Reklama

Z czym kojarzą nam się lody? Z beztroskim dzieciństwem, przyjemnością, spotkaniami ze znajomymi czy rodziną. To jeden z naszych ulubionych przysmaków, po który chętnie sięgamy nie tylko latem.

Reklama

Smaki dzieciństwa

Bartosz Cholma z lodami związany jest od wczesnego dzieciństwa – można powiedzieć, że na lodach się wychował. Jego dziadek był dystrybutorem włoskich maszyn do produkcji lodów i obaj jeździli na międzynarodowe targi do Poznania, podpatrywać włoskich mistrzów fachu. Wtedy narodziła się miłość Bartosza do lodów. Pomagając rodzicom w ich własnej lodziarni, odkrył, ile możliwości daje przygotowywanie tego mrożonego deseru.

To właśnie jego tradycyjne receptury i smaki, przekazywane z pokolenia na pokolenie, są bazą lodów w sieci Jesz Lody Tradycyjne. I dlatego smakują jak dawniej! Bartosz jest miłośnikiem tych najbardziej tradycyjnych jak czekolada, śmietanka czy prawdziwych specjałów – truskawki bez cukru i lodów babci. A jak łatwo zaobserwować w lodziarniach – my Polacy właśnie takie klasyczne smaki lubimy najbardziej!

Lody, to nie tylko mój ulubiony deser, ale także pasja smaku, którą rozwijam od dzieciństwa. Jeśli chcemy, by były zdrowe i smaczne, musimy zadbać o najwyższą jakość składników. Tutaj nie ma miejsca na kompromis. Przygotowując np. sorbet truskawkowy bez cukru, smak słodyczy czerpiemy z owoców, które dodajemy w dużej ilości. Lata doświadczeń nauczyły mnie, że do tworzenia lodów trzeba mieć wyobraźnię i pasję – uchyla rąbka tajemnicy Bartosz.

Powiew świeżości

Martyna Rupińska – technolog produkcji, która obroniła pracę inżynierską z receptury na lody marchewkowe – w Jesz Lody Tradycyjne wprowadza lodowe rewolucje i zamraża w kremowych konsystencjach coraz więcej nowych smaków i tworzy nieoczywiste połączenia. Swoje pomysły opiera na popularnych deserach, sokach owocowych, ale także podpatruje trendy i sprawdza różne możliwości.Wprowadziła lody tiramisu, crème brule czy szarlotkowe. Duże zainteresowanie wzbudzają także jej czarne lody z dodatkiem węgla kokosowego, które można spotkać w różnych smakach np. czarny kokos lub wanilia, a prawdziwą niespodzianką mogą być lody caprese – o smaku serka z konfiturą pomidorową. Brzmi pysznie? Martyna eksperymentuje, opierając się na tradycyjnych rzemieślniczych przepisach Bartosza i zadowala podniebienia również tych odważnych smakoszy.

Lody dla każdego

Martyna i Bartosz nie zapominają także o osobach, które mają indywidualne potrzeby dietetyczne. Przygotowują lody bez cukru dla diabetyków, wegańskie, a także bezglutenowe (w ofercie można znaleźć także specjalne bezglutenowe wafelki) i bez laktozy – każdy znajdzie coś dla siebie! Sorbety w Jesz Lody Tradycyjne zawierają inulinę – ten dodatek to pomysł Martyny. Inulina to naturalny probiotyk, który wspomaga układ odpornościowy i trawienny, a dzięki niej sorbety są przede wszystkim bardzo kremowe, aż trudno uwierzyć, że w swoim składzie nie zawierają mleka.Lody naturalne są jednym z najzdrowszych deserów, po który można sięgać także na diecie. Jak zapewnia Martyna:

Lody naturalne to produkt lekkostrawny. Zawierają lekkostrawne białka, dzięki czemu osoby starsze, kobiety w ciąży a także dzieci powyżej 2 lat mogą spokojnie jeść ten deser. Dzięki specjalnym smakom, przygotowanym z myślą o osobach na różnych dietach, w naszych lodziarniach często słyszymy od klientów: „Naprawdę? Macie takie lody? To dla mnie dobra wiadomość – nie muszę rezygnować z mojego ulubionego deseru!”. Takie momenty, dają nam dużą satysfakcję.
Reklama

Poniżej znajdziecie adresy punktów Jesz Lody Tradycyjne:KABATY, Ksawerego Bronikowskiego 1 lok. 4/A1WILANÓW, Al. Rzeczypospolitej 18/178UMOKOTÓW, Cybernetyki 7D/U7BEMOWO, Powstańców Śląskich 104/213OCHOTA, Włodarzewska 83JÓZEFOSŁAW, Julianowska 69WOLA, Kasprzaka 31BURSYNÓW, Kłobucka 8Bhttp://jeszlody.plhttps://www.facebook.com/jeszlody/

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane