Reklama

Gości odwiedzających czekoladziarnię przywita sprzedawczyni „czekoladowych marzeń”. Chętnie opowie wiele słodkich ciekawostek i historii. Na przykład o tym, że czekolada z wdziękiem ugości anielską wanilię, aromatyczny imbir, a nawet kwiat soli morskiej.Na nasze życzenie specjalnie wyselekcjonowane ziarna kakao zamienią się w zmysłową i naturalnie gęstą czekoladę na gorąco.Dzięki takim pysznościom pobyt w lokalu może się nieco wydłużyć. Warto wówczas zaobserwować proces produkcji czekolady odbywający się za szklaną ścianą w lokalu. Na miejscu przebiega hartowanie, formowanie, chłodzenie, zdobienie i pakowanie tabliczek. Wszystko zgodnie z ideą - naturalnie – od ziarenka kakao aż do gotowej tabliczki. Bez spulchniaczy, aromatów i ulepszaczy.

Reklama

Na chętnych czekają czekoladowe warsztaty. Dzięki nim wykreujemy własną tabliczkę czekolady wybierając dodatki spośród 52 udostępnionych przez Manufakturę Czekolady, np.: mięta, chili peri peri, cytryna, orzeszki piniowe a nawet kardamon, popcorn czy pomidory.Możemy nawet eksperymentować proponując nowe, wymyślone przez nas składniki. Na warsztatach w czekoladziarni dowiemy się również jak precyzyjnie stworzyć trufle. Ale nie tylko…Dla tych, którzy nie mają możliwości odwiedzin Manufaktury Czekolady, stworzono e-sklep, w którym samemu można wybrać dodatki do pysznej czekolady (www.manufakturaczekolady.pl).Ceny:

Reklama
  • Czekolada CriolloPorcelana (wykonana z jednego z najdroższych i najbardziej poszukiwanych na świecie ziaren kakaowca) - 25,90zł/50g.
  • Czekoladowe warsztaty, opcje warsztatowe: Przygotowanie własnej tabliczki – 30zł/os. Grupy zorganizowane 10 – 20 osób; warsztaty 4-godzinne – 250zł/os.
Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane