Chocolate eclair to obłędny manicure w stylu Paryżanek. Nosi go już Aga Kaczorowska i Klaudia Halejcio
Chocolate eclair manicure to idealna alternatywa dla burgundowych odcieni lakierów. Bosko prezentuje się na płytce, optycznie ją wydłużając. Jeśli jesteś już znudzona dominacją bordowej palety kolorystycznej, czekoladowa stylizacja będzie doskonałym wyborem na sezon przejściowy jesień-zima 2024/25.

Jesienny manicure chocolate eclair to ideał dla posiadaczek ciepłego typu urody. Pięknie podkreśli oliwkowe tony skóry i sprawi, że dłonie będą wyglądały jak przyozdobione najpiękniejszą, wiktoriańską biżuterią. Ostatnio zdecydowały się na niego Aga Kaczorowska i Klaudia Halejcio. Aktorki udowadniają, że ten odcień lakieru doskonale prezentuje się zarówno na kwadratowej płytce, jak i na migdałkach.
Spis treści:
- Jak wygląda jesienny manicure Klaudii Halejcio?
- Jak zrobić chocolate eclair krok po kroku?
- Do czego pasują paznokcie w stylu paryskich it-girls?
Jak wygląda jesienny manicure Klaudii Halejcio?
Klaudia Halejcio bardzo dba o swoje dłonie i zawsze nosi perfekcyjnie wykonany manicure. Najczęściej stawia na subtelne, mleczne stylizacje w stylu soap nails lub bubble gum nails, które tego lata były absolutnym trendem. Tym razem aktorka zdecydowała się na chocolate eclair, czyli odcień ciepłej, płynnej czekolady, którą pokryty jest słodki przysmak.

Lakier hybrydowy, który wybrała Klaudia Halejcio, ma delikatne czerwone podtony, które ożywiają całą stylizację. Na przedłużanej płytce wygląda obłędnie, ale jesteśmy pewne, że taka stylizacja będzie prezentować się równie dobrze na krótkich paznokciach. Ciepły kolor manicure pięknie wydobył złoto-oliwkowe tony skóry! Na ten sam kolor zdecydowała się także Agnieszka Kaczorowska. Chocolate eclair to idealny, złoty środek między klasycznym, czarnym manicure, a bordową, zgaszoną stylizacją. Mimo że brązy to przede wszystkim odcienie jesieni, czekoladowa kolorystyka pozostanie wśród paznokciowych trendów także zimą.

Jak zrobić chocolate eclair krok po kroku?
Wykonanie manicure hybrydowego krok po kroku wcale nie jest takie skomplikowane. Chocolate eclair to proste zdobienie, które nie wymaga dużych zdolności artystycznych. Ciemny lakier do paznokci wymaga oczywiście precyzji i wybacza zdecydowanie mniej, niż beżowe, nudowe odcienie. Ważne, aby był położony na płytce równo. Polecamy zaopatrzenie się w smukły pędzelek, którym "dojedziemy" do skórek, jednocześnie ich nie zalewając.
- Zacznij od zdjęcia starej stylizacji. Zrób to dokładnie, uważając jednocześnie, aby nie uszkodzić płytki paznokci. Nadaj im kształt, a następnie odsuń lub wytnij skórki.
- Oczyść i odtłuść płytkę paznokci cleanerem. Koniecznie użyj do tego wacików bezpyłowych.
- Na naturalny obszar paznokcia nałóż primer. Ten krok pozwoli ci cieszyć się stylizacją przez dłuższy czas.
- Teraz pora na bazę. Zastosuj cienką warstwę dbając o to, aby nie zalać skórek. Jeśli zdarzy ci się wpadka, usuń produkt jak najszybciej drewnianym patyczkiem! Następnie utwardź w lampie.
- Pora na lakier. Tutaj ważna jest precyzja, więc zamiast korzystać ze standardowego pędzla z opakowania, krawędzie możesz dopracować węższym, a następnie pokryć resztę płytki grubszym. Utwardź w lampie. Jeśli krycie jest za małe, możesz powtórzyć ten krok.
- Pokryj stylizację nabłyszczającym topem no wipe. Dzięki temu uzyskasz przepiękny efekt, a lakier będzie wyglądać jak prawdziwa czekolada!
Do czego pasują paznokcie w stylu paryskich it-girls?
Chocolate eclair to kolor, który będzie wręcz idealnym uzupełnieniem jesiennych i zimowych stylizacji. Niezależnie od tego, czy preferujesz jasne, czy ciemne ubrania, czekoladowy lakier będzie wyglądać świetnie. Pod tym względem jest bardzo uniwersalny. Łatwo dopasować go do kształtu i długości paznokci. Ten kolor nie będzie optycznie skracać płytki czy poszerzać palców. Brąz nie podkreśla prześwitujących żyłek, zmarszczek czy plam pigmentacyjnych. Mogą więc cieszyć się nim zarówno młodsze dziewczyny, jak i dojrzałe kobiety po 50-tce!