|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() endermologia
Zwracam sie do Was z pytaniem , czy ktoś z Was korzystał z takiego zabiegu i czy jest on skuteczny ?
Oglądałam zdjęcia przed i po kilku zabiegach ![]() Moze przy okazji moze ktoś polecić gabinet w Krakowie? Za kazdą informacje bardzo dziękuje ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: endermologia
W zeszłym roku byłam na serii zabiegów endermologii, tj. 15 zabiegów 2 x w tygodniu.
Efekty są widoczne, ale nie powalające na nogi jak za taką cenę. Wszystko zależy od stopnia cellulitu (chyba o to Ci chodzi). Przy dużym cellulicie tłuszczowym efekty są największe, bo grudki tłuszczowe zostają "rozprasowane". Gorzej jest przy cellulcie limfatycznym. Zabiegi na początku mogą być dość bolesne, ale w miarę przyzwyczajania skóry bolesność mija. W aparcie można ustawić stopień nasilenia masażu (ucisku i zasysania). Po serii zabiegów należy robić jeden raz w miesiącu tzw. zabieg podtrzymujący efekt. Efekt po samej serii zabiegów jest krótkotrwały, ok. 6 miesiecy. W moim przypadku było w miarę OK. Ale efektem takiego rodzaju masażu są popękane naczynka na jednej nodze, na części bocznej zewnętrznej i przedniej uda. Mimo ustawienia masażu na minimum. Niestety są bardzo duże i teraz mnie czeka zabieg ich zamykania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
Contax bardzo Ci dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ile tych zabiegów trzeba wziąśc ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ilość zabiegów i częstotliwość ich wykonywania powinna ustalić fizykoterapeutka, która robi masaże, podczas pierwszego spotkania. Umów się na konsultacje (powinny być bezpłatne) w kilku salonach kosmetycznych, to wtedy zorientujesz się jak to wygląda.
Co do cen to nie wiem, jakie są u Ciebie w mieście. Pakiety zawsze są tańsze. Pytaj też o ubranko - czy jest w pakiecie, czy trzeba płacić dodatkowo (koszto ok. 100 złotych). A czy warto?! Trudno mi obiektywnie powiedzieć. Jak nie masz kruchych naczynek i pieniądze nie są ważne, zawsze można spróbować. Najwyżej będziesz niezadowolona i więcej nie pójdziesz. Ja jestem bardzo wymagająca i zawsze coś mi nie odpowida, bo nie jest idealne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]()
jeszcze raz bardzo Ci dziekuje
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie za ma co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
![]()
mam jeszcze trzy pytania
![]() -czy osoba wykonujaca ten zabieg moze skupić sie na wybranych partiach bardziej czy tez musi maszyną przejechać po całym ciele ? -dlaczego jest taka duza różnica czasu wykonywania zabiegu podają od 35-40 zł (czy to zalezy od ich dobrej woli,chęci) ? -czy pod kombinezon zakłada sie bielizne ? Z góry dziekuje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, jeden zabieg trwa 35 min. i masuje się intensywnie te części ciała, które objęte są celulitem. Niektóre kobitki biorą jednorazowo 2 zabiegi - jeden na dolną, a drugi na górną część ciała. Wiadomo koszt podwójny.
W zeszłym sezonie były dwa rodzaje aparatów do endemorlogii (nie pamiętam ich nazwy, drugi to było unowocześniona wersja poprzednika, powinnaś wyszukać w googlach) i stąd mogą wynikać róznice w cenie. Z ubrankiem dotaniesz małe bikini, które zakłada się pod kostium. Biustonosza się nie zakłada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]()
znalazłam
![]() ![]() ![]() teraz jest promocja 10 zabiegów za 1100 zł + 50 zł kombinezon , wiec chyba dobra cena ![]() Gdyby ktoś jeszcze coś wiedział na temat endermologii będe wdzięczna ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
witam jestem pierwszy raz na tej stronie i mam pytanko na temat endermologi czy mozna wykonywac te zabiegi podczas ciąży???????????? Proszę o odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to gleboki masaz ciala a takie w ciazy sa zabronione pozdrawiam ![]() mataner: tam gdzie ja pracowalam endermologia trwala 40min kombinezon zakladasz na bielizne oczywiscie, kosmetyczka/masazystka skupia sie oczywiscie na partiach chciala najbardziej dotknietych cellulitem, jednak musi "przemasowac" cale cialo roznica w czasie dotyczy aparatury - jedna sa starsze inne nowsze ten na ktorym u nas pracowali byl najnowszy, z jakas nowa koncowka do masowania mniejszych partii ciala (key module 6) i zabieg trwal jak pisalam 40min. a cena taka sama jak w innym salonie gdzie zab.trwal 30min ... pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja byłam już na dwóch zabiegach. Pani poinformowała mnie, że trzeba chodzić 2x w tygodniu. podobno efekty widać dopiero po 6 zabiegu, chociaż na stronie tego salonu było napisane że już po 1szym będzie coś widać. Panią zatkało jak jej to wytknęłam
![]() Oczywiście, na stronach internetowych pokazują zdjęcia ze wspaniałymi rezultatami masażu, ale jakoś w nie nie wierzę, zwłaszcza, że już 2 zabiegi miałam i nie widzę różnicy w jędrności i gładkości mojego ciała, nie mówiąc już o cellulicie, który cały czas jak był tak jest ![]() a sam zabieg... mmm... 35 min. rozkoszy!!! jest tak przyjemnie, że mogłabym tak leżeć cały dzień... ![]() pzdr! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 zab.nie bedzie efektu...nie ma sie co oszukiwac... moze i by byly dla osoby u ktorej cellulit dopiero sie pojawil, natomiast jak przyjdzie ktos z zaawansowanym cellulitem to nie ma szans na efekty po 2 zabiegach. Trzeba zrobic serie i wtedy ocenic ![]() Swoja droga salony nie powinny takich rzeczy pisac na swoich stronach, bo pozniej tylko napytaja zobie biedy bo zbulwersowane klientki beda chcialy np.zwrotu pieniedzy bo nie ma efektu po 2 czy 1 zabiegu a na str.napisali ze jest ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jestem po 5 zabiegach endermologii. Dla wzmocnienia efektu odżywiam sie prawidłowo, nietłusto, mało słodyczy (lub wcale), piję dużo wody, stosuje drogie kremy do walki z cellulitem, robie codziennie domowy masaż (peeling kawowy z solą morską/ peeling Lirene/ szczotkowanie itp.) i NIE WIDZĘ ŻADNYCH EFEKTÓW!!!!!!!!!!! grrrrr... może jestem zbyt niecierpliwa. w końcu żyłam z cellulitem parę ładnych lat i nic z nim nie robiłam, a nagle chciałabym żeby zniknął w ciągu kilku tygodni... tak czy inaczej, mam nadzieję, że moja walka nie pójdzie w las...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() mam pytanie czy była z was któraś na endermologii w Dermice w Krakowie ?? nie dawno otwarty i z tego co się orientowałam to mają przystępną cenę endermologii. a kosmetyczka u której byłam mówiła że fajnie redukuje tkankę tłuszczową i celulit |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja jestem po trzecim zabiegu. Efektów jeszcze nie widzę, ale możne też i za wcześnie na nie.... Natomiast to, co mnie zaskoczyło, a było już poruszane na forum to fakt, że zabieg jest jednak bolesny. Oczywiście, kosmetyczka, która wykonuje masaż pyta o odczucia i dwukrotnie zmniejszała w moim przypadku siłę, niemniej jednak ból (mniejszy bądź większy) towarzyszył podczas każdego z trzech masażów.
Mam nadzieję na spektakularny efekt końcowy - wówczas cały dyskomfort pójdzie w niepamięć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.