Reklama

Po 7 latach od zwycięstwa w pierwszej polskiej edycji programu "Top Chef", jego zwycięzca ponownie jest na ustach mediów. Wszystko za sprawą metamorfozy, którą przeszedł. Martin Gimenez Castro znacząco zeszczuplał i wyrzeźbił ciało. Widać, że prowadzenie kulinarnego biznesu mu służy.

Reklama

Metamorfoza Martina Gimeneza Castro

Pierwsza edycja tego programu wystartowała w Polsce jesienią 2013 roku. Martin Gimenez Castro miał już doświadczenie na kuchni - z pochodzenia jest Argentyńczykiem i właśnie tam zaczynał szkolić warsztat kulinarny. Później przeprowadził się do Polski, gdzie również podejmował pracę na kuchni.

Reklama

Zdjęcie: East News/Adam JankowskiJury jednogłośnie przyznało, że w "Top Chef" liczy się nie tylko talent kulinarny. Ważne są także organizacja, zarządzanie stanowiskiem i przygotowanie. Właśnie te kryteria sprawiły, że Martin Gimenez Castro został pierwszym polskim Top Chefem. Oprócz statuetki nagrodą był czek na 100 tysięcy złotych.Dzięki wygranej otworzył pierwszą w Polsce cevicherię. Ceviche to danie-sałatka. Surową, posiekaną rybę zalewa się sokiem z cytrusów, z dodatkiem cebuli, papryczki chilli oraz soli, a następnie pozostawia całość do krótkiego zamarynowania. Zwykle podaje się ją z przystawką w postaci słodkich ziemniaków, sałaty, kukurydzy, awokado czy nawet banana, które jeszcze bardziej podkreślają smak Ceviche. "Top Chef" przyniósł mu ogrom satysfakcji, radości, ale również zmian. On sam też nie wygląda już tak samo jak za czasów udziału w programie. Chcąc porównać zdjęcia Martina sprzed 7 lat do obecnych, można odnieść wrażenie, że widzi się zupełnie inną osobę.Zobaczcie w naszej galerii, jak bardzo się zmienił Martin!Zdjęcie główne: Ons.pl

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane