|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czym zapiąć płaszcz bez zapięcia? :)
Niedawno kupiłam płaszcz na jesień, niestety jest on bez zapięcia, nie ma zamka ani guzików. Dopiero w domu uświadomiłam sobie, że z dużym prawdopodobieństwem zamarznę tej jesieni (jestem zmarźluchem)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym zapiąć płaszcz bez zapięcia? :)
czasem widzialam jak kobitki mają większe broszki/ozdobne agrafki czy właśnie paski. ale i tak będziesz marzła, bo w ten sposób zapniesz płaszcz tylko w jednym punkcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja bym chyba wszyła haftki, ewentualnie kupiła jakiś zwykły szerszy pasek.
W sumie sama mam ochotę na płaszcz, który nie ma zapięcia, tylko pasek. I się zastanawiam, czy warto, czy to jednak głupi pomysł - zawsze miałam na zamek, albo na guziki, albo na zamek + rzepy/zatrzaski. Z samym paskiem nie mam doświadczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Myślę, że dobry krawiec by coś podpowiedział. Sam pasek mi się nie podoba, bo wtedy taki płaszcz kojarzy mi się za bardzo ze szlafrokiem. Ewentualnie guziki plus pasek. Ale to kwestia gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Właśnie co do zapinek czy agrafek martwi mnie to, że wtedy i tak nie zapnę całej długości, musiałabym kupić takich więcej, to już lepiej by było wszyć guziki.
Też zawsze miałam kurtki z jakimś zapięciem, inaczej sobie nie wyobrażałam, bo jak może być w czymś takim ciepło ![]() ![]() Dzięki dziewczyny, zaintrygowały mnie te haftki, wcześniej o tym nie myślałam, a wydaje mi się, że do fasonu mojego płaszcza by bardzo pasowały. Czyli chyba bez krawcowej się nie obejdzie bo nawet gdybym zdecydowała się na pasek to przydałoby się wszyć jakieś szlufki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wizażowy Kot Igor
|
Najprostszym wyjsciem byłaby brosza.
Jednak jeśli obawiasz się zimna to w pasmanteriach można kupić ozdobne zapinki do wszycia- z haftkami lub z takiego mocnego, twardego, ozdobnego sznurka. Możesz też poprosić krawca by wyciął Ci dziury, obrzucił je, żeby się nie siepało i dokupić ozdobne guziki płaszczowe. Musiałabym zobaczyć fason.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Fason jest identyczny do tego płaszcza w załączniku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tylko dyskretny zamek sie sprawdzi. Tylko nie wiem czy krawcowa sobie duzo nie zaspiewa za usluge, no chyba ze sama umiesz szyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.