Trwałe kosmetyki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-30, 20:30   #1
mabo
Rozeznanie

Trwałe kosmetyki

witam wszystkich
miałabym prośbę o polecenie:

1) trwałego podkładu (mam mieszaną cerę, z niedoskonałościami więc interesuje mnie coś matującego i kryjącego jednocześnie dającego naturalny efekt - zazwyczaj nie maluję sie zbyt mocno)
poza tym moim problemem jest to, że dotychczas przeze mnie używane podkłady po jakimś czasie szaleństw na parkiecie "spływały"

2) cieni do powiek (najlepiej półprzeźroczystych dla osoby niedoświadczonej jeśli chodzi o makijaż , no i również zależy mi na trwałości)
liczę na radę jeśli chodzi o to co aktualnie "jest na czasie"

3) tuszu do rzęs (najbardziej zależy mi [oprócz trwałości oczywiście] na maksymalnym efekcie podkręcenia)

Czeka mnie całonocna zabawa a jako osoba nie malująca się często nie mam dużego obeznania w kosmetykach znajdujących się aktualnie na rynku...
Liczę na Was i na wasze rekomendacje kosmetyków konkretnych firm
Piszcie jakich kosmetyków używacie na specjalne okazje i czego powinnam się wystrzegać podczas zakupów.

Pozdrawiam
mabo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 20:48   #2
farfalla
Zakorzenienie

Dot.: Trwałe kosmetyki

Osobiście polecam ci :
1)podkład Lirene firmy Dr Irena ris w kremia.Ładnie i równomiernie się rozprowadza i ma niemal idealne odcienie. cena od 8,50 do 11,50 (zależy od drogerii)
2)ja używam cieni Inglot sprint i jestem zadowolona...ciekawe kolory,są trwałe i nie sypią się...przetańczyłam całego sylwestra w nim i rano nadal się utrzymywał na powiekach kosztuje bodajże 8zł
3)Co do tuszu to z nie spotkałam się z tanim i dobrym...ale z pewnością kto inny ci podpowie ...a i ja chętnie skorzystam z porady na temat trwałego tuszu podkręcającego
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 21:09   #3
Mariti
Wtajemniczenie

Witaj Mabo.
Doradzam przejrzenie KWC , bo kazda z nas mimo pewnych podobieństw cery itp jest inna.
Ale oto moje propozycje. Mam pododbną cerę, mieszaną, z pewnymi problemami. Dlatego polecam podkład Loreal Perfect Match. Stapia się i kryje , ma niewielkie tendencje do spływania, właściwie tylko lekko sie świeci ( dośwaidczenie po imprezie).Jest to wydatek w okolicach 50 zł ( na allegro oczywiście można kupić taniej).
Co do cieni, dla poczatkujących chyba najlepsze sa cienie Inglota, są w miarę niedrogie i mają ogromną paletę barw.Ja od siebie polecam jeszcze cienie Joko Virtual, kosztuja ok 7 zł za sztukę, są właśnie półprzezroczyste, ale dają piękny , mieniący się efekt , obecnie , po doświadczeniach z wieloma cieniami sa moimi ulubionymi ,dobrze się trzymają , szczególnie po nałożeniu odrobiny podkładu na powieki.
Co do tuszu to chyba największy problem bo jest tyle preferencji ile kobiet , natomias ja polecam Maybelline Curved Brush , kosztuje ok 20 złotych a wg mnie jest jednym z najlepszych w ogóle. Pieknie podkręca.
Nio, to tyle, jeszcze raz doradzam przejrzenia KWC

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 06:03   #4
agatka-a
Zakorzenienie

jeśli planujesz częstsze malowanie, nie tylko na tą jedną zabawę, warto zainwestować w bazę pod cienie. Taka baza zapobiega zbieraniu się cieni w zgięciach powieki, a także przedłuża intensywnośc barwy cienia.
Dwie dobre bazy to:
Lumene
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5358

bądź ArtDeco
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=437

Osobiście uzywałam tylko bazy Lumene ale jestem z niej bardzo zadowolona i nie żałuję zakupu
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 13:18   #5
mabo
Rozeznanie

dziękuję za wszystkie odpowiedzi... niektóre naprawdę pomogły
mabo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości