Nowa linia bulionów Knorr „Smaki i aromaty”
Kostki bulionowe są obecne w niemal każdej polskiej kuchni – tradycyjnie stosowane do zup, ale coraz częściej używane jako dodatek do przyrządzania mięs i warzyw, gotowania ryżu, kaszy czy makaronu. Dlatego Knorr stworzył nową linię bulionów dedykowanych właśnie do drugiego dania „Smaki i aromaty”, a w niej Kostkę bulionową z Czosnkiem i Pietruszką oraz Kostkę bulionową Śródziemnomorską.

- Katarzyna Mordalska

Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów.Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo jest ona kompletną kompozycją składników. Dzięki niej danie jest bardzo aromatyczne, cechuje się wyraźnym smakiem. Mięso przygotowane z pomocą nowego bulionu będzie także znakomitym składnikiem sałatek lub uzupełnieniem warzyw z patelni. Co więcej, wywar z gotowanego mięsa z dodatkiem kostki bulionowej może posłużyć jako baza do stworzenia sosu – wystarczy, że zagęścimy go śmietaną lub mąką.

Natomiast Kostka bulionowa Śródziemnomorska Knorr to bogactwo naszych ulubionych ziół i warzyw, a wśród nich cebula, czerwona papryka, pomidory, cukinia oraz bazylia i oregano. Kostka świetnie doprawi dania warzywne – znakomita do leczo czy warzyw z patelni. Zyskają one głęboki, intensywnie ziołowy smak, a ich zapach zwabi do stołu całą rodzinę.Nowego bulionu możemy też użyć do przygotowania dań z kaszą i ryżem. Nie musimy dodawać już soli, a ziarna kaszy czy ryżu nasiąkną przyprawami. W rezultacie całe danie jest znakomicie doprawione. Kostka bulionowa Śródziemnomorska sprawdzi się także w daniach makaronowych. Makaron gotowany w jej towarzystwie pęcznieje, a na talerzu będzie wspaniale pachniał ziołami kuchni śródziemnomorskiej. Ponadto makaron ugotowany z bulionem może w wersji na zimno posłużyć jako składnik wyśmienitych sałatek – idealnych na lunch w pracy lub kolację.Cena: ok. 4zł/ opakowanie