|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pytanie do dziewczyn z USA
Witam wizażanki!
Dzisiaj moja cierpliwos osiagnela punkt szczytowy po kolejnej dluuuugiej rozmowie tel. z moja przyszla tesciowa ![]() Moze ja jakis cmuk jestem ale nigdy o czyms takim nie slyszalam i liczylam na bardziej kameralna impreze, a tu widze ze sie wszystko rozrosnie do ponad 200 osob ,ale to tez przegryze jakos ![]() Jak narazie ide na ugode ze wszystkim bo nie chce sie sprzeczac o jakies detale ,ale te druhny tak mi w gardle stanely ze nie podaruje. Tylko jak tak dalej pojdzie to moje notowania u niej strasznie spadna bo ja normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie do dziewczyn z USA
hhehehhee rzeczywiscie tutaj jest taka tradycja,ktora notabene baaardzo mi sie nie podoba.Dla mnie to wyglada jak teatr,tlum ludzi przy oltarzu,tlum ludzi na zdjeciach,tlum ludzi w samochodzie....Ja powiedzialam NIE i basta.Nikt mi nie bedzie robil szopki z wlasnego slubu.A Ty masz tu znajomych czy to ona chce Ci wybraz druchny? Bo jesli ona to juz wogole przegiecie.To powinny byc Twoje znajome i psiapsiuly,ktore sama wybierzesz.
Podobnie zreszta jak z dzieciakami sypiacymi kwiatki i noszacymi obraczki.Ja mojej tesciowej powiedzialam wprost,ze zadne dzieciaki nie beda mi sie po kosciele paletac...tymbardziej ze nie moje ![]() ![]() pozdrawiam i gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT na moim slubie byla tradycyjnie jedna swiadkowa i swiadek.Widzialam tez sluby gdzie byly np 4 druchny albo 3...bo jak ktos nie ma tylu bliskich znajomych to co ma zrobic? sasiadki prosic?
03.29---60 Edytowane przez sunapee Czas edycji: 2006-02-13 o 03:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
OO Matko moze ona tez ma w zanadrzu te dzieciaki i chce mnie stopniowo dobijac
![]() ![]() A te 180 to jest dla mnie zagadka ![]() ![]() Dzieki Sunapee za wzmianke o tych dzieciakach ,jestem psychicznie nastwiona juz na to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
droga elon
![]() ![]() ![]() Ja na Twoim miejscu podeszlabym do tesciowki grzecznie i jako glowny argument przyjela fakt,ze jestes Polka,szanujesz swoje tradycje i nie chcesz miec typowego amerykanskiego slubu,a poza tym masz troszke inne wyobrazenia o tym jedynym dniu w Twoim zyciu.Ja poczatkowo tak do swojej podeszlam,ale moja tesciowa to zapatrzony w siebie bufon i niestety dyskretne uwago do niej nie docieraja.Trzeba wtedy walic prosto z mostu ![]() Swoja droga to wspolczuje...niedosc ze 180 osob ktorych na oczy nie widzialas to jeszcze stado druhen zupelnie dla Ciebie obcych ![]() ![]() ![]() aaaa no to jeszcze sie przygotuj na tzw wedding shower,rehearsal dinner no i fakt,ze ostatnia noc przed slubem spedzisz sama,bez narzeczonego ![]() powodzenia i trzymam kciuki ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przecierz to Twój slub a nie tesciowej, prawda? Co ona ma do gadania?
Ja jak ogladalam pare razy w TV amerykanskie seriale i byl tam przypadkiem slub, to moze byly druhny ale tylko 2 albo 3. Nie wiecej, bo po co? Ja nie bede miala zadnych na moim ![]() A nie lubie ludzi, którzy sie we wszystko wtracaja i robia wszystko tak jak oni chca; NIE DAJ SIE!!! powodzenia ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nim szybciej tym lepiej, niech teraz wie, ze nie moze Twoim zyciem manipulowac. Potem moze bedziesz nienawidziala wlasny slub przez nia ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
to ja jeszcze dopisze o tych druchnach, poniewaz widzialam juz pare szopek z tym zwiazanych (szczegolnie na 2 typowo amerykanskich weselach) -Bylam na slubie z 5 druchnami plus jedna Maid of Honor.
Zeby bylo smieszniej ubieraja je w identyczne/podobne sukienki o tym samym kolorze. Oczywiscie dobor sukien, butow to byla oddzielna epopeja. Tlum druhen/druzb podaza za mloda para, pozowane zdjecia w tlumie , wchodzenie/wychodzenie z kosciola oczywiscie ustawiane pod kamere itp. itd a slub byl na 250 osob. Oczywiscie moze sie to podobac - nie chce nikogo urazac, ale jak dla mnie za duzo osob = za duzo zamieszania i przesada. O dzieciakach w "zanadrzu" juz sunapee napisala - dokladnie nic dodac nic ujac ![]() Jezeli taki slub nie jest twoim marzeniem to nie daj sie elon! Detale sa wazne - to twoj slub trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzieki wam dziewczyny za motywujace odpowiedzi
![]() Wiec idac za rada Sunapee ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec poprosilam ja zeby zdecydowanie zredukowala ta liste bo to jest za duzo.Nie podobalo sie to jej , ale stwierdzila ze zobaczy co da sie zrobic ![]() ![]() Myslalam ze padne ze smiechu ![]() Sunapee, moze te nasze tesciowe to siostry?? ![]() Teraz zastanawiam sie nad slubem cywilnym w polsce a dopiero jak bede juz tam , zaczniemy organizowac slub koscielny .Tylko boje sie ze sie okaze ze po slubie bede musiala czekac poza granicami stanow na papiery ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.