Reklama

Reklama

Składniki:

  • 1,5 l bulionu;
  • łyżka czerwonej pasty curry;
  • ząbek czosnku, starty;
  • niewielki kawałek imbiru, starty;
  • 2-3 łyżki oleju, np. kokosowego;
  • puszka mleka kokosowego;
  • 200g krewetek;
  • 400g fasolki szparagowej, żółtej i zielonej;
  • 100 g dzikiego ryżu (np. Kupiec), ugotowanego wg przepisu na opakowaniu;
  • garść posiekanej świeżej kolendry.
Reklama

Przygotowanie: w garnku o grubym dnie rozgrzej olej, dodaj pastę curry, czosnek i imbir. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając - do czasu, aż poczujemy wyraźny aromat przypraw. Następnie wrzuć krewetki i fasolkę, całość wymieszaj i zalej mlekiem kokosowym i bulionem. Gotuj 15 minut. Zupę podawaj z dzikim ryżem i posypaną świeżą kolendrą. Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane