Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.

- Katarzyna Mordalska
Karkówka Montreal Steak
Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak, która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut.Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb.

Skrzydełka Brown Sugar
Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar. Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut.Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny.
Ryba Mojito Lime
Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili.Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu.
Kurczak Smoky Texan
Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan. W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i octem, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w pałki kurczaka i odstawić na minimum 30 minut.W celu uzyskania pełniejszego smaku i jeszcze bardziej apetycznego złocistego koloru, na 10 min przed końcem grillowania należy delikatnie posmarować kurczaka sosem przygotowanym z 3 łyżek ketchupu oraz 1 łyżki miody. Przyprawę można również wykorzystać do karkówki oraz boczku.
Musztarda Chili Texan
Ofertę Grill Mates zamyka nowość na naszym rynku – Musztarda Chili Texan. Musztarda o wyrazistym i zdecydowanym smaku, który zawdzięcza swej oryginalnej recepturze opartej na połączeniu najlepszych ziaren gorczycy z doskonałą mieszanką przypraw z dodatkiem chili. Jest to niezastąpiona pozycja do mięs z rusztu lub rożna, a także do dań smażonych i pieczonych. Doskonale nadaje się również do marynat oraz sosów musztardowych.Cena:
- Przyprawy Kamis Grill Mates – ok. 1,99zł/szt.
- Musztarda Kamist grill Mates – ok. 2,60zł/ 185g