Nowości FRoSTA: Chicken de lux z sosem i Fingersy
Masz ochotę na smaczny i zdrowy obiad, ale nie masz czasu, żeby go przygotować? Poznaj nowości z kurczaka od FRoSTY: filety Chicken de Lux z sosem pesto lub z sosem czosnkowym oraz Fingersy - paluszki w wyjątkowej, kukurydzianej panierce.

- Katarzyna Mordalska
Fingersy to 8 panierowanych paluszków z fileta kurczaka w wyjątkowej, kukurydzianej panierce. W opakowaniu znajduje się również wygodna saszetka z sosem pomidorowym. Wystarczy upiec paluszki w piekarniku i smaczna przekąska dla całej rodziny jest gotowa.

Przygotowanie dania zajmie jedynie 12 minut. Fingersy mają łagodny smak i chrupiącą panierkę, dlatego będą doskonałe także dla najmłodszych wielbicieli kurczaka. Nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), tłuszczów utwardzonych, modyfikowanej skrobi, barwników ani aromatów.Na szybki obiad doskonale sprawdzą się soczyste filety z najlepszej jakości mięsa kurczaka z sosem w chrupiącej panierce. Chicken de lux dostępne są w dwóch wariantach do wyboru w zależności od preferencji smakowych. Filety panierowane zapieczone z sosem pesto na bazie świeżej bazylii będą gratką dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej. Osoby poszukujące bardziej zdecydowanych smaków mogą sięgnąć po filety panierowane z sosem przygotowanym na bazie dzikiego czosnku. Oba warianty Chicken de lux to doskonałe rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a zależy nam na smacznym i naturalnym posiłku – upieczenie filetów w piekarniku bez tłuszczu zajmie 20 minut.Cena:
- Fingersy - ok. 8,99zł
- Chicken de lux z sosem - ok. 6,99zł