|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Pudrujecie??:)
Ostatnio ogladalam pewien program i tam wizazystka mowila ze nalezy zawsze na krdke na dolnej powiece nalozyc cien lub ja przypudrowac
Ja zawsze mam ubackane cale dolne rzesy w kredce Niewspominajac juz o tym ze niemam pojecia jak namalowac kredke po wew.stronie Prosze o pomoc |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pudrujecie??:)
Olcia nie slyszalam o takim pudrowaniu kredki na dolnej powiece,toteż sama tak nie robie
Jesli chodzi o kreske na dolnej zewnetrznej powiece,to wydaje mi sie,ze najlepiej maluje sie ja twardsza kredka,sama akurat b.rzadko maluje zewnatrz,czesciej wewnatrz.Po wewnetrznej stronie powinno sie malowac miękką kredką,to żadna filozofia,najwazniejsza jest miekka kredeczka,inna nie wyjdzie,bynajmniej mnie nie wychodzi Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ja z reguly po nalozeniu kredki na dolna powieke rozcieram ja cieniem w podobnym kolorze - wygdlada wtedy ladniej, bardzie wpasowana jest w oko
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja po narysowaniu reski delikatnie ją rozcieram, albo w ogóle robię kreskę ciemnym cieniem do powiek, przy pomocy sztywnego pedzelka. Oko jest ładnie podkreslone, kreska wtapia sie w powiekę
a z pudrowaniem zobaczymy, trzeba spróbować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Ja zawsze mam ubackane cale dolne rzesy w kredce
Prosze o pomoc

Jesli chodzi o kreske na dolnej zewnetrznej powiece,to wydaje mi sie,ze najlepiej maluje sie ja twardsza kredka,sama akurat b.rzadko maluje zewnatrz,czesciej wewnatrz.Po wewnetrznej stronie powinno sie malowac miękką kredką,to żadna filozofia,najwazniejsza jest miekka kredeczka,inna nie wyjdzie,bynajmniej mnie nie wychodzi
Pozdrawiam cieplutko
a z pudrowaniem zobaczymy, trzeba spróbować