zdradzona - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-25, 08:50   #1
Melinda1990
Raczkowanie

zdradzona

Cześć, jak w temacie...Jak wyglądało wasze życie/psychika po zdradzie? Ile wam zajęło aby dojść do siebie? Opowiem wam moją historię...

Wczoraj, gdy mój luby brał przysznic, coś mnie tchnęło aby dobrać się do jego telefonu...no i moja intuicja nie kłamała. Znalazłam tam zdjęcie (ostatnie, tzn. najświeższe), piep%&rzone selfi w sytuacji gdy inna robiła mu dobrze oralnie. SZOK
Najdziwniejsza była jego reakcja. Gdy wyszedł z łazienki, powiedziałam mu, że chcę mu pokazać pewne zdjęcie i pogadać o tym, to zaczął się cały trząść, pocić, krzyczał na mnie, że nie mam prawa dotykać jego telefonu ( nigdy nie miał z tym problemu wcześniej, ba nawet moim telefonem często sie bawił), powiedział mi, że jeśli nie przestanę wałkować tematu to mnie uderzy... Zabrał telefon. Powiedziałam mu, że chcę mu pokazać zdjęcie i pogadać ( hahaha teraz myśle, że w sumie nawet nie miałam o czym z nim rozmwiać, wszystko miałam czarno na białym, dowód, jego reakcja) i ta sama śpiewka.. po godzinie się uspokoił i wiecie co mi powiedział? Że zrobił back up telefonu i to jest zdjęcie z zeszlego roku zanim zaczeliśmy być razem, bo zapisał je w chmurze (ma iphona, nie znam sie na tych telefonach) i dlatego teraz jest w jego telefonie....jako najświeższe zdjęcie . Może i bym w to uwierzyła gdyby nie jego reakcja na początku... widać potrzebował czasu aby naprędce wymyślić jakiegoś wała.
Wciąż słyszę jego gadkę, że za rok chce sie ze mną ożenić i starać się o dziecko, że jestem tą jedyną. Wiem też, że ukrywał przede mną, że bierze testosteron na siłowni, przez co ma zwiększone libido, ale od tego aby je zaspokoić miał mnie...

Kazałam mu spakować swoje rzeczy i się wynieść.

Jak długo to będzie trwało? Ile WAM zajęło aby wasze serca, psychika po zdradzie doszły do ładu?

Właśnie dzwonil, wciąż nie ma jaj aby się przyznać. Uparcie trzyma się swojej wersji, że on nic złego nie zrobił, ale tak sie nie zachowuje ( mam na myśli jego początkową reakcję) facet, który ma czyste sumienie, co?

Wiem, że mój post jest pełen błędów, przepraszam .. obecnie nie jestem w stanie napisać tego wszystkiego poprawną polszyzną. Jestem załamana, nie jestem nawet w stanie nic zjeść ;( A wy? Jak poradziłyście sobie po zdradzie? Ułożyłyście sobie życie bez nich? Wierzycie jeszcze w miłość?
Melinda1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 08:58   #2
farmaceutka88
Rozeznanie

Dot.: zdradzona

Niech spada na drzewo.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 09:03   #3
Melinda1990
Raczkowanie

Jak to jest możliwie, że w jednym momencie tak mocono jak kochasz kogoś, zaczynasz w tym samym stopniu nienawidzić. Wciąż go kocham, a teraz też nienawidze.
Stary 2016-08-25, 09:42   #4
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Melinda1990 Pokaż wiadomość
Cześć, jak w temacie...Jak wyglądało wasze życie/psychika po zdradzie? Ile wam zajęło aby dojść do siebie? Opowiem wam moją historię...

Wczoraj, gdy mój luby brał przysznic, coś mnie tchnęło aby dobrać się do jego telefonu...no i moja intuicja nie kłamała. Znalazłam tam zdjęcie (ostatnie, tzn. najświeższe), piep%&rzone selfi w sytuacji gdy inna robiła mu dobrze oralnie. SZOK
Najdziwniejsza była jego reakcja. Gdy wyszedł z łazienki, powiedziałam mu, że chcę mu pokazać pewne zdjęcie i pogadać o tym, to zaczął się cały trząść, pocić, krzyczał na mnie, że nie mam prawa dotykać jego telefonu ( nigdy nie miał z tym problemu wcześniej, ba nawet moim telefonem często sie bawił), powiedział mi, że jeśli nie przestanę wałkować tematu to mnie uderzy... Zabrał telefon. Powiedziałam mu, że chcę mu pokazać zdjęcie i pogadać ( hahaha teraz myśle, że w sumie nawet nie miałam o czym z nim rozmwiać, wszystko miałam czarno na białym, dowód, jego reakcja) i ta sama śpiewka.. po godzinie się uspokoił i wiecie co mi powiedział? Że zrobił back up telefonu i to jest zdjęcie z zeszlego roku zanim zaczeliśmy być razem, bo zapisał je w chmurze (ma iphona, nie znam sie na tych telefonach) i dlatego teraz jest w jego telefonie....jako najświeższe zdjęcie . Może i bym w to uwierzyła gdyby nie jego reakcja na początku... widać potrzebował czasu aby naprędce wymyślić jakiegoś wała.
Wciąż słyszę jego gadkę, że za rok chce sie ze mną ożenić i starać się o dziecko, że jestem tą jedyną. Wiem też, że ukrywał przede mną, że bierze testosteron na siłowni, przez co ma zwiększone libido, ale od tego aby je zaspokoić miał mnie...

Jak długo to będzie trwało? Ile WAM zajęło aby wasze serca, psychika po zdradzie doszły do ładu?

Właśnie dzwonil, wciąż nie ma jaj aby się przyznać. Uparcie trzyma się swojej wersji, że on nic złego nie zrobił, ale tak sie nie zachowuje ( mam na myśli jego początkową reakcję) facet, który ma czyste sumienie, co?

Wiem, że mój post jest pełen błędów, przepraszam .. obecnie nie jestem w stanie napisać tego wszystkiego poprawną polszyzną. Jestem załamana, nie jestem nawet w stanie nic zjeść ;( A wy? Jak poradziłyście sobie po zdradzie? Ułożyłyście sobie życie bez nich? Wierzycie jeszcze w miłość?
też jestem zdania, że kłamał. przykro mi, że trafiłaś na takiego jełopa.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 09:50   #5
Anzu
Raczkowanie

Co za ciul, jeszcze uważa, że nic złego nie zrobił
Pocieszeniem może być dla Ciebie, że już ani pół dnia nie zmarnujesz u boku takiego skurczybyka, teraz jest ciężko i masa emocji, ale czas to najlepszy lekarz. Daj sobie szansę ułożyć życie z kimś kto będzie Cię szanował i nawet mu przez myśl zdrada nie przejdzie
Anzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 10:00   #6
Pattkaa21
Raczkowanie

Matko! Współczuje Ci. Co innego dowiedzieć sie o zdradzie a co innego widzieć ja na własne oczy czy na zdjęciu. Mam iPhona, jest coś takiego jak chmura (iCloud) ale zdjęcia ściągnięte z niej zapisują sie pod data zrobienia.
Domyślam sie ze jest Ci cieżko ale nie pakuj sie w związek z nim. Lepiej ze teraz przykapalas go na zdradzie niż za kilka lat. Skoro po tak krótkim czasie był w stanie Cię zdradzić to domyślam sie ze zrobiłby to znowu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pattkaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 10:30   #7
eyo
Zakorzenienie

ja powiem tyle - nie daj sobie wmówić, że ten krętacz nic nie zrobił

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 10:46   #8
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

1 zdjecie ma date zrobienia.
2 nie zastanawiaj sie bo on kreci i mota.
3bardzo smutna sprawa. Wspolczuje ci bo musi byc straszne jak sie teraz czujesz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 11:40   #9
Melinda1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pattkaa21 Pokaż wiadomość
Matko! Współczuje Ci. Co innego dowiedzieć sie o zdradzie a co innego widzieć ja na własne oczy czy na zdjęciu. Mam iPhona, jest coś takiego jak chmura (iCloud) ale zdjęcia ściągnięte z niej zapisują sie pod data zrobienia.
Domyślam sie ze jest Ci cieżko ale nie pakuj sie w związek z nim. Lepiej ze teraz przykapalas go na zdradzie niż za kilka lat. Skoro po tak krótkim czasie był w stanie Cię zdradzić to domyślam sie ze zrobiłby to znowu

No dokładnie, powiedział mi, że to jest zdjęcie z zeszłego roku, to jakim kur.a cudem jest ono w ostatnio zrobionych jako 1? no i ta jego reakcja. TYPOWE.
Nadal się nie przyznaje, znowu dzwonił. Nawet nie ma jaj aby mnie przeprosić. Nie wiem juz co boli bardziej..ta zdrada, czy to, że nie potrafi z szacunku do mnie nawet przeprosić

edit: Co trzeba mieć w głowie aby podczas zdrady zrobić jeszcze selfie?

Edytowane przez Melinda1990
Czas edycji: 2016-08-25 o 11:43 Powód: dopiska
Stary 2016-08-25, 12:32   #10
farmaceutka88
Rozeznanie

Może chciał się pochwalić kolegom. Daj sobie z nim spokój.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 12:36   #11
Pattkaa21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farmaceutka88 Pokaż wiadomość
Może chciał się pochwalić kolegom. Daj sobie z nim spokój.

Tez tak mi sie wydaje. Chyba ze jest taj głupi ze chciał mieć na pamiątkę

Stary 2016-08-25, 12:45   #12
201701121406
Konto usunięte

A po co ci jego przeprosiny? Coś zmienią? Myślisz, że wtedy naprawdę będzie żałować?
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 12:50   #13
Melinda1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pattkaa21 Pokaż wiadomość
Tez tak mi sie wydaje. Chyba ze jest taj głupi ze chciał mieć na pamiątkę

W sumie to może być i prawda. Ma dobrego kolege, który delikatnie mówiąc często skacze z kwiatka na kwiatek. Może faktycznie chwalili sie miedzy sobą. Idioci.

Meagara: Masz racje. Przeprosiny nic nie zmienią. Ból jest ogromny w sercu.

Dziewczyny, też miałyście takie doświadczenia? Po jakim czasie się "ogarnełyście"?
Stary 2016-08-25, 12:52   #14
lolita96
Zadomowienie

Fuuu mega obrzydliwe, koleś na prawdę musi być idiotą, skoro robi takie zdjęcia i jeszcze je trzyma na telefonie, ponadto jaka laska daje sobie zrobić zdjecie w takiej sytuacji? Chyba tylko k****

Podziwiam Twój spokój Autorko.
Jakoś trudno mi uwierzyć że to była jednorazowa akcja.
Ja bym chyba przestała kochać w ciągu sekundy jakbym cos takiego zobaczyła, czułabym już tylko nienawiść i obrzydzenie do takiego faceta

Edytowane przez lolita96
Czas edycji: 2016-08-25 o 12:54
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 12:57   #15
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
ponadto jaka laska daje sobie zrobić zdjecie w takiej sytuacji? Chyba tylko k****
Pomijając okoliczności (o których tamta dziewczyna mogła nie wiedzieć) to, co w tym dziwnego?
Stary 2016-08-25, 13:10   #16
Belet
Rozeznanie

Cytat:
ponadto jaka laska daje sobie zrobić zdjecie w takiej sytuacji? Chyba tylko k****

O, chyba właśnie zmieniłam zawód

Autorko ja mam, że się tak wyrażę doświadczenie ze zdradą. Z każdej strony, tak po prawdzie.
Teraz pytanie co rozumiesz przez ogarnięcie? Bo nie wiem jak Ci odpowiedzieć na pytanie

Najgorszą konsekwencją zdrady jest tak naprawdę to jak nam miesza w głowach w kolejnych kontaktach, bo w tej relacji w której ktoś zdradził to pokazuje tylko brutalną prawdę o jakości związku.
Stary 2016-08-25, 13:18   #17
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Eee tam, bez przesady Byleby miała świadomość, że w przypadku rozstania/hucznego zerwania kontaktów, z faceta może wyjść prostak i takie fotki mogą się znaleźć tu i ówdzie
Autorko, ten facet w Twoim życiu już jest do odstrzału. Nie daj się zmanipulować.
Stary 2016-08-25, 13:24   #18
201701121406
Konto usunięte

Autorko, skup się na sobie i postaraj się ogarnac to na tyle, żeby nie rzutowało na kolejne relacje. Bo nie ma czego ratować w przypadku faceta, który perfidnie kłamał i groził pobiciem.
Stary 2016-08-25, 13:37   #19
Melinda1990
Raczkowanie

Cytat:
Fuuu mega obrzydliwe, koleś na prawdę musi być idiotą, skoro robi takie zdjęcia i jeszcze je trzyma na telefonie, ponadto jaka laska daje sobie zrobić zdjecie w takiej sytuacji? Chyba tylko k****

Podziwiam Twój spokój Autorko.
Jakoś trudno mi uwierzyć że to była jednorazowa akcja.
Ja bym chyba przestała kochać w ciągu sekundy jakbym cos takiego zobaczyła, czułabym już tylko nienawiść i obrzydzenie do takiego faceta

Sama sobie sie dziwie, z tym spokojem. To chyba reakcja na szok, tylko jakas inna inni ludzie mają
Stary 2016-08-25, 13:57   #20
lolita96
Zadomowienie

Yyyyy wy tak na poważnie??

Jak ludzie są ze sobą w związku i sobie ufają, to absolutnie nic dziwnego w tym nie ma. Ale to chyba nie ten przypadek, gdyby facet leciał na dwa fronty , to Autorka raczej by się wcześniej zorientowała.

Nie jestem pruderyjna, nie widze nic złego w seksie na jedną noc, mam dwie koleżanki, które to praktykują. Natomiast jestem pewna, ze tak jak dbają o zabezpieczenie, tak nie dałyby się nakręcić czy zrobić zdjęcia z właściwie 'obcym' facetem w trakcie takich zabaw.
Stary 2016-08-25, 13:58   #21
Pattkaa21
Raczkowanie

Cytat:
Sama sobie sie dziwie, z tym spokojem. To chyba reakcja na szok, tylko jakas inna inni ludzie mają

Możliwe ze tak ale lepsza taka reakcja niż rozpacz i błaganie go o powrót!
Na spokojnie wszystko przyjmij, olej drania całkowicie.
Szkoda mi dziewczyny jedynie bo jeśli była to jednorazowa z nią przygoda to lepiej ze facet sie nie zemścił i gdzieś tego zdjęcia nie umieścił bo faceci to jednak czasem mściwi sa albo w akcie desperacji robią głupoty.
Ona o Tobie domyślam sie nie wiedziała ??

Stary 2016-08-25, 14:11   #22
201701121406
Konto usunięte

Cytat:

Jak ludzie są ze sobą w związku i sobie ufają, to absolutnie nic dziwnego w tym nie ma. Ale to chyba nie ten przypadek, gdyby facet leciał na dwa fronty , to Autorka raczej by się wcześniej zorientowała.

Nie jestem pruderyjna, nie widze nic złego w seksie na jedną noc, mam dwie koleżanki, które to praktykują. Natomiast jestem pewna, ze tak jak dbają o zabezpieczenie, tak nie dałyby się nakręcić czy zrobić zdjęcia z właściwie 'obcym' facetem w trakcie takich zabaw.
Skąd wiesz jaka relacja łączyła tamtą dziewczynę i partnera autorki? Niekoniecznie musiał być dla niej obcy.

Dwa - ile to już było wątków, że były szantażuje dziewczynę jej nagimi zdjęciami? Dużo. Związek sam w sobie nie jest gwarancją, że takie zdjęcie nie wycieknie.
Stary 2016-08-25, 14:29   #23
lolita96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meagara Pokaż wiadomość
Skąd wiesz jaka relacja łączyła tamtą dziewczynę i partnera autorki? Niekoniecznie musiał być dla niej obcy.

Dwa - ile to już było wątków, że były szantażuje dziewczynę jej nagimi zdjęciami? Dużo. Związek sam w sobie nie jest gwarancją, że takie zdjęcie nie wycieknie.

Nie wiem jaka relacja ich łączyła, ale nie podejrzewam ich o miłosną zażyłą relację.
Co się tak uczepiłaś?

Dwa- tak masz racje, dlatego ja osobiście jestem bardzo ostrożna w takich rzeczach, ale przede wszystkim staram się nie wchodzić w relacje z takimi osobnikami (no ale nikogo nie możemy być w 100 % pewnym)
Stary 2016-08-25, 14:41   #24
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Facet z czystym sumieniem nie ma w telefonie niczego, co musiałby ukrywać przed swoją drugą połówką.
Facet zdrowy moralnie w ogóle nie fotografuje kobiet w takich sytuacjach.
Facet, który zdradza, najpierw doprowadza do sytuacji pozwalającej na robienie takich zdjęć, a potem wciska swojej partnerce kit.

Obawiam się niestety, że Twój już teraz były zalicza się do tej ostatniej grupy.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 14:50   #25
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez DziewczynaWloczykija Pokaż wiadomość
Facet zdrowy moralnie w ogóle nie fotografuje kobiet w takich sytuacjach.
niby czemu?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Nie wiem jaka relacja ich łączyła, ale nie podejrzewam ich o miłosną zażyłą relację.
Co się tak uczepiłaś?

Dwa- tak masz racje, dlatego ja osobiście jestem bardzo ostrożna w takich rzeczach, ale przede wszystkim staram się nie wchodzić w relacje z takimi osobnikami (no ale nikogo nie możemy być w 100 % pewnym)
aha i sobie ubzdurałaś że jakieś tam pseudopowody dają ci prawo do mówienia o obcej dziewczynie ku***.
1. mogła nawet nie wiedzieć ze on robi to zdjęcie
2. być może spotykali się od dawna i mu ufała
3. może to był seks na jedną noc a ją kręciło że robi jej zdjęcia i miała w dpie ewentualne konsekwencje/ nie pomyślała o nich

mogła se robić co chce a to ci nie daje prawa do używania takich słów wobec drugiego człowieka, fuj

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.

Edytowane przez thirky
Czas edycji: 2016-08-25 o 16:08
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 14:58   #26
201701121406
Konto usunięte

Cytat:

Co się tak uczepiłaś?

A ty co tak się uczepiłaś obcej dziewczyny by mówić o niej per "k****"?

Edytowane przez 201701121406
Czas edycji: 2016-08-25 o 14:59
Stary 2016-08-25, 15:17   #27
lolita96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
niby czemu?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

aha i sobie ubzdurałaś że jakieś tam pseudopowody dają ci prawo do mówienia o obcej dziewczynie ku***.
1. mogła nawet nie wiedzieć ze on robi to zdjęcie
2. być może spotykali się od dawna i mu ufała
3. może to był seks na jedną noc a ją kręciło że robi jej zdjęcia i ma w dpie ewentualne konsekwencje/ nie pomyślała o nich

mogła se robić co chce a to ci nie daje prawa do używania takich słów wobec drugiego człowieka, fuj

Dobrze, niech będzie zamiast k**** - dziewczyna lekkiego prowadzenia.
Nie spinaj się tak, jakby to było o Tobie.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
A ty co tak się uczepiłaś obcej dziewczyny by mówić o niej per "k****"?

Napisałam tak raz w pierwszym poście, po czym ruszyła jakaś zbędna lawina.
Dla mnie robienie laski nieswojemu facetowi i pozwalanie by ten w tym czasie robił zdjęcia, najprawdopodobniej po to żeby się pochwalić kolegom, jest godne [cenzura].

Zdania nie zmieniam, opuszczam wątek, dziękuje, do widzenia

Idę do spowiedzi, grzesznice

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-25 o 16:25 Powód: Słownictwo.
Stary 2016-08-25, 15:27   #28
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, niech będzie zamiast k**** - dziewczyna lekkiego prowadzenia.
Nie spinaj się tak, jakby to było o Tobie.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Napisałam tak raz w pierwszym poście, po czym ruszyła jakaś zbędna lawina.
Dla mnie robienie laski nieswojemu facetowi i pozwalanie by ten w tym czasie robił zdjęcia, najprawdopodobniej po to żeby się pochwalić kolegom, jest godne [cenzura].

Zdania nie zmieniam, opuszczam wątek, dziękuje, do widzenia

Idę do spowiedzi, grzesznice
ach waskie horyzonty. Lepiej idz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-08-25 o 16:25 Powód: Słownictwo w cytacie.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 15:33   #29
201701121406
Konto usunięte

Ja tak tylko zastanawiam się gdzie w tym wszystkim zniknął udział faceta.

Ona pozwala mu robić zdjęcie podczas seksu oralnego - "k****".

On robi zdjęcie swojego penisa podczas seksu oralnego z jakąś dziewczyną - ???

Nie ma to jak żelazna logika.
Stary 2016-08-25, 15:52   #30
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak tylko zastanawiam się gdzie w tym wszystkim zniknął udział faceta.

Ona pozwala mu robić zdjęcie podczas seksu oralnego - "k****".

On robi zdjęcie swojego penisa podczas seksu oralnego z jakąś dziewczyną - ???

Nie ma to jak żelazna logika.
Chyba po raz pierwszy się z Toba zgodzę jako facet
Azurri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości