|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to grzybica pochwy? Bardzo proszę o rady
Kochane Dziewczyny!
Bardzo proszę o poradę! Wczoraj wieczorem zaobserowowałam u siebie swędzenie przy wejściu do pochwy, utrzymywało się do dziś wieczór, teraz już mam spokój ale zauważyłam grudkowatą dziwną wydzielinę. Ma dziwny zapach, Podejrzewam, że mam właśnie grzybicę pochwy. I teraz pytania do Was: - czy da się ją wyleczyć środkami dostępnymi w aptece? jak na złość byłam u ginekologa tydzień temu i wszystko było ok, nie chcę iść znowu... - czy jeżeli ostatni raz uprawiałam seks z chłopakiem w czwartek rano, przed wystąpieniem objawów jest szansa że jest zarażony? Szczerze mówiąc, nie wiem nawet jaka mogła być przyczyna mojego zakażenia, poza silnym stresem nic nie zmieniło się w moim trybie życia... Bardzo proszę o odpowiedź, mam tyle stresu ostatnio w życiu że tylko grzybicy mi brakowało i kolejnych wydatków, ech... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to grzybica pochwy? Bardzo proszę o rady
polecam maść clotrimazolum, jak nie wystarczy aby usunąć nieprzyjemne objawy, to wtedy najlepiej udać się do ginekologa
![]() grudowate upławy to jeden z objawów grzybicy, do tego świąd zwłaszcza przy leżeniu, brzydko pachnąca wydzielina z pochwy, zaczerwienienie błony śluzowej. jak już wcześniej pisałam- polecam maść,a jak po 4 dniach nic nie pomoże, to już trzeba udać się ponownie do ginekologa : )
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za radę!
A jeśli pomoże? wtedy można uznać, że jestem wyleczona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja choruję na grzybicę i co ją wyleczę to ona ciągle powraca.. Więc nie wiem czy da się radę wyleczyć ją samą maścią. Są do kupienia w aptece bez recepty glubulki dopochwowe, nie chce tu robić żadnej reklamy, ale w telewizji na pewno słyszałaś nazwę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Byłam już w aptece i zaopatrzyłam się w globulki Gynomed Vaginal i w maść Clotrimazolum. Jak nie pomoże do wtorku, to idę do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
podobno duzy, kiedys zostalam poinformowana przez ginekologa o tym, pozniej wyczytalam w internecie i sama az sie zdziwilam.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.