![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Cykoria
Natchniona reklamą kawy Riccore (jeśli nie tak się to pisze, to sorki), kupiłam cykorię instant. Ku mojemu zdziwieniu przeczytałam, że jest ona polecana przy odchudzaniu!
Jest to "wysokobłonnikowy napój kawowy" , który "reguluje procesy przemiany materii, usprawnia działanie przewodu pokarmowego, wspomaga redukcję masy ciała". Na dodatek " "wpływa korzystnie na rozwój pożądanej flory jelit" oraz " zwiększa przyswajanie wapnia w organiźmie, reguluje rytm wypróżnień, chroni przed zaparciami , wywołuje uczucie sytości, obniża poziom trójglicerydów (hmmm???) i cholesterolu we krwi". Piję to dopiero drugi dzień, więc za wcześnie na efekty, ale faktycznie jeśc mi się po tym nie chce. Jak odczuwam silny głód robię ją sobie i jestem pełna! Ma smak bardzo podobny do kawy "Inki". Kto przetestuje razem ze mną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cykoria
piję cykorie od lata na początku faktycznie zauważałam że lepiej się czuje tzn lżej że mogę się wypróżnić itp ale teraz tego juz nie widze pije bo mi smakuje Ale to moze taki mój organizm Tobie życze by działało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to organizm po jakims czasie po prostu przyzwyczaja sie do dzialania pewnej substancji w tym przypadku cykorii i przestaje na nia reagowac, dlatego najlepiej co jakis czas robic przerwy w stosowaniu.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie moge znleźc tej kawy w żadnym sklepie
![]() Możecie mi napisac ile kosztuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nigdy o tym nie słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam z kawami i herbatami w hipermarkecie, gdzieś na samym dole półki. Zapłaciłam chyba niecałe 3 złote.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, że zawiera ona 16 % błonnika pokarmowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Riccore jeszcze nie piłam, ale piłam za to inną cykorię taką w niebieskim opakowaniu i jest okropna :/ !
Ale nie powiem reklama Riccore jest zachęcająca. Trzeba będzie spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moja jest w żółtym opakowaniu. Jeśli ktoś lubi "Inkę", ta też z pewnością mu posmakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny chetnie bym sie przylączyla do testowania.. ale nie moge zbyt duzo pic normalnej kawy bo moje jelita wariują... jestem ciekawa czy po takiej cykori tez mi bedzie niedobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jutro wybiorę się na poszukiwanie tego specyfiku i tez go wypróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
kiedyś piłam saszetke kawy z cykorią (tchibo, nescaffe?). Nie mogłam dopić do końca. Ale o dobrym wpływie cykorii czytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie kupiłam to o czym pisała rzęsa
![]() To nie jest ta kawa która teraz reklamują Ricore jest to Cykoria Napój kawowy instant firmy Alcor opakowanie niebieko żółte. Właśnie sobie ja popijam ma specyficzny smak ale mnie smakuje. Na opakowaniu jest napisane że jet to napój wspomagajacy odchudzanie , poprawia fukcjonowanie przewodu pokarmowego ![]() Znalazlam ja na półce zaraz obok kawy Ricore w Tesco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
kupiła cykorie moja mama,ale ja jak sobie zrobiłam to powiem szczerzę, że wyplułam...Zrobiłam z wodą, ale jutro zrobię z mlekiem i mam nadzieję, ze będzie w miare ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Pierwsze słyszę o czymś takim jak Cykoria Napój kawowy instant, ale koniecznie będę musiała wypróbować, zwłaszcza że Inkę też lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a Riccore któras z was może testowała?? baardzo jestem ciekawa bo od kawy jestem uzalezniona i może jakas łagodniejsza wersja by mi sie przydała
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kurczak, moja jest tej samej firmy, ale w żółtym. Na stronie firmy, też jest w niebieskim, ale to chyba ten sam produkt.
Dziś z wypróżnieniem zero problemu, a u mnie to rzadkość. Wreszcie będę mogła odstawić ziólka z senesem, które musiałam pić chociaż raz w tygodniu. www.alcor-coffe.com.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Wczoraj niestety nie upolowałam cykorii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Oooo! 60% cykorii to dużo, ale to wychodzi drogo. Tą cykorię którą kupiłam też czasem łączę z kawką rozpuszczalną. No, ale może smak mnie zaskoczy? Może kupię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Bueheheheh! A ja kupiłam małą Ricore, bo mnie skusiło! Jeszcze jej nie piłam. Idę wstawić wodę............
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
a ja pilam Riccore ale z woda i odrobinka mleka i smakowalo mi bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj w końcu kupiłam w Tesco Cykorię firmy Alcor za 2,99 zł, taką jak tutaj -> http://www.alcor-coffe.com.pl/sub.php?page=nowosci
Właśnie ją degustuję, taka sobie, trzeba się przyzwyczaić. Nie jest taka zła, ale ma dziwny posmak. Może z mlekiem by była lepsza... albo z cukrem, ale ja nie słodzę. Zastanawiałam się też nad nad Ricore, ale po pierwsze za droga, a po drugie nie lubię kawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie wiecie, gdzie jeszcze oprócz Tesco można kupić tą cykorię z firmy Alcor ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Poza Tesco nie szukałam, ale w innych hipermarketach też powinna być, bo w małych sklepikach to raczej wątpię, ale można próbować
![]() Dzisiaj piłam tą Cykorię z mlekiem oraz pół na pół z wodą i mlekiem. W obu kombinacjach bardzo mi smakuje, można porównać z Inką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
kati smak jest bardzo podobny do inki? bo cykori jako warzywa to nie lubie a taka do picia..?? czy ona chociaż trochę pobudza?? pytam sie ale... potrafie dziennie 5 kaw wypic i być śpiaca więc...
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Smak mi przypomina inkę i może trochę też cappuccino, w każdym razie mi odpowiada (ale tylko na mleku lub z dodatkiem mleka)
![]() Czy ja wiem czy pobudza, na mnie zwykła kawa też nie działa (wręcz przeciwnie - jeszcze bardziej zasypiam) i w sumie mi to bez różnicy, bo nie lubię smaku kawy, także w tej sprawie się nie wypowiem ![]() Ale tak jak stwierdziła rzęsa faktycznie zmniejsza uczucie głodu i to jest najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Będę pić tę cykorię. Nie mam problemu z wypróżnianiem i pomaga oszukać żołądek. Tym bardziej, że w porównaniu z kawą Ricore wychodzi taniutko, a różnica w smaku nie taka wielka.
Mam nadzieję, że niedługo napiszę o jakichś efektach wagowych. A Wy co stwierdzacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.