Julia Wieniawa czaruje smakami na wiosnę! Już 4 marca zaskoczy gości MOMU niezwykłym menu
Mimo że do kalendarzowej wiosny zostało jeszcze trochę czasu, w powietrzu już unosi się jej zapach. A przy okazji wietrzenia szaf i uzupełnienia garderoby o lżejsze ubrania, warto zmienić również codzienne menu!

W kuchni MOMU będziesz aż kipieć. Tym razem to młoda, bo 19-letnia Julia Wieniawa odkryje tajemnice kuchni.Na pewno kojarzycie ją z serialu „Rodzinka.pl”, gdzie wcieliła się w Paulinę, dziewczynę Kuby. Ale jej portfolio jest znacznie większe. Artystka występowała również w musicalach i sztukach teatralnych. Ma za sobą także epizody w „Na Wspólnej” oraz „Na Dobre i Na Złe”. Wieniawa stawia też pierwsze kroki w muzyce. Jesienią 2015 roku ukazał się jej pierwszy singel „Co mi jest”, a rok później następny – „Na Zawsze”.

Młoda artystka przy współpracy z Szefem Kuchni – Sebastianem Rutą, przygotuje swoje autorskie menu. Wśród propozycji znajduje się pozycja śniadaniowa na słodko, trzy rodzaje przystawek, trzy dania główne do wyboru oraz deser. A gdyby tych smakołyków było mało, Julka skomponowała również wiosenny koktajl owocowy z naturalnym Collagenem. To coś dla tych, którzy chcą zachować młodość na dłużej ;).
Autorskie menu Julii Wieniawy
Śniadanie- Pancakes z czekoladowym kremem ze świeżymi owocami i konfiturą z czarnej porzeczkiPrzystawki- Tatar wołowy z żurawiną i jajkiem przepiórczym- Pieczone warzywa marynowane w kwiatach bratka z sosem holenderskim z owocami granatu - Krewetki z prażonym jabłkiem w białym winie ze świeżymi ziołamiDania główne- Kaczka confit marynowana w tropikalnych owocach z brukselką i puure z kalafiora- Żebra wieprzowe palone w trawie żubrowej na musie z antonówki z grubą kaszą kuskus z warzywami- Risotto z mlekiem kokosowym ze świeżymi owocamiDeserBeza z kakaowym musem z białej czekolady z truskawkami i borówkamiTego menu po prostu trzeba spróbować w MOMU! :)