Nowość: Vegeta w pięciu nowych smakach
Goszcząca od lat na polskich stołach Podravka, producent Vegety, wychodzi na przeciw zróżnicowanym potrzebom odbiorców i po raz kolejny poszerza swoją ofertę. Vegeta koperkowa, pikantna, azjatycka, śródziemnomorska, o smaku kurczaka – to nowe, pyszne propozycje na które warto się skusić!

- Katarzyna Mordalska

Vegeta z Koperkiem to propozycja dla miłośników aromatycznej koperkowej natury. Będzie uniwersalnym dodatkiem do tych potraw kuchni polskiej, do których chętnie dodajemy posiekany koperek – do zup, sałatek, ziemniaków oraz kanapek. Niezastąpiona podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych dań.Jako przyprawa świetnie sprawdzi się także do uzupełnienia smaku placków ziemniaczanych, sosów, kurczaka, ryb i dressingów.Dla miłośników mocnych i wyrazistych przypraw Vegeta przygotowała specjalną odsłonę. Pikantne potrawy charakteryzują się intensywnym smakiem, o którym w przeważającej mierze decydują właśnie przyprawy.Unikalne połączenie Vegety i papryczki chilli dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych, zadba o apetyczny i intensywny aromat oraz czerwono – rumiany kolor potraw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, gulaszu, sosów oraz dań kuchni meksykańskiej.Vegeta Azjatycka to inspiracja do kulinarnej podróży smakami Dalekiego Wschodu od Indii po Japonię. Kluczowym elementem tej kuchni są właśnie przyprawy.

Do najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej należą między innymi kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki czy kurczak curry. Ponieważ dania pochodzące ze Wschodu są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, nie dziwi ich rosnąca popularność. Co więcej przygotowanie potraw nie zajmuje zbyt wiele czasu, przepisy są proste, a składniki łatwo dostępne.Vegeta zadbała także o smakoszy kuchni śródziemnomorskiej przygotowując unikalną mieszankę przypraw. Będzie ona świetną okazją do rozsmakowania się chociażby w bogactwie makaronów, czy dań z wykorzystaniem soczystych pomidorów.Na polskich stołach coraz częściej goszczą produkty o śródziemnomorskim pochodzeniu – ser feta, oliwki, makarony i przetwory pomidorowe. Uwielbiamy je nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także prostotę przygotowania.

Pieczony kurczak to klasyka kuchni polskiej, a także świetny i sprawdzony pomysł na rodzinny obiad. Dawniej - w kuchni dworskiej - kurczaki były wytwornym daniem oraz podstawą wyszukanych przepisów. Do dziś są niezwykle popularne!Vegeta o smaku kurczaka zawiera w sobie esencję domowego smaku, świetnie nadaje się do nacierania mięsa przed pieczeniem lub duszeniem, stanowi także dobry dodatek do sosów, risotto, warzyw, ziemniaków czy zup.Cena: ok. 2,80 zł/100g