Rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!
OSM Piątnica wprowadza aż 4 nowe smaki śmietankowych serków do smarowania. Wśród nowości są letnie, śródziemnomorskie klimaty oraz wersja dla tradycjonalistów – prażona cebulka!

- Katarzyna Mordalska
Nowe serki z gamy Twój Smak Puszysty wytwarzane są z wysokiej jakości mleka pasteryzowanego i śmietany. Są naturalne i puszyście lekkie, a w ich produkcji nie użyto konserwantów, barwników oraz zagęstników. Doskonale sprawdzą się w połączeniu ze świeżym, chrupiącym pieczywem oraz jako składnik wielu dań. Trzy z czterech nowych smaków zawierają dodatki, które kojarzone są z kuchnią śródziemnomorską – suszone na słońcu pomidory, bazylię oraz grillowaną paprykę. W powiększonej rodzinie kremowego serka Twój Smak Puszysty znalazła się również wersja z prażoną cebulą.

Twój Smak Puszysty z suszonymi na słońcu pomidorami to przysmak w stylu włoskim. Do jego przygotowania wykorzystuje się pomidory suszone tradycyjną metodą, czyli w promieniach słonecznych. Dzięki temu zachwycają nie tylko intensywną barwą, ale również wyrazistym smakiem i aromatem. To właśnie dlatego puszysty serek śmietankowy z dodatkiem suszonych pomidorów smakuje wyjątkowo.Twój Smak Puszysty z bazylią to prawdziwa gratka dla miłośników aromatycznych ziół. Intensywny aromat i smak bazylii podkreśla kusząca delikatność kremowego serka. Oryginalne połączenie idealnie sprawdzi się jako podstawa dipów serwowanych do mięs z grilla.Twój Smak Puszysty z grillowaną papryką nawiązuje do kuchni włoskiej i greckiej, w których grillowana papryka jest przysmakiem. Intensywny aromat grillowanej papryki w połączeniu ze śmietankowym serkiem tworzy całość o niebanalnym smaku. Takie połączenie zaskoczy nawet wytrawnych smakoszy. Serek z papryką można stosować na wiele sposobów. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju pieczywem. Będzie też znakomitą bazą farszu do mięs i dodatkiem do sosów.Twój Smak Puszysty z prażoną cebulą to propozycja dla wielbicieli tradycyjnej polskiej kuchni. Jest to serek o wyraźnym i intensywnym smaku. Cebulę, zgodnie z klasycznym przepisem, uprażono wyłącznie przy użyciu oleju rzepakowego, bez środków konserwujących oraz aromatyzujących. Dodana do naturalnego serka, przełamuje jego śmietankowy smak, nadając mu intensywności i ostrości. Serek świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem, może być też inspiracją do przygotowania sosów do domowych hamburgerów, czy też hot dogów. Sprawdzi się także jako składnik nadzienia do pierogów ruskich.Cena: 2,90 zł/ 150g