Reklama

Reklama

Składniki:

  • 400 g makaronu tagliatelle;
  • 150 g boczku (np. z komina ZM Pekpol);
  • 2 średnie cebule;
  • 100 g borowików (świeże lub mrożone);
  • 1 łyżka oleju;
  • 250 ml słodkiej śmietanki 18%;
  • sól, pieprz do smaku;
  • natka pietruszki;
  • twardy tarty ser.
Reklama

Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem. Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane