Reklama

Reklama

Przepis jest prosty, a wykonanie dania zajmie nam niewiele czasu dzięki czemu będziemy mogli spędzić dłuższą chwilę na odpoczynku w gronie bliskich nam osób.Składniki:

  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki maki kukurydzianej
  • szczypta soli
  • ½ szklanki ciepłej wody
  • 250 g. białego, kremowego serka
  • kilka suszonych pomidorów
  • świeże warzywa (sałata, rukola, papryka, ogórek)
Reklama

Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodajemy sól i stopniowo dodajemy wodę, cały czas mieszając. Łączymy wszystkie składniki, aż powstanie ciasto. Z kawałków ciasta rozwałkowujemy cienkie placki – tortille. Placki pieczemy z obu stron na suchej patelni, aż się zarumienią.W czasie smażenia placków, przygotowujemy pastę z suszonych pomidorów. Do blendera wrzucamy biały serek i suszone pomidory a następnie miksujemy na jednolitą masę. Tak przygotowaną pastę, rozsmarowujemy na tortillach. Układamy liście sałaty i rukoli, paski papryki i świeżego ogórka. Całość zwijamy w rulon i kroimy na pół. Aby potrawa ładnie prezentowała się na półmisku, przekrojone na pół tortille owijamy papierem śniadaniowym (np. Jan Niezbędny) i przewiązujemy kolorową rafią.Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane