jak poużywasz sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.