Mieszanka Meksykańska Hortex + przepis na quesadillę!
Mieszanka Meksykańska Hortex to wynik zainspirowania się sztuką kulinarną Indian i hiszpańskich konkwistadorów. Mieszanka warzyw Hortex to połączenie kukurydzy, fasoli, papryki i cebuli, która nadaje warzywom ostry, meksykański smak.

- Katarzyna Mordalska

Mieszanka Meksykańska Hortex to pyszna mieszanka starannie wyselekcjonowanych warzyw: czerwonej fasoli, złocistej kukurydzy, słodkiej, czerwonej papryki i zaostrzającej smak cebulki.Niezastąpiona do przygotowania pysznej sałatki, oryginalnego dodatku do obiadu, słynnego buritto, ostrej fajity, czy też smakowitej, delikatnej quesadilli.Cena: ok. 4.50zł
Quesadilla z kurczakiem –przepis
Składniki:
- Mieszanka meksykańska Hortex (opakowanie)
- 400 g fileta z kurczaka;
- 4 placki tortilli pszennej;
- 5 łyżek oleju roślinnego;
- 1 cebula;
- 100 g sera Cheddar;
- 8 łyżek sosu pomidorowego ostrego;
- 150 g pokrojonych pieczarek;
- sól, pieprz.
Przygotowanie: Filet z kurczaka i cebulę pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodaj pokrojone pieczarki i mieszankę meksykańską i dopraw solą oraz pieprzem.Gotową usmażoną masę nanieś na tortillę, posyp tartym serem i polej ostrym sosem pomidorowym. Następnie całość zwiń w półksiężyc, posmaruj krańce ciasta wodą i przyciśnij.Quesadille zapiekaj na blasze wyłożonej pergaminem w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10-15 minut.