Reklama

Reklama

Składniki (na 2 szklanki):

  • 1 cytryna
  • 1 pomarańcza
  • 2 garście liści jarmużu
  • Szklanka przegotowanej wody
  • Kawałek imbiru (wielkości ząbka czosnku)
  • 1-2 łyżki brązowego cukru (można zastąpić miodem lub innym słodem)
  • 1 mały, dojrzały banan

Przygotowanie:Do blendera kielichowego wlewamy wodę, sok z wyciśniętej cytryny i pomarańczy , umyte liście jarmużu (bez twardych zgrubień), banana oraz przeciśnięty przez praskę imbir. Wszystko miksujemy na wysokich obrotach.Do zmiksowanej masy dodajemy cukier (najlepiej stopniowo dosładzać według gustu) i miksujemy ponownie.Jeśli napój wychodzi zbyt kwaśny, rozrzedzamy go przegotowaną wodą. Przechowujemy w lodówce przez maksymalnie 1 dzień.

Reklama

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kitchen Vibe.

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane