|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() cudowne brązy i beże...ale jakie kosmetyki! :(
byl taki watek o makijazach w brazie i bezu ale ja mam chyba pecha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z gory dzieki za odp pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
![]()
Ja tez uwielbiam brazy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: cudowne brązy i beże...ale jakie kosmetyki! :(
Mary, mam potrójne cienie Bourjois (kolor Les Naturels) i jestem z nich bardzo zadowolona. Są BARDZO naturalne, ale chyba o to Ci chodzi, skoro chcesz beżu "cielistego", a nie białawego po nałożeniu
![]() Najciemniejszy z nich jest taki trochę przyszarzały, ale może do szaro-niebieskich oczu będzie to dobrze wyglądać? Również bardzo ładne, choć intensywniejsze, są te same cienie w kolorze Bruns Cuivres. Obejrzyj sobie w drogerii, a nuż któreś z nich Ci spasują ![]() EDIT: podaję jeszcze link do aukcji na allegro, gdzie są pokazane te kolory. W rzeczywistości Les Naturels są mniej różowe, niż na tym próbniku. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80762880 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ladny cien ma bourjois z serii pastel lumiere, kolor brazowo-bezowy, taki zlotawy leciutko, ladnie wyglada na powiekach, numer moge podac jutro bo podarowalam go mamie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O, tu mogłabym całą litanię wypisać, bo cienie beżowe i brązowe kupuję na potęgę
![]() - paletka Guerlain z 4ma cieniami, Touche de Brun nr 241 - cienie ArtDeco - chłodny jasny beż 15 i chłodny brąz 218 - cienie Revlonu (Colorstay, prasowane) - hazelnut, sable - Givenchy, pojedyncze cienie - 05 couture brown, i 07 chic camel - IsaDora, poczwórna paletka 51 Cappuccino z jesiennej kolekcji Poza tym aby wzmocnić odcień cienia nałóż pod niego bazę - mocniej zawiązuje pigment, dzięki czemu makijaż jest intensywniejszy ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
OOO taak cinie revlonu, guerlain i isa dory rowniez baaaardzo polecam. Trwale, ladne kolorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
masz rację, często brązy są mało wyraziste, sama kilakarotnie na takie trafiałam min. cienie Avonu.
Móje ulubione brązy jeśli chodzi o cienie to Clinique podwójne - odcień LIKE MINK, czyli niczym norki ![]() Polecam recenzje cieni Clinique, w tym znajdziesz i moją ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=11868
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
z tańszych:
- Inglot sprint superstar nr 81 piękny brąz pełen złotych okruchów 7 zł - Inglot cień pojedyńczy nr 37 perła i 12 matt 12 zł z tych nieco droższych: - Bourjois potrojne effet lumier nr 53 Les naturels (bezyki i cieliste) 52 zł - Lancome Color focus mono nr 210 Couleur cafe (matowy nie za ciemny neutralny) tylko nie wiem czy dostępny w polsce) - Isa dora ma w cieniach pojedyńczych ładny brąz ale numeru nie pamietam ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
oooooooo dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przeszukałam kosmetyczkę i znalazłam parę cieni bężowych i brązów. Polecam:
- Manhattan Multi Effect Nr 17 - Caramel ok. 25 zł - Manhattan Stay & Shine Nr 1 - Beige ok. 35 zł (z rozświetlaczem) - L'Oreal Color Appeal Platinum - Platinum Beige - brąz - Inglot Vertigo nr 61 ok. 12 zł, Inglot Sprint nr 81 i 71. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
oo tak myslalam nad tym z rozswietlaczem ,ale nie moglam ostatnio dostac tego kolorku i kupilam Magic Duo kolorek golden brown i sie okazal totalnie beznadziejny :/ a myslalam,ze bedzie ladniejszy...czy jest to podobny kolor?bo juz nie pamietam...wiem,ze jakis taki ladny brazik z rozswietlaczem byl ale dokladnie teraz nie wiem...
pzdr ![]() dziekuje za wszytkie odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
aha a co myslicie to tym bezykuz color trendu z avonu?akurat skladam zamowienie wiec moze bym go zamowila bo jest taniutki,ale nie chce kolejnego wyrzucac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam cień Miss Sporty fajny bezyk kolor 021 kosztuje raptem 7,99 (albo 6,99 nie pamietam dokładnie) ma fajna konsystencje, dobrze sie nakłada. Możesz nim uzyskać zarówno prawie niewidoczną lekko perłową mgiełke- idealnie nadaje sie do zaznaczenia łuku brwiowego, lub jako podkład po ciemniejszy cień... Ale kiedy nałożysz go wiecej (oczywiście nie za dużo) bedziesz mogła podziwiać istnie piekny beż (taki jaki najcześciej spotykamy) a że cien jest lekko perłowy otrzymasz efekt ładniutkiego beżu z perłowym (lecz nie przesadnym) blaskiem
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.