Reklama

Produkty marki Quicker powstają na skutek naturalnego procesu suszenia przez mrożenie, czyli liofilizacji. Dzięki temu składniki zawarte w produkcie zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze. Quicker lunchowy to szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska.

Reklama

Quicker w wersji wyrazistej

Jednym z flagowych produktów lunchowych marki Quicker jest kurczak z ryżem w sosie curry. Odznacza się charakterystycznym, nieco orientalnym smakiem, budzącym skojarzenia z potrawami kuchni indyjskiej.Danie zawiera wyłącznie naturalnie zliofilizowane składniki, takie jak prawdziwe mięso drobiowe, ryż, a także warzywa: marchew, por, zielony groszek. Quicker pozbawiony jest wzmacniaczy smaku oraz sztucznych barwników. Do kubeczka wystarczy dodać gorącej wody, wymieszać, odczekać ok. 7 minut i lunch jest gotowy do zjedzenia.

Quicker w wersji łagodniejszej

Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym marki Quicker to również pełnowartościowa, szybka przekąska, której bazę stanowią składniki liofilizowane. W jego składzie znajdziemy mięso drobiowe połączone z makaronem powstałym z wysokiej jakości mąki z pszenicy durum oraz sosem śmietanowym. Jest to idealna przekąska dla tych, którzy cenią sobie pożywne dania o delikatnym smaku.Dzięki temu, że Qucker nie zawiera chemii i konserwantów, idealnie sprawdzi się podczas podróży wakacyjnej jako danie, które w szybki sposób możemy przygotować i podać do zjedzenia nawet najmłodszym podróżnikom.

Reklama

Liofilizacja kontra suszenie

Proces liofilizacji znacząco różni się od często stosowanej metody zwykłego suszenia produktów. Jedną z podstawowych różnic jest przede wszystkim zmiana kształtu. Podczas tradycyjnego suszenia produkty mocno się kurczą, przez co zmiany w ich wyglądzie są bardzo duże. W przypadku liofilizacji zmiany kształtów są znikome. Zachowany jest także zapach potraw, naturalny smak i kolor. Wszystkie te aspekty w przypadku suszenia intensywnie się modyfikują.Cena: ok.7zł/ szt.

Reklama
Reklama
Reklama