Reklama

Reklama

Składniki (przepis na jedną porcję):

  • ulubiona sałata lub mix sałat
  • rukola
  • pół średniej wielkości ogórka
  • 6 sztuk pomidorków cherry
  • pół małej czerwonej cebuli
  • ¼ szklanki kukurydzy
  • pół papryki żółtej
  • średniej wielkości marchewka
  • 1 jajko na twardo
  • opcjonalnie: 2 średniej wielkości pieczarki
  • przyprawy: pieprz, suszona pietruszka

Reklama

Przygotowanie:

Sałatę i rukolę ułóż na talerzu, warzywa umyj. Pomidorki pokrój na połówki, ogórka i marchewkę – w grubsze plastry, czerwoną cebulę – w krążki, paprykę – w półkrążki. Składniki ułóż na sałacie, dodaj kukurydzę i dwie połówki jajka. Opcjonalnie dodaj pokrojone w plastry, surowe pieczarki.Jeśli masz ochotę na dressing, sprawdź przepisy na sosy do sałatek. Do sałatki w wersji light dodaj szczyptę pieprzu i suszonej pietruszki.Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane