Reklama

Reklama

Najbardziej charakterystyczne potrawy z kuchni chińskiej składają się z piersi z kurczaka, marchewki, kiełków sojowych, pędów bambusa, chińskich grzybów i sosu sojowego.We wszystkich przepisach składniki są pokrojone na drobne kawałki, dzięki czemu błyskawicznie się gotują lub smażą. Dla kuchni chińskiej najbardziej typowe są cztery smaki: słony, słodki, kwaśny i ostry oraz ich połączenia, np. słodko-kwaśny, ostro-słodki, które nadają jej niepowtarzalnego charakteru.Mieszanka Chińska Hortex to delikatne kiełki fasoli Mung, chińskie grzyby i chrupiące pędy bambusa, które w połączeniu z dojrzałą marchewką i słodką papryką oraz zaostrzającym smak porem i cebulką, tworzą idealną bazę do stworzenia pysznego dania chińskiego. Teraz przygotowanie warzyw w 5 smakach, sajgonek i wielu innych potraw z kuchni azjatyckiej stało się bajecznie proste.Cena: ok. 4,49zł

Przepis na sajgonki:

Składniki:

  • Mieszanka Chińska Hortex
  • 300g mięsa z udek kurczaka
  • opakowanie papieru ryżowego
  • olej do smażenia, najlepiej ryżowy
  • marynata: 4-5 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego
Reklama

Przygotowanie: Mięso pokrój w wąskie paski. Włóż do marynaty na 30 minut. Następnie usmaż na rozgrzanym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż 10 minut. Lekko przestudź i dopraw do smaku. Gotowy farsz zawiń w papier ryżowy i usmaż na złoto. Gotowe!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane