Sałatka z Dzikiego Ryżu i sera Lazur Błękitny
Lubisz dziki ryż i ser pleśniowy? Ten przepis będzie ucztą dla Twojego podniebienia! Pyszny, pełnowartościowy Ryż Dziki i wyśmienity ser Lazur Błękitny łączy się w niej z egzotycznym smakiem krewetek w towarzystwie słodkich pomarańczy. Zdrowo, pysznie i lekko.

- Katarzyna Mordalska
Jeśli lubisz ciekawe połączenia smaków i poszukujesz inspiracji kulinarnych wypróbuj przepis na pyszną sałatkę.

Sałatka z Dzikiego Ryżu i sera Lazur Błękitny
- 200 g Dzikiego Ryżu Kupiec
- 2 pomarańcze
- 200 g obranych gotowanych krewetek
- ¼ czerwonej cebuli
- sól i pieprz
- 50 g sera Lazur Błękitny
- 100 ml jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Ryż Dziki ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie pomarańcze obrać ze skórki i białej błonki. Następnie wyciąć fileciki. Cebulę posiekać w piórka. Ryż wystudzić, wymieszać z filecikami pomarańczy, krewetkami i cebulą. Przygotowanie sosu: Ser dokładnie pokruszyć i wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.Smacznego!