![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() a może ranking odżywek i/masek do włosów???
co wy na to?
moze podzielimy sie naszymi hitami? proponuję tez napisanie jaki typ włosów mamy.
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: a może ranking odżywek i/masek do włosów???
włosy: ciemny/mysi blond, pocieniowane, do łopatek
szampon i maseczka do włosów DOVE (seria regenerująca - niebieska). R E W E L A C J A ! ! ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mam wlosy troche zniszczone czyt. suche od prostowania, balejaz.
Nr. 2. to fructis oil repair Nr. 1. Loreal professionnel intensive repair (mam nadzieje ze dobrze napisalam)
" Pojawiam sie... i znikam i znikam i znikam..." ![]() Edytowane przez mloda71 Czas edycji: 2006-03-03 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Świetny pomysł uważam, ponieważ ja np nigdy jeszcze nie natrafiłam na jakąś świetną odżywkę, po której użyci ustwierdziłam : to jest to! Próbowałam wielu specyfików, ale oczywiście nie wszystkich. Piszcie więc co uratowało wasze włosy, może znajdę coś dla siebie
![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() na drugim miejscu daję gliss kur do brązowych włosów, bo dobrze pielęgnuje, no i ten zapach ![]() moje włosy sa brązowe, do ramion, strasznie się elektryzują.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Gill Kur-y wszelkiej maści!!!! Ja najbardziej lubie płynny jedwab. Dzięki tej odżywce niemusiałam dosyć poważnie skracać włosów bo pięknie je zregenerowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mam włosy: półdługie, skóra gł.przetłuszczajaca sie, trochę zniszczone
narazie moje hity to : *ALFAPARF semi di lino maska i odzywka * odżyka elseve z proteinami perły *serum zero frizz
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moje wloski sa bardzo zniszczone malowaniem,rozjasnianiem i dekoloryzacja (z czarnych w blond
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moje włoski są już nawet długie (do połowy pleców) ale od połowy długości są suche i zniszczone rozjaśnianiem. Najlepiej służy im maska Absolut Repair, do tego serum z Fructis (to w postaci olejku) na końcóweczki i zaraz wszystko wygląda ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
DOVE rzeczywiście godna polecenia
![]() Nie polecam nastomiast nieczego z serii NIVEA :/ Matrix też jest świetny, Gliss Kur za słaby jak dla mnie... Loreal - jak najbardziej ale tylko profesjonalny.. Włosy mam zniszczone farbowaniem na końcach, często prostuję, czasem zsotawiam kręcono-falowane, u nasady neistety się przetłuszczają dlatego maski/odżywki stosuję tylko na końce..
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Odżywka, która dla mnie okazała sie po prostu cudem to Herbal Essences z jaśminem, włosy mam farbowane no i niestety mają skłonność do przetłuszczania. Po tej odżywce przestały być sianowate jak to włosy po wielokrotnym farbowaniu, nabrały takiej lekkości i gładkości, no i śliczny zapach ma ta odżywka nie tylko przy nakładaniu ale też po wysuszeniu włosy jeszcze długo nią pachną. Naprawdę polecam, bo u mnie spisała sie na 6+
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
po zuzyciu tony roznych specyfikow moge powiedziec (mam wlosy farbowane na ciemny braz, dlugie, proste za łopatki, swojego czasu bardzo wypadały, teraz troche mniej) te tańsze: DOVe-moze byc bez rewelacji, L'Oreal czerwona do farbowanych-chyba najlepsza z tej firmy, swojego czasu tez FRUCTIS wygladzajaca no i oczywsicie Henna Treatment Wax!!
z drozyszch i to jest moj NUMERO UNO ![]() Nivea jakos nie zchwycila mnie, chociaz Timotei z czeresnia ma w ssobie cos ![]() Gliss kury natomiast sa bardzo kwasne w smaku (co niedobrze dla wlosow)zreszta Loreal z perła (rozowy) moze mnie tak bardzo kwasny, ale jest do bani. Najlepsze to takie ktore sa bez samku albo lekko slodkie.oczywiscie nie kaze jesc nikomu ![]() ![]() Gliss Kur i ten Loreal perła maja w sobie tyle miki (tego rozswietlacza) ze to po prostu oszukanstwo a nei blask zdrowych wlosow ![]() Podobno rewelacyjne sa odzywki i szampony holenderskiej firmy Hegron, ciezko je dostac ale sa taniutkie i podobno superowe. Sa na KWC, polecam spojrzec. Alew sie rozpisalam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja tradycyjnie już od kilku dobrych lat stosuję odzywkę HENNA TREATMENT WAX , i dla mnie jest to cudo , używam systematycznie nie przesadzam i jestem zadowolona z moich włosów. Ostatnio dołożyłam do tego nowy JEDWAB FAROUK BAD AZZ i jestem zachwycona. Wiem , że z Henny już pewnie nie zrezygnuję, natomiast mam nadzieję, że zrobią jeszcze lepszy jedwab , lub cos podobnego
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
markiza a gdzie mozna znależć te kosmetyki??szukam w necie i nic, nie ma takiej firmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a czy któraś z was uzywała może odżywki z loreala prof:
vitamino color lub shine brown(to taka "wzmagajaca" kolor,która ma do wyboru 3 odcienie) ??? tak sie właśnie zastanawiam,bo chciałabym w końcu tego loreala wypróbować i nie mogę sie zdecydowac jaka serie wybrać. Osławiony absolut repair obawiam sie że mogłby byc dla mniu za "cięzki". Mam włosy niefarbowane, troszke zniszczone (najbradziej od "niepodcinania",bo zapuszczam-jestem na etapie "za brode"), bardzo szybko przetłuszczające sie, proste I nie wiem co wybrac,bo nie ma żadnej serii do włosów normalnych (chyba) i sie zastanawiałam nad tym vitamino color (dla połysku) lub shine brown Może macie jakies opinie ? mam nadziję że cos doradzicie ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
miałam kiedyś próbkę odżywki vitamino color, i podobnie jak maska z tej serii- nie zachwycała. Tylko ułątwia rozczesywanie. Ja tam polecam inebryię papai
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Mam dość suche, długie włosy. Przetestowałam bardzo dużo kosmetyków i nie znalazłam ideału. Dosyć niezły jest jedwab bad azz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, ze pisze nie na temat, ale to bardzo wazne dla mnie ![]() A zeby bylo bardziej na temat to polecam serie rózową DOVE - szampon,odżywkę,maseczkę i mleczko. SUPER do zniszczonych włosów
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sunsilk do włosów brązowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwa razy sciagalam czarna farbe z wlosow ![]() Za drugim razem rozjasnialam wszytskie wlosy jednoczesnie. Rozjasnialam je proszkiem z Matrixa bodajze 3 razy, bardzo balam sie o wlosy bo mialam juz i tak zniszczone ( pol roku farbowania na kolor czarny praktycznenie co tydzien,wiec mozna sobie wyobrazic...). Powiem Ci, ze przed pierwszym rozjasnianiem polozylam na calosc maske ( na suche wlosy) i potem rozjasnialam, po rozjasnianiu znowu maska, 15 minut i pod kran,wyszuszyc i znowu rozjasnianie i tak 2 razy. na drugi dzien ostatni 3 raz. wlosy mi nie odpadly ![]() ![]() ![]() Gdybym miala jeszcze raz sciagac farbe to napewno bym zrobila jak za drugim razem,poniewaz nienawidze jasnych pasemek na ciemnych wlosach. mam nadzieje ze pomoglam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
up up up
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze mowiac to nei uzywalam tych dwoch odzywek wymienionych przez Ciebie,ale gdybym miala Ci cos polecic to wybralabym shine brown, wzmocni i doda polysku Twoim wlosom. Co do absolut reapir to ja go uzywam a mam bardzo zniszczone wlosy(tak jak pisalam wczesniej) takze uwazam ze dla Ciebie moze byc za ciezki, moze Ci jeszcze bardziej obciazyc i natluscic niepotrzebnie wlosy, Twoje nie sa bardzo zniszczone skoro nie masz farbowanych,a na koncowki moze uzyj jakies serum ?
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie oswajam sie z kupnem tej shine brown... jeśli chodzi o absoluta,to własnie mam takie obawy jak napisałaś -że bedzie za cięzki. Co do serum to aktualnie używam zero frizz i bardzo sobie chwalę. pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
uzywałam wielu przeróżnych produktów, bo mam bzika na punkcie swoich włosów
![]() ostatnio najlepiej mi się spisują: ampułki Loreala Repair B i Renew C Loreal Power Color Spray Clinique Dramatic Moisture ZeroFrizz odżywka maska ALFAPARF semi di lino Intensive Protein Treatment UNA Moisturising Masque UNA Matrix Biolage - niestety nie do kupienia w Polsce ![]() a na zakończenie - czyli już umyte i wypłukane włosy Silker UNA Nie narzekam na stan włosów, ściełam końcówki, zrobiłam sobie nowy balejaż, a włosy mam lśniące i jedwabiste w dotyku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dla mnie hitem jest WAX ,po zadnej odzwce nie mam takich super wlosow.No i jak wiele osob z mojego otoczenia zauwazylo wplywa na porost wlosow, nawet ludzie po chemii go stosuja.Wydatek rzedu 20 zlotych,tylko trzeba wybrac rodzaj odzywki do koloru wlosow,bo sa dwa rodzaje do ciemnch i jasnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pola rodzaju Waxu jest więcej, ale nie ma do ciemnych włosów, nie wiem skąd przekonanie, że Henna w ciemnym opakowaniu(brązowym) jest do włosów ciemnych , fakt faktem natomiast , że jest Wax specjalnie dla blondynek z rumiankiem.
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
- Krem MLECZNY KALLOS, jak dla mnie super,włosy sie swietnie nawilżają, rozczesują i ładnie układają
![]() - Maska na włosy z OLIWY Z OLIWEK z dodatkiem odżywki czy maski np. WAX do włosów blond lub balsam regenerujacy Mrs's Potters. Potem czepek ,recznik i trzymam ok 40-60 min. I w ten sposob moje rozjaśnione włosy są w dobrej kondycji i nie rozdwajają się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
odwieżylas temat sprzed 2 lat......a o odzywkach o jakich piszesz sa osobne watki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.