Rocznik '81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-13, 11:17   #1
Seagirl
Zadomowienie

Rocznik '81

Hej, rocznik '81!!
Ostatnio przeglądam sobie grono, itp. i jestem w szoku! Widze dziewczyny z dużymi biustami, całujacymi się z chłopakami i imprezującymi. Patrzę na datę urodzenia, a tu przeważa rocznik 87-90. Nie zebym miała coś przeciwko temu, ale dopiero teraz dochodzi do mnie że się starzeję:-((((Rocznik 90????Boze, toż to dla mnie zawsze dziecko było, a teraz to już 16-stoletnie panienki. Jeju, kiedyś byłam najmłodsza, teraz czuję się bardzo staro!! Dlaczego ten czas tak leci?JAk sobie z tym radzić???Czy wy 25-latki czujecie to samo??
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:30   #2
Lavenda
Rozeznanie

Dot.: Rocznik '81

W sumie to ja jestem '82, "ale też pamiętam kto to był PANKRACY". Czasami łapię się na tym, że ma coś więcej niż 19-20 lat - tako sobie o sobie myślę. Potem spotykam jakąś znajomą/koleżankę ze szkoły podstawówki/liceum i ta kobieta idzie z 5-6 letnim dzieckiem, wtedy dostają ostrogę - ale ja jestem STARA, moje koleżanki mają dzieci, rodziny. Małe dzieciaki, które biegały "pod blokiem" to obecnie młodzież po 15-17 lat. Ja żyję jako beztroska studentka (nie mam męża ani dzieci - sama jestem jeszcze niekiedy dziecinna ). Przecież jeszcze nie tak dawno chodziłam do liceum (kurcze to było ponad 5 lat temu)....

"Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć.
Ich wiedza jest taka krucha!"

Richard P. Feynman
Lavenda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:31   #3
soczewka
Raczkowanie

Ja mam dokładnie to samo! Jestem z '84
Jak ten czas leci...
No nic, chyba pora na męża i dzieci
I nie mówię tu o sobie hehe
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:34   #4
Seagirl
Zadomowienie

Ale ja jeszcze nie chceeeeee....
Jeju, chcę miec znów 19 lat:-((
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:41   #5
Lavenda
Rozeznanie

Kurcze, przyszła do mnie dziś dziewczyna z LO na korepetycje i mówiła do mnie przez pani, ja na to, żeby mówiła do mnie po imieniu. Dziewczyna była zestresowana (czy ja taka groźna jestem) i jakoś ciągle mówiła do mie przez pani. Czułam się strasznie stara.

"Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć.
Ich wiedza jest taka krucha!"

Richard P. Feynman
Lavenda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:42   #6
lafigue
Zadomowienie

Taaak!!!! to jest straszne!!! ja nadal się czuję jakbym była nastką i gdy się orientuję,że mam już 25 lat, to aż ryczeć mi się chce...bo ja nadal chcę robić rzeczy które robiłam wcześniej, owszem - samodzielność też cieszy, ale nie jestem zupełnie gotowa na to, co "normalni ludzie w tym wieku" robią - małżeństwo, macierzyństwo i 24h/d ciułanie żeby jak najszybciej dorobić się własnego domu, dwóch samochodów i dwa razy w roku wakacji na Majorce...ja nadal mam ochote mieszkać ze znajomym w wynajętym mieszkaniu,rozmawiać z nimi do świtu,jeździć starym rzęchem lub pociągami a wakacje spędzać pod namiotem....i nieustannie doznawałam szoku, gdy brałam dowód osobisty klienta żeby zidentyfikować go w systemie, zaczynałam wklepywać pesel a on zaczynał się np na 87... pierwsza myśl -jak to dziecko może mieć już dowód??? a druga....no tak...to dziecko już jest pełnoletnie....jaka ja stara jestem...buuuu....chciała bym zatrzymać czas....

i w dodatku jestem tak stara,że piszę chciałabym razem a zapisuje się oddzielnie - jakbym pochodziła z epoki,kiedy nawet gramatyka była inna
lafigue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 11:57   #7
wersta
Zakorzenienie

ja też z 81 prawie wszystkie moje koleżanki wyszły za mąż, wiele z nich ma dzieci, reszta ewentualnie jest w ciąży lub ma problemy z zajściem w ciążę...hmmm. a ja mam psa za to! mojego pierwszego osobistego i tylko mojego bardziej dobijające jest to, że bratanica ma już 15 lat, a ja pamiętam jak ją przywieźli w beciku ze szpitala.

staro czuję się wtedy, gdy słyszę, że rodziny zakładają dziewczyny o kilka lat młodsze. a ja jeszcze nie i boję się, żeby czegoś nie przegapić, bo czas zbyt szybko mi płynie i nie zauważę nawet, że z 25 lat zrobi się 35... a wtedy może być o wiele trudniej podjąć jakąkolwiek życiową decyzję.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 12:45   #8
spray
KWC

Moja najlepsza przyjaciółka (jeden rocznik)nie przyznaje się do tego, ze ma 24 lata..heheh..jak ktoś obcy ją pyta o wiek to mówi: 20!
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 13:27   #9
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Seagirl
Hej, rocznik '81!!
Ostatnio przeglądam sobie grono, itp. i jestem w szoku! Widze dziewczyny z dużymi biustami, całujacymi się z chłopakami i imprezującymi. Patrzę na datę urodzenia, a tu przeważa rocznik 87-90. Nie zebym miała coś przeciwko temu, ale dopiero teraz dochodzi do mnie że się starzeję:-((((Rocznik 90????Boze, toż to dla mnie zawsze dziecko było, a teraz to już 16-stoletnie panienki. Jeju, kiedyś byłam najmłodsza, teraz czuję się bardzo staro!! Dlaczego ten czas tak leci?JAk sobie z tym radzić???Czy wy 25-latki czujecie to samo??
Mnie też to przeraża. teraz takie szesnastki wyglądają starzej ode mnie! Jestem '83, z moimi równolatkami jesteśmy czasem zszokowane widząc na ulicy takie młode dziewczyny, wystylizowane na 10 lat starsze... a po co? ja też bym chciała jakoś czas zatrzymać nie czuję się jakoś staro, ale widzę, jak szybko upływa czas... zdaje mi się, że coraz szybciej... przynajmniej wygladam młodziej i zawsze mogę naściemniać, że mam 5 lat mniej jak przyjaciółka Spray
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 13:58   #10
anytsuj
Zadomowienie

Ja też jestem '81 !!! Ja tylko czasami sobie przypominam ile mam lat- np. w tej chwili i teraz jest mi smutno, bo czas bardzo szybko mi ucieka. Żyję prawie ćwierć wieku! Ale niestety trzeba się z tym pogodzić, bo czasu nie zatrzymamy.
CARPE DIEM
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 23:25   #11
iff
Rozeznanie

Jejku dziewczyny przecież młode jesteśmy! Ja mam 24 i nie czuje się staro A jak do mnie mówią per pani, to szybko zaznaczam jak mam na imię Też się czasem łapię na tym, że wydaje mi się, że mam jeszcze 20scia... Ale trudno - czas leci, ale nadal trzeba korzystać z życia.
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 23:40   #12
201607150859
Konto usunięte

Melduje się kolejny 81 Czuję się młodo, kończę studia, męża nie posiadam, na dzieci mam jeszcze duzzzo czasu Nadal żyję jak 18-latka, a że mam te 25 lat w dowodzie, to czy wszyscy muszą o tym widzieć Ważne to jak się człowiek czuje. I to są, moje miłe Panie, najlepszelata naszego życia, więc się cieszmy i nie spieszmy zbytnio do wieku średniego, tylko zatrzymujmy młodość, bo to już ostatni dzwonek
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 00:21   #13
bardotka_a
Wtajemniczenie

Ja ostatnio tez miałam taki mały kryzys (rocznik 82) coprawda tylko nieliczne moje kolezanki maja juz dzieci ale nie były one planowane
Dziwnie sie czuje jak małe dzieci mówia do mnie Dzien dobry Pani
Ostatnio moja mam kiedy byłysmy razem na zakupach powiedziała do mnie ,że bluzka która chce kupić jest niestosowna do mojego wieku
ale pociesza mnie to że czasami w sklepie proszą mnie o dowodzik
Mimo wszystko czuje sie jak 20 latka
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 19:56   #14
justyna-viola
Zadomowienie

Kolejna z 81 sie melduje Mnie tez sie wydaje ze dopiero co skonczylam 19lat...a tu 25 na karku Mam juz na swoim koncie slubnego i planiki dzidzi W tym roku mam zamiar sie obronic.Kurcez ale ten czas leci...studia minely mi blyskawicznie.Pozdraiwam 81 roczniki

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 20:42   #15
Camilla
Zakorzenienie

W kwietniu stuknie mi 25 lat Jak sobie to uświadamiam to czuje się jak stara d..a . No, ale na codzien nie mysle o tym i czuje się wiekiem na 20sto latke
Zauwazyłam, ze im starsza jestem tym bardziej bulwersuje mnie co porabia dzsiejsza młodzież i dzieci (nie chce tutaj generalizować) i sama zapominam jak to starsze pokolenie narzekało kiedy ja byłam nastolatką i młodsza.
Myslę, że przed nami 25cio latkami świat stoi otworem i możemy go jeszcze zawojować. W końcu AŻ TAK STARE to nie jestesmy

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 21:02   #16
girlka
Raczkowanie

Ja też z 81 jestem ale tak jakby 82 bo ostatniego grudnia sie urodziłam
Czuje sie tak jak wy młoda duchem chociaż juz 25 lat na karku
Dużo osób daje mi góra 20 lat także nie starzeje sie chyba zbyt szybko i to mnie pociesza
Pozdrawiam wszystkie 20 paro latki.
girlka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 21:03   #17
kati81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wersta
ja też z 81 prawie wszystkie moje koleżanki wyszły za mąż, wiele z nich ma dzieci
Hehe... witaj w klubie Mi się jakoś do zamążpójścia i siedzenia w pieluchach nie spieszy Wydaje mi się, że jeszcze do tego nie dorosłam (a zwłaszcza do rodzenia dzieci) Wcale też nie wyglądam na te prawie 25 lat (to nie moja opinia tylko innych) i się też na tyle nie czuję
Więc głowa do góry, wszystko zależy od pozytywnego nastawienia
Człowiek ma tyle lat, na ile się czuje
kati81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 21:36   #18
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

heheh teraz tak mam. Zobaczylam ostatnio na przystanku dziewczyne 6 lat mlodszą ktora sie calowala z chlopakiem i bylam zniesmaczona i oburzona. A potem do mnie doszlo ze przeciez te mlodsze dzieciaczki juz dorosly
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 21:41   #19
MagJa
Zakorzenienie

Kolejna 25-latka przybywa na wezwanie. Co prawda ćwierć wieku stuknie mi w czerwcu, ale co fakt to fakt...
Staro się nie czuję i często łapię się na tym, że nie umiem podać swojego dokładnego wieku, zapytana np przez lekarza... Najczęściej gubię się w obliczeniach i podaję rok mniej ale nie żebym się specjalnie odmładzała - samo tak jakoś wychodzi... Ostatnio tylko mile (albo niemile) zdziwił mnie chłopak (na oko 20lat), który ustąpił mi miejsca w tramwaju Czyżbym aż tak staro wyglądała???
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 21:46   #20
bb-m
Rozeznanie

Dołączam do Was, ja też '81.
Za miesiąc skończe 25 latek
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 22:01   #21
Aeterna
Zakorzenienie

Rocznik 82.

Na co dzień po prostu sobie żyję - ale doły związane z uciekającym czasem (i mym postępującym licznikiem) - mam ogromne.

Ja bym chciała już na wieczność pozostać nastolatką!!!!!

I najgorsze, to jakieś takieś dziwne uczucie, że w którą stronę nie pójdę swoją własną drogą - to na pewno zmarnuję sobie życie.

Nie potrafię pogodzić się z tymi zmianami.
Z dorosłością. Nie jestem na nią gotowa - choć w niej tkwię.

Wiem, że dziś to żaden dramat, co to są 23 lata (4, ale ja jestem z listopada ) - dziś więc - praktycznie żaden problem, przecież wyglądam jeszcze jak ja (nie oszukując siebie).
Ale ja wiem, że czas śmignie jak torpeda, a ja będę starą torbą.
Fuj. Fuj. Fuj!!!

Ja nie chcę!!!!
Niech mnie ktoś uratuje.....!
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 22:08   #22
buena
Wtajemniczenie

Heh, widze, ze nie tylko ja tak mam,a to jest pocieszajace
25 lat niby niewiele, ale ... Już nie jesteśmy nastki-buuuuu.
I te wszystkie dziewczynki(nastki), fajnie mają. Ale wiecie co? Możemy pocieszyc sie tym, ze one czesto wygladaja duuuzo starzej niz my. zauwazylyscie to??
Nie ma sie co lamac, jeszcze mlode jestesmy
buena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 17:06   #23
Willow the Witch
Przyczajenie

Następna z rocznika 81 melduje się !
Ja też jakoś nie czuję tych lat, wydaje mi się jakbym miala 20
Nie mam dzieci, ślubu i dobrze mi z tym na razie
Najważniejsze jest to co my same czujemy a nie to co inni myślą że powinnyśmy.
Pozdrawiam wszystkie roczniki
Willow the Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 17:31   #24
Mariti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lavenda
W sumie to ja jestem '82, "ale też pamiętam kto to był PANKRACY". Czasami łapię się na tym, że ma coś więcej niż 19-20 lat - tako sobie o sobie myślę. Potem spotykam jakąś znajomą/koleżankę ze szkoły podstawówki/liceum i ta kobieta idzie z 5-6 letnim dzieckiem, wtedy dostają ostrogę - ale ja jestem STARA, moje koleżanki mają dzieci, rodziny. Małe dzieciaki, które biegały "pod blokiem" to obecnie młodzież po 15-17 lat. Ja żyję jako beztroska studentka (nie mam męża ani dzieci - sama jestem jeszcze niekiedy dziecinna ). Przecież jeszcze nie tak dawno chodziłam do liceum (kurcze to było ponad 5 lat temu)....

Wprawdzie jestem '83 ale dokładnie wyraziłas to co i ja czuję....Czasem też mysle, o sobie , mam dopiero 20 lat! a ta dwódziestka jest już gdzies za mną.Dzieciaki wyrosły na panienki i zdarza się , że czuję się staro jak na nie patrzę, choć nie do końca dlatego , że jeszzce studiuję i nie mam zobowiązań ( jeszcze).To takie dziwne.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 08:34   #25
Nadin
Zakorzenienie

Ja też jestem 81, czy czuję staro a czemu? To że młodsze roczniki przestają być dziećmi to chyba normalne
Acha w wieku 25 lat czuję się młodo, bo zdaje sobię sprawę, że to dopiero kwartał stulecia.
Wyglądam jeszcze na tyle, dobrze, że nie muszę nosić długich kiecek, płaskich butów. Uwielbiam tańczyć i jak tylko znajdzię się okazja, to szaleje ile tylko mogę.
Uwielbiam kolor pomarańczowy (noszę pomarańczową czapkę i kurtkę), lubię też odważne makijarze.
Acha, czy jakaś starsza pani tak się zachowuje

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 09:06   #26
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Ja jestem rocznik 82. Tak sobie żyłam beztrosko do wizyty u lekarza. Wypisując skierowanie spytał się ile mam lat. Ja na to że 22. Po chwili krzyknęłam: Nie! Pani poczeka! 23 lata. A wracając do domu dołowałam się myślą że już prawie 24 mam...
Parę dni temu dowiedziałam się że był ślub cywilny córki jakiś tam znajomych, bo ona jest w ciąży. A odkąd pamiętam ona przy mnie była dzieckiem...
Za szybko to wszystko leci...

P.S. Wczoraj kupiłam sobie pierwszy krem pod oczy. Dołujące nie?

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 09:20   #27
KNOPFLER
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Rocznik '81

Czołem osiemdziesiątki jedynki!

Ja to nie czuję się staro, choć też jestem grudniowy '81.
Spokojnie, każdy wiek ma coś w sobie, mając 17-19 lat dziewczyny pewnie chcą być starsze, by nie były uważane za dzieci, a potem chcą powrócić do tego okresu..

Czy aby na pewno?
Człowiek się rozwija, dojrzewa, a w tym wieku jest super, naprawde, studia, nowi znajomi, już nie tacy jak w L.O., ale z którymi także można konie kraść, wybrać się współnie pod namioty na Mazury, czy Roztocze.

Mając lat 23-25 jest to okres, w którym należy sobie powoli układać przyszłe 3 latka, może z jakimś partnerem (albo partnerką ) , może z jakąś pracą, ale czyż to piękne nie jest? Co w tym strasznego.

Kobiety, bez obaw, nie martwcie się, to też piękny czas!

Pozdrawiam z rana znad kawy znad Wisły

Jest dobrze...:czarodzie
KNOPFLER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 09:23   #28
primavera
Zakorzenienie

Witam 82-ki (inne roczniki, oczywiście, także). Ja też czasami czuje się już staro (np wczoraj byłam na aerobiku i dziewczyny takie ok 18-letnie mówiły do mnie "pani"), chociaż z drugiej strony sporo osób mi daje 17 lat (tylko mają dylemat z obrączką- jestem mężatką )

Biricchina - ja też kupiłam sobie krem pod oczy, ale nie mam kiedy używać, hehe (albo tak odsuwam od siebie wizję koniecznosci go używania)
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 09:39   #29
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

To ja się też zgłaszam 28 kwietnia skończę 25 lat i czasami wymiękam jak patrzę na grupki młodzieży brechtającej sie z niczego w metrze czy na ulicy. Ostatnio widziałam taką grupkę kilku dziewczyn i chłopaków w parkach, z długimi włosami, kostki pomalowane markerami z nazwami ulubionych zespołów metalowych. Zupełnie tacy sami jak ja gdy byłam w ich wieku. A ja wracam zmęczona z pracy i myśle o tym by pójść spać. Strasznie to mnie zasmuciło... Chciałabym sie znowu tak wygłupiać jak kiedyś i nie robic z siebie starej malutkiej. Chociaż generalnie wiele osób nie daje mi tylu lat ile mam i czasami mnie proszą o dowód, gdy kupuję alkohol.

A kremy pod oczy mam, ale używam rzadko.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 10:08   #30
ank@
Rozeznanie

[QUOTE=wersta]ja też z 81 prawie wszystkie moje koleżanki wyszły za mąż, wiele z nich ma dzieci, reszta ewentualnie jest w ciąży lub ma problemy z zajściem w ciążę...hmmm. a ja mam psa za to! mojego pierwszego osobistego i tylko mojego bardziej dobijające jest to, że bratanica ma już 15 lat, a ja pamiętam jak ją przywieźli w beciku ze szpitala.

Kurcze, a ja jestem rocznik 79, ŻADNA spośród grona moich przyjaciólek / koleżanek w moim wieku nie ma dzieci! ŻADNA o tym nawet nie myśli! Ja w ogóle jako mężatka zaliczam sie do grupy wyjątków, chociaż dzieci też nie planujemy w ciągu najbliższych lat. Za młoda na to jestem!
ank@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości