Reklama

W dawnej Polsce wierzono, że obfitość świątecznego stołu wróżyła dobrobyt i pomyślność. Święta to triumfalny powrót produktów zakazanych w czasie postu i bogactwo różnorodnych dań. Na tradycyjnym stole nie mogło wówczas zabraknąć jaj, ćwikły oraz żurku lub białego barszczu. Aby zupy zyskały głęboki smak i niepowtarzalny aromat wystarczy użyć dedykowanej im Przyprawy do żurku i barszczu białego Appetita, która nada im niepowtarzalnego charakteru.

Reklama

Atrybutem Wielkanocy jest jajko, które stanowiło przedmiot kultu już w starożytności. Jajka zawieszano m.in. pod sufitami egipskich świątyń. Symbolizowały one wszechświat, siłę życiową, płodność i odrodzenie. Jajka zdobiono w celach magicznych, a w ludowych wierzeniach zwyczaj ten uważany był za jeden z warunków zapewnienia ciągłości świata. Jajka stały się również istotnym składnikiem wielkanocnego menu. Aromatyczna kompozycja ziół i przypraw w Przyprawie do potraw z jajek Appetita urozmaici smak m.in. jaj faszerowanych, past i sałatek jajecznych.

Reklama

Ceny:Przyprawa do potraw z jajek (20g) cena ok. 1,30 zł Przyprawa do żurku i barszczu białego (20 g) cena ok. 1,30 zł

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane