Reklama

Reklama

Składniki:

  • 1 kg twarożku (np. „Mój Ulubiony”)
  • herbatniki lub kruche ciasto
  • 2 szkl. mleka
  • 1 budyń na ¾ litra
  • 2 całe jajka
  • 4 żółtka
  • 1 szkl. cukru
  • 6 łyżek oleju
  • olejek waniliowy

Masa kokosowa:

  • 6 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 10 dkg wiórków kokosowych

Reklama

Przygotowanie:

Jajka utrzyj z cukrem, dodaj twarożek, mleko, budyń i olej. Tak przygotowaną masę przelej do formy - uprzednio wyłożonej herbatnikami lub kruchym ciastem (przygotowanym wg ulubionego przepisu). Piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni.W tym czasie ubij 6 białek z cukrem i dodaj wiórki kokosowe. Sernik wyjmij z piekarnika i wyłóż na niego masę kokosową. Piecz jeszcze 15 minut. Gotowe! :)

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane