|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
zakamuflować tatuaż
Witam Dziewczynki
![]() Mam mały problem... Otóż potrzebuję na jedną noc zakamuflowac mój tatuaż nad kostką. Znacie może jakies kosmetyki nadające się do tego? I ewentualnie jak się je powinno aplikować? Ide z moim chłopakiem w maju na wesele a chciałabym założyć moją śliczną, nową sukieneczkę, tylko że niestety ona jest troszeczke za kolanko i widać mój tatuaż. Jego rodzina jest raczej konserwatywna i nie chciałabym żeby miał przeze mnie jakieś nieprzyjemności Brdzo dziękuję za jakiekolwiek porady |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zakamuflować tatuaż
zaklej plastrem bezbarwnym
lub podklada swoja droga do konca zycia bedziesz go zasłaniac?w koncu to twoja sprawa a nie rodziny,nie rozumiem takiego podejsca. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. plaster bezbarwny mówisz? Nie wpadłam na to, dobry pomysł. Dzieki
Niestety próbowałam już z podkładem ale widać. A tatuaż przestane zasłaniac jak już będziemy małżeństwem z moim chłopkaiem, wtedy już nic mi jego rodzice nie zrobią . |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, moj pomysl: moze zaloz jakas bransoletke na kostke (nie wiem jak duzy masz ten tatuaz, mozesz zalozyc troche szersza) lub buty zapinane na taki szeroki pasek za kostką...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No ma 7 cm wysokości, chyba jednak spróbuje zamaskować go tym podkładem.
Oczywiście jego rodzice napewno nie powiedzą mi złego słowa, ale wiem, że później mój TŻ się nasłucha od nich i chciałabym mu tego zaoszczędzić ![]() |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Wypróbuj może kosmetyki kryolan tzn podkład ich firmy.Albo dermacol
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kuki9 a gdzie moge dostać te kosmetyki? Są to jakieś specjalne czy zwykłe tyle, że dobrze kryjące?
Acha i jeszcze jaki jest przedział cenowy |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Podkład kryolan w Warszawie na ul pięknej za pl konstytucji jest sklep tam mają różne cudeńka dla charakteryzatorów.Produkt y tej firmy są używane do makijażu scenicznego.Miałam podkład biały i faktycznie krył jak diabli ale z bliska efekt nieciekawy.Kosztował jakoś w miare tzn na pewno poniżej 100zł coś 40-60zł ale nie chce skłamać.A ten dermacol co prawda nie miałam ale się naczytałam opinii i to też jest podkład super kryjący.Poszukaj na kwc
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ojej Kuki9 dziękuję Ci bardzo bardzo!
Właśnie takiego czegoś szukałam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci szczerze,że też mam tatuaże ale nie próbowałam ich nigdy niczym kryć więc nie wiem jaki efekt będzie.A i ten dermacol jest raczej tani więc może jego wypróbuj.Powodzenia
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No ja mój tatuaż baaardza lubię, już nie raz miałam przez niego kłopoty ale jest teraz częścią mnie i tam gdzie ja jest i on
. Cieszę się gdy ktoś go akceptuje a nie zwaracam uwagi na docinki przeciwników tatuowania się. TZ powiedział zebym się nie przejmowała i szła jak mi się podoba, ale wiem, że potem on się na słucha zrzedzenia swojej rodzinki więc spróbuje oszczędzić mu tego ![]() |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A moze jakies ciemne rajstopki hmmm chyba ze nie pasuja do sukienki
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm wiesz jesteśmy w podobnym wieku tylko ja mam troche więcej tatuaży-łącznie 5 w tym 1 na całe ramie i rodzice mojego tż nawet słowkiem nie pisnęli a nie wygladają na bardzo postępowych
ale zresztą no kurcze chyba nie tatuaż jest ważny.Powodzenia
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Dzelka88 właśnie to było moją pierwszą myślą, ale szybko ją odrzuciłam, sukieneczka lekko wpada w róż, jest raczej lekka więc odpada
. Chciałam wogle założyć spodnie ale mój TŻ powiedział żebym o tym zapomniała Kuki9 mam nadzieje, że jakoś to będzie jeśli nic nie znajde to trudno się mówi i będzie go widać .Dzięki dziewczynki za odzew |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
A co bedzie jak przypadkiem podkład się gdzieś zetrze i wyjdzie kawałek tatuażu...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
A co bedzie jak przypadkiem podkład się gdzieś zetrze i wyjdzie kawałek tatuażu... Bedziesz sie tylko stresowac tym czy go widac czy nie.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh, myślę, że po ok 2 godzinkach goście nie będą przykładać do tego wagi a następnego dnia może nie będą pamiętać poza tym, chyba założę cienkie rajstopki
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
hm a gdzie masz ten tatuaz ? nad kostka powiadasz.. a gdy bedziesz miala rajstopy to i tak bedzie wygladalo jak wzorek na rajstopach
widzialam juz dziewczyny i wyglondalo to bardzo fajnie i delikatnie. Korektory z kryolanu napewno by daly rade
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Ag_nes pójdę za wszaymi radami po kosmetyk z kryolanu
. Kurcze nie wiem czy ten mój tatuaż będzie wyglądał jak wzorek, chcoiaż moze... zrobie jakiś mały eksperyment i zobacze co ludzie powiedza na mój "wzorek"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Niestety próbowałam już z podkładem ale widać. A tatuaż przestane zasłaniac jak już będziemy małżeństwem z moim chłopkaiem, wtedy już nic mi jego rodzice nie zrobią
.
poza tym, moj pomysl: moze zaloz jakas bransoletke na kostke (nie wiem jak duzy masz ten tatuaz, mozesz zalozyc troche szersza) lub buty zapinane na taki szeroki pasek za kostką...

.
widzialam juz dziewczyny i wyglondalo to bardzo fajnie i delikatnie.