Przepis na sernik z masą kokosową
Uwielbiasz serniki? Gwarantujemy, że ten stanie się Twoim ulubionym! Zobacz przepis na puszysty sernik z kruchym ciastem i masą kokosową.

Opublikowano: czwartek, 20 marca 2014 14:49
Reklama

Reklama
Składniki:
- 1 kg twarożku (np. „Mój Ulubiony”)
- herbatniki lub kruche ciasto
- 2 szkl. mleka
- 1 budyń na ¾ litra
- 2 całe jajka
- 4 żółtka
- 1 szkl. cukru
- 6 łyżek oleju
- olejek waniliowy
Masa kokosowa:
- 6 białek
- 1 szkl. cukru
- 10 dkg wiórków kokosowych
Reklama
Przygotowanie:
Jajka utrzyj z cukrem, dodaj twarożek, mleko, budyń i olej. Tak przygotowaną masę przelej do formy - uprzednio wyłożonej herbatnikami lub kruchym ciastem (przygotowanym wg ulubionego przepisu). Piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni.W tym czasie ubij 6 białek z cukrem i dodaj wiórki kokosowe. Sernik wyjmij z piekarnika i wyłóż na niego masę kokosową. Piecz jeszcze 15 minut. Gotowe! :)
Reklama
Reklama
Reklama