Co robić ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 15:16   #1
morbidesse
Rozeznanie

Co robić ?

Dziewczyny, już kiedyś pisałam na temat związany z tęsknotą za domem.
Teraz znowu on powraca. Otoz moj tż dostal sie na studia do mojego rodzinnego miasta i do swojego. Ja tęsknię za swoją rodziną, mam wewnętrzną potrzebę być przy niej; zaopiekowac się kiedyś rodzicami i dziadkami. Moj tż nie wyobraza sobie życia gdzie indziej niż w swoim mieście rodzinnym, ja nie wyobrazam sobie całego życia tutaj. Mam do niego żal o to, że nie chce chociaż spróbować żyć w moim mieście. Taki stan trwa już około 2/3 tygodnie, podczas których są kłótnie, płacz a nawet już pakowanie.
Wiem, że są to fundamentalne sprawy aczkolwiek wcześniej lepiej to znosiłam i nie myślałam, że będę chciała wrócić. Też nie myślałam, że tż będzie tak zawzięty.
Dziewczyny, czy w takiej sytuacji mozliwy jest jakikolwiek kompromis ?

„Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się.”
Winston Churchill

morbidesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:29   #2
thirky
on tired little feet

Dot.: Co robić ?

Cytat:
Napisane przez morbidesse Pokaż wiadomość
Teraz znowu on powraca. Otoz moj tż dostal sie na studia do mojego rodzinnego miasta i do swojego. Ja tęsknię za swoją rodziną, mam wewnętrzną potrzebę być przy niej; zaopiekowac się kiedyś rodzicami i dziadkami. Moj tż nie wyobraza sobie życia gdzie indziej niż w swoim mieście rodzinnym, ja nie wyobrazam sobie całego życia tutaj. Mam do niego żal o to, że nie chce chociaż spróbować żyć w moim mieście. Taki stan trwa już około 2/3 tygodnie, podczas których są kłótnie, płacz a nawet już pakowanie.
Wiem, że są to fundamentalne sprawy aczkolwiek wcześniej lepiej to znosiłam i nie myślałam, że będę chciała wrócić. Też nie myślałam, że tż będzie tak zawzięty.
Jedyny "kompromis" to zamieszkanie gdzieś po środku i dojazdy.
Nie wiem czy jest sens się męczyć

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:42   #3
AlaZala
Zadomowienie

Tutaj nie ma miejsca na kompromis.

Zarzucasz mu, że jest "zawzięty", a Ty sama jesteś tak samo zawzięta. Można się rozstać lub jedno z Was może ustąpić i czuć się pokrzywdzone do końca życia. Możecie też wybrać trzecie miejsce w imię strategii lose-lose, czyli oboje na równi czujecie się przez resztę życia przegrani i oszukani.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:49   #4
lolita96
Zadomowienie

Ale dlaczego od razu przeprowadzka miałaby oznaczac na cale zycie? Ile macie lat? Oboje zaczynacie studia teraz?
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:51   #5
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Tutaj nie ma miejsca na kompromis.

Zarzucasz mu, że jest "zawzięty", a Ty sama jesteś tak samo zawzięta. Można się rozstać lub jedno z Was może ustąpić i czuć się pokrzywdzone do końca życia. Możecie też wybrać trzecie miejsce w imię strategii lose-lose, czyli oboje na równi czujecie się przez resztę życia przegrani i oszukani.
Wiem, że jestem zawzięta ale widzisz, mieszkam z nim od ponad roku w jego stronach. Dlatego bym chciała, jeżeli już jest taka możliwość, żeby i on sprobował u mnie chociaż przez rok, żeby zobaczył czy mu rzeczywiście tam źle czy po prostu nie chce ze względu na swoje wyobrażenia.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
Ale dlaczego od razu przeprowadzka miałaby oznaczac na cale zycie? Ile macie lat? Oboje zaczynacie studia teraz?
Ja 20, tż 22. Ja studiuję już rok ale w razie czego mogłabym sie przeniesc. Tż zaczyna teraz nowe studia

Winston Churchill

Stary 2016-08-09, 16:13   #6
meliandra
Zakorzenienie

Jak daleko masz do swojego miasta? Które z miast jest atrakcyjniejsze pod względem pracy, rozwoju, życia towarzyskiego?
meliandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 16:20   #7
mary_poppins
sissy that walk

Podejrzewam, że i tak będziecie po studiach mieszkać po prostu tam, gdzie będzie praca.

Tobie jest źle obecnie w jego mieście? Czy chodzi tylko o rodzinęm
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 16:34   #8
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Ja tęsknię za swoją rodziną, mam wewnętrzną potrzebę być przy niej; zaopiekowac się kiedyś rodzicami i dziadkami.
To jest bardzo zła motywacja, jeśli chodzi o wybór czegokolwiek, szczególnie w twoim wieku.
Stary 2016-08-09, 16:45   #9
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Doczytałam w poprzednim wątku ze Ty jesteś z Warszawy a on z Wrocławia. Obydwa miasta są fajne i można w nich znaleźć pracę, więc to kwestia waszych ustaleń. Ustaliliście że mieszkacie u niego a teraz Ty histeryzujesz, płaczesz - za rodziną można tęsknić, ale taki stan wydaje się być hmm przesadzony?

Nikt nie mieszka z rodzicami przez całe życie. Jak sobie to wyobrażasz jeśli wrócilibyście do Warszawy?
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 17:22   #10
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
To jest bardzo zła motywacja, jeśli chodzi o wybór czegokolwiek, szczególnie w twoim wieku.
Dla Ciebie może zła...
Ale są ludzie, dla których rodzina jest najważniejsza w życiu. I wcale nie są to gorsi ludzie od tych, dla których najważniejsze są kariera, partner, dobra zabawa lub wysoka pozycja społeczna.
Stary 2016-08-09, 18:40   #11
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Dla Ciebie może zła...
Ale są ludzie, dla których rodzina jest najważniejsza w życiu. I wcale nie są to gorsi ludzie od tych, dla których najważniejsze są kariera, partner, dobra zabawa lub wysoka pozycja społeczna.
Rodzinie można pomagać na różne sposoby. Na przykład wyjeżdżając na studia do innego miasta i kończąc je tam, w celu zdobycia lepszego wykształcenia i mobilności. Siedząc u rodziców i kończąc jedyną w mieście policealną można nieźle zawęzić możliwości w przyszłości. Tak, wiem, autorki to nie dotyczy, bo może przenieść się na studia do siebie. Tylko po co w takim razie w ogóle zaczynała studia gdzie indziej?
Rodzina co prawda powinna być najważniejsza, ale ta, którą zakładasz, a nie ta, z której się wywodzisz. Ta powinna być na drugim miejscu. Jakoś w wątkach o maminsynkach brakuje entuzjastek silnego związku z rodzicami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 18:57   #12
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Rodzina co prawda powinna być najważniejsza, ale ta, którą zakładasz, a nie ta, z której się wywodzisz. Ta powinna być na drugim miejscu. Jakoś w wątkach o maminsynkach brakuje entuzjastek silnego związku z rodzicami.
To Twój pogląd, a nie mój. Akceptuję, że tak uważasz, ale ja mam inne poglądy.

W wątkach o "mamisynkach" przedstawiany jest zazwyczaj punkt widzenia partnerki, a z jej punktu widzenia dobrze jest być ważniejszą od rodziców. Analogicznie w rozmowach pracodawców z pewnością znajdziesz utyskiwania na zbyt silne relacje pracowników z ich partnerami, które zakłócają pełne oddanie pracy zarobkowej. Dla pracodawcy dobrze jest być ważniejszym od partnera lub partnerki.
Stary 2016-08-09, 20:07   #13
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Jak daleko masz do swojego miasta? Które z miast jest atrakcyjniejsze pod względem pracy, rozwoju, życia towarzyskiego?
350 km, oba są atrakcyjne. Wrocław i Warszawa.

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że i tak będziecie po studiach mieszkać po prostu tam, gdzie będzie praca.

Tobie jest źle obecnie w jego mieście? Czy chodzi tylko o rodzinęm
W mieście jest różnie. Czasami czuję się dobrze, czasami mam wręcz dosyć tego miasta. O rodzinę też chodzi.
Cytat:
Rozumiem ale biorę pod uwagę, że wiecznie młodzi nie będą i być może kiedyś będą potrzebowali pomocy, może nawet przy codziennych czynnościach.
Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
Doczytałam w poprzednim wątku ze Ty jesteś z Warszawy a on z Wrocławia. Obydwa miasta są fajne i można w nich znaleźć pracę, więc to kwestia waszych ustaleń. Ustaliliście że mieszkacie u niego a teraz Ty histeryzujesz, płaczesz - za rodziną można tęsknić, ale taki stan wydaje się być hmm przesadzony?

Nikt nie mieszka z rodzicami przez całe życie. Jak sobie to wyobrażasz jeśli wrócilibyście do Warszawy?
Jeżeli wrócilibyśmy do Warszawy to pewnie chwilę pomieszkalibyśmy z moimi rodzicami, potem osobno w mieszkaniu. Teraz mieszkamy z jego rodzicami

Winston Churchill

Stary 2016-08-09, 20:09   #14
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Rozumiem ale biorę pod uwagę, że wiecznie młodzi nie będą i być może kiedyś będą potrzebowali pomocy, może nawet przy codziennych czynnościach.
Ale jeśli on chciałby w ten sam sposób wesprzeć swoją rodzinę?
Stary 2016-08-09, 20:32   #15
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Jesteś jedynaczką? Pytam bo może rodzice mogą liczyć też na inne dzieci. Poza tym to jest moim zdaniem kiepski argument bo kiedyś to kiedyś a teraz jest teraz i nie ma się co rozwodzić nad tym co będzie (bo może rozstaniesz się z chłopakiem, może za parę lat się przeprowadzicie ze względu na pracę, może rodzice będą się świetnie trzymać?)

Ciesz się, że macie z chłopakiem rodziców w miarę blisko, bo nie każdy ma to szczęście. Ja jestem z Krakowa, ale mój chłopak z Hiszpanii, ponadto mam w rodzinie parę w której on jest z Krakowa a ona z Gdańska. Oni dopiero rzadko widują swoje rodziny.

Cytat:
Jeżeli wrócilibyśmy do Warszawy to pewnie chwilę pomieszkalibyśmy z moimi rodzicami, potem osobno w mieszkaniu. Teraz mieszkamy z jego rodzicami
Skoro docelowo mieszkalibyście sami to pewnie i tak nie widywałabyś się z rodzicami co parę dni, raczej nie częściej niż raz na tydzień (a i to dużo). Mieszkam w tym samym mieście co moi rodzice, ale w praktyce i oni pracują i ja pracuję, plus mam swoje życie, faceta, zwierzęta, także nie mam czasu żeby jeździć do nich co tydzień. (na upartego mogłabym ale co mi wtedy z weekendów zostanie?)

Z Wrocka do Wawy jedzie się 4 godziny - naprawdę nie masz tak daleko, na upartego jak masz zły humor możesz wsiąść w busa i pojechać do nich.

Zastanów się czy będąc na miejscu spędzałabyś z nimi tak dużo czasu czy raczej pocieszałaby Cie po prostu świadomość ich bliskości.

No i zastanów się czego w ogóle chcesz - nie ma sensu żebyś się męczyła, ale podjęłaś wspólnie z chłopakiem decyzję o mieszkaniu we Wrocławiu i argument, że tęsknisz za rodziną może brzmieć dla niego średnio poważnie.
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 20:55   #16
Holigula
Rozeznanie

Na planowanie gdzie chcesz mieszać przyjdzie jeszcze czas. Jesteś młoda, po drodze możesz mieszkać jeszcze w 7 innych miastach.

A prawda jest taka, że później planuje się życie tam, gdzie ma się pracę.
Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 09:00   #17
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Ale jeśli on chciałby w ten sam sposób wesprzeć swoją rodzinę?
Właśnie nad tym też się zastanawiamy i wtedy byłoby to niemożliwe dla dwóch stron jednocześnie.

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
Jesteś jedynaczką? Pytam bo może rodzice mogą liczyć też na inne dzieci. Poza tym to jest moim zdaniem kiepski argument bo kiedyś to kiedyś a teraz jest teraz i nie ma się co rozwodzić nad tym co będzie (bo może rozstaniesz się z chłopakiem, może za parę lat się przeprowadzicie ze względu na pracę, może rodzice będą się świetnie trzymać?)

Ciesz się, że macie z chłopakiem rodziców w miarę blisko, bo nie każdy ma to szczęście. Ja jestem z Krakowa, ale mój chłopak z Hiszpanii, ponadto mam w rodzinie parę w której on jest z Krakowa a ona z Gdańska. Oni dopiero rzadko widują swoje rodziny.

Skoro docelowo mieszkalibyście sami to pewnie i tak nie widywałabyś się z rodzicami co parę dni, raczej nie częściej niż raz na tydzień (a i to dużo). Mieszkam w tym samym mieście co moi rodzice, ale w praktyce i oni pracują i ja pracuję, plus mam swoje życie, faceta, zwierzęta, także nie mam czasu żeby jeździć do nich co tydzień. (na upartego mogłabym ale co mi wtedy z weekendów zostanie?)

Z Wrocka do Wawy jedzie się 4 godziny - naprawdę nie masz tak daleko, na upartego jak masz zły humor możesz wsiąść w busa i pojechać do nich.

Zastanów się czy będąc na miejscu spędzałabyś z nimi tak dużo czasu czy raczej pocieszałaby Cie po prostu świadomość ich bliskości.

No i zastanów się czego w ogóle chcesz - nie ma sensu żebyś się męczyła, ale podjęłaś wspólnie z chłopakiem decyzję o mieszkaniu we Wrocławiu i argument, że tęsknisz za rodziną może brzmieć dla niego średnio poważnie.
Mam siostrę, która wyjeżdża teraz na inny kontynent na rok bez żadnych odwiedzin a potem docelowo również będzie w odległości samolotowej.
Wiadomo, że kiedyś to kiedyś ale myślę też o tym, żeby potem im na starość było dobrze i żeby nie zostali samo. Zresztą tak samo myśli mój chłopak odnośnie swojej rodziny.
Powiem szczerze, brakuje mi i spędzania z nimi czasu i samej świadomości ich bliskości.
Na razie obydwoje się męczymy. Tym, że jesteśmy na skraju rozstania; że jest między nami coraz bardziej obojętnie.

Winston Churchill

Stary 2016-08-10, 09:10   #18
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
A prawda jest taka, że później planuje się życie tam, gdzie ma się pracę.
To zależy od człowieka, jego priorytetów.

Ja wiem, że ciężko to niektórym zrozumieć, ale są tacy ludzie dla których największą wartością jest ich rodzina. Tacy ludzie nie przeprowadzają się za pracą, tylko szukają jej w rodzinnych stronach, ewentualnie dojeżdżają.

Ale... tacy ludzie szukają też partnerów podobnych do siebie, czyli osób dla których ich rodzina jest również ważna, żeby potem nie było kłótni o to ile czasu się z rodzicami spędza itd. I autorka znalazła podobnego sobie faceta.
Z tym że szuka się wtedy partnera z okolicy, a nie z drugiego końca Polski, bo potem właśnie takie problemy wychodzą.

Jeśli dla każdego z Was ważna jest rodzina, to albo te rodziny (rodzice, dziadkowie) przeprowadzą się do jednego z Waszych miast (w co wątpię), albo niestety wróżę rozstanie.
A jak się nie rozstaniecie, to będziecie związkiem na odległość. W weekendy ta poszkodowana strona będzie jeździć w rodzinne strony. Podejrzewam ze jak pojawi się dziecko, to autorka wyjedzie do swoich rodziców, żeby wreszcie być u siebie i czas spedzać z nimi, skoro nie musi być w nielubianym mieście z powodu pracy.

także rada jest jedna. Zmienic faceta.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 09:17   #19
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
To zależy od człowieka, jego priorytetów.

Ja wiem, że ciężko to niektórym zrozumieć, ale są tacy ludzie dla których największą wartością jest ich rodzina. Tacy ludzie nie przeprowadzają się za pracą, tylko szukają jej w rodzinnych stronach, ewentualnie dojeżdżają.

Ale... tacy ludzie szukają też partnerów podobnych do siebie, czyli osób dla których ich rodzina jest również ważna, żeby potem nie było kłótni o to ile czasu się z rodzicami spędza itd. I autorka znalazła podobnego sobie faceta.
Z tym że szuka się wtedy partnera z okolicy, a nie z drugiego końca Polski, bo potem właśnie takie problemy wychodzą.

Jeśli dla każdego z Was ważna jest rodzina, to albo te rodziny (rodzice, dziadkowie) przeprowadzą się do jednego z Waszych miast (w co wątpię), albo niestety wróżę rozstanie.
A jak się nie rozstaniecie, to będziecie związkiem na odległość. W weekendy ta poszkodowana strona będzie jeździć w rodzinne strony. Podejrzewam ze jak pojawi się dziecko, to autorka wyjedzie do swoich rodziców, żeby wreszcie być u siebie i czas spedzać z nimi, skoro nie musi być w nielubianym mieście z powodu pracy.

także rada jest jedna. Zmienic faceta.
Niestety, przeprowadzka którejkolwiek z rodzin nie wchodzi w grę. Każda ze stron ma swoje poukładane życie w swoim mieście.
Napisałaś to, o czym obydwoje myślimy: rozstanie. Kochamy się ale nie wiem czy możliwa jest wspólna przyszłość jeżeli każdy widzi ją gdzie indziej

Winston Churchill

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 17:59   #20
meliandra
Zakorzenienie

Skoro Wrocław i Warszawa to faktycznie oba miasta są atrakcyjne. Ja jednak uważam, że przesadzasz. Jesteś już dorosła i masz swoje życie, którego nikt za Ciebie nie przeżyje. Kiedyś możesz żałować, że zamiast korzystać z młodości siedziałaś w domu. Ja też bardzo kocham moich rodziców i jestem mocno z nimi zżyta. Wyjechałam jednak na studia, właśnie do Wrocławia i pomimo, że mam znaczne bliżej niż Ty to różnie bywa z odwiedzinami, chociaż staram się jak najczęściej. W końcu trzeba odciąć pępowinę. Taka jest kolej rzeczy.

Co do pomocy rodzicom na starość to dla mnie jest to argument kompletnie z czapy. Po pierwsze do starości Twoich rodziców upłynie jeszcze sporo czasy, po drugie nie każdy na starość potrzebuje opieki 24 h na dobę, po trzecie nawet jakby nie daj Bóg tak się to jest to bardzo odległy temat. Wedy będziecie się o to martwić. Może będziesz miała swój dom i Twoi rodzice w razie potrzeby będą mogli zamieszkać z Tobą. Tak czy inaczej uważam, że nie ma co jeszcze gdybać.

Czemu Twój chłopak nie chce wyprowadzi do Warszawy?
Stary 2016-08-10, 18:37   #21
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Skoro Wrocław i Warszawa to faktycznie oba miasta są atrakcyjne. Ja jednak uważam, że przesadzasz. Jesteś już dorosła i masz swoje życie, którego nikt za Ciebie nie przeżyje. Kiedyś możesz żałować, że zamiast korzystać z młodości siedziałaś w domu. Ja też bardzo kocham moich rodziców i jestem mocno z nimi zżyta. Wyjechałam jednak na studia, właśnie do Wrocławia i pomimo, że mam znaczne bliżej niż Ty to różnie bywa z odwiedzinami, chociaż staram się jak najczęściej. W końcu trzeba odciąć pępowinę. Taka jest kolej rzeczy.

Co do pomocy rodzicom na starość to dla mnie jest to argument kompletnie z czapy. Po pierwsze do starości Twoich rodziców upłynie jeszcze sporo czasy, po drugie nie każdy na starość potrzebuje opieki 24 h na dobę, po trzecie nawet jakby nie daj Bóg tak się to jest to bardzo odległy temat. Wedy będziecie się o to martwić. Może będziesz miała swój dom i Twoi rodzice w razie potrzeby będą mogli zamieszkać z Tobą. Tak czy inaczej uważam, że nie ma co jeszcze gdybać.

Czemu Twój chłopak nie chce wyprowadzi do Warszawy?
Rozumiem Twoje argumenty. Ja po prostu wolę mieć wcześniej przemyślane wszystko a nie żeby okazało sie potem ze za ileś tam lat rodzice będą potrzebować pomocy a ja nie będę mogła przy nich być.
Mój chłopak nie chce się wyprowadzić do Warszawy mniej więcej z tych samych powodów co ja chcę wrócić. Bo będzie tęsknił za rodziną, bo tu ma znajomych, bo lubi to miasto, bo zawsze chciał sie tutaj dostać, bo Warszawy nie lubi i nie chce tam mieszkać...
Ja z kolei nie wyobrażam sobie całego życia tutaj a podejrzewam, że on będzie do tego dążył.

Winston Churchill

Stary 2016-08-10, 20:39   #22
Buzzerka
Zakorzenienie

A nie jest tak, ze nie układa Ci sie z chłopakiem i dlatego teraz odczuwasz wzmożona potrzebę powrotu w rodzinne strony? Jak by nie było - według mnie nie ma co sie męczyć. Tym bardziej, ze jak sama piszesz, myślicie o rozstaniu i jest miedzy wami obojętność.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 21:02   #23
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
A nie jest tak, ze nie układa Ci sie z chłopakiem i dlatego teraz odczuwasz wzmożona potrzebę powrotu w rodzinne strony? Jak by nie było - według mnie nie ma co sie męczyć. Tym bardziej, ze jak sama piszesz, myślicie o rozstaniu i jest miedzy wami obojętność.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Od czasu aż się dostał do obydwu miast i zdecydował się na swoje czyli mniej więcej od 2/3 tygodni jest między nami źle. Wcześniej było naprawdę dobrze. Jakieś uczucie jeszcze na pewno jest ale kłótnie i ta cała niepewność i wzajemne oskarżenia odbijają się na naszym związku.

Winston Churchill

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 22:47   #24
lolita96
Zadomowienie

Wybacz Autorko, ale wydaje mi się, ze gdybyście się tak NA PRAWDĘ MOCNO KOCHALI, to taka 'duperela' jak miejsce zamieszkania by was nie podzieliła na amen.
Oboje będziecie najszczęśliwsi w swoich miastach i tego się trzymajcie
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 07:38   #25
kennedy
Zakorzenienie

Moze chlopak nie hcw byc tak blisko twojej rodziny skoro jestes tak do nich przywiazana.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 07:41   #26
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
Wybacz Autorko, ale wydaje mi się, ze gdybyście się tak NA PRAWDĘ MOCNO KOCHALI, to taka 'duperela' jak miejsce zamieszkania by was nie podzieliła na amen.
Oboje będziecie najszczęśliwsi w swoich miastach i tego się trzymajcie
Myślę, że to nie jest duperela a fundamentalna sprawa na całe życie.

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Moze chlopak nie hcw byc tak blisko twojej rodziny skoro jestes tak do nich przywiazana.

Nie, on chce być w swoim mieście bo tu ma rodzinę, znajomych, lubi to miasto a tamtego nie lubi etc.

Winston Churchill

Stary 2016-08-11, 07:42   #27
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to nie jest duperela a fundamentalna sprawa na całe życie.

Nie, on chce być w swoim mieście bo tu ma rodzinę, znajomych, lubi to miasto a tamtego nie lubi etc.
Moze. Ale swoja droga jestes za mocno do rodzicow przywiazana.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 07:44   #28
morbidesse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Moze. Ale swoja droga jestes za mocno do rodzicow przywiazana.

Może trochę tak. Ale nie chcę ich przez całe życie widywać raz na miesiąc po 2 dni. Jak widać, tż swoich też nie chce.

Winston Churchill

Stary 2016-08-11, 08:04   #29
201611290918
Konto usunięte

Cytat:
Może trochę tak. Ale nie chcę ich przez całe życie widywać raz na miesiąc po 2 dni. Jak widać, tż swoich też nie chce.
Moim zdaniem związek jest bez szans, oboje nie potraficie odciąć pepowiny. Zawsze któreś będzie pokrzywdzone. Jesteście dorośli, moim zdaniem aż takie przywiązanie to przesada, która będzie wam utrudniać życie.
201611290918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-12, 12:58   #30
meliandra
Zakorzenienie

Ja uważam, że Ty zwyczajnie nie dorosłaś ani do związku ani do samodzielnego, dorosłego życia. Dla mnie argumenty masz trochę średnie. Przejmujesz się tym co będzie za X, a może nawet nigdy się nie wydarzy, bo Twoi rodzice będą w świetnej formie. Nie wyobrażam sobie żeby teraz mieszkała z rodzicami w ich mieście i marnowała sobie życie, bo może kiedyś coś. I ja bym była nieszczęśliwa i oni. Jeśli kiedykolwiek będą potrzebowali pomocy to im pomogę i wtedy przeorganizujemy wszystko tak żeby było dobrze i żeby każdemu pasowało. Mam znajomych, którzy mieszkają w tym samym mieście co rodzice i tak jak ktoś tu już pisał też się rzadko widują. Każdy ma swoje życie swoje sprawy. Za kilka lat jak będziesz miała pracę, mieszkanie, obowiązki, życie towarzyskie, swoje pasje nie będziesz miała czasu żeby co 2 dni odwiedzać rodziców.

I też jestem zdania, że między Wami nie ma prawdziwego uczucia. Gdyby tak było potrafilibyście się dogadać. Spisalibyście plusy i minusy mieszkania w każdym mieście, przeanalizowali gdzie Wam będzie lepiej i coś ustalili.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości