Reklama

Słoneczna Italia słynie ze znakomitych wędlin, co zawdzięcza wielowiekowej, tradycyjnej recepturze wytwarzania. Prym wśród wędlin z Półwyspu Apenińskiego wiedzie oryginalna szynka parmeńska, która dzięki tradycyjnej metodzie wyrobu i niezwykle długiemu, bo aż dwunastomiesięcznemu procesowi dojrzewania, charakteryzuje się wspaniałym, delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako przystawka.Cena: 11,99zł / 90g

Reklama

Lidl przygotował dla klientów także znane sosy pomidorowe marki Italiamo. W trakcie Tygodnia Kuchni Włoskiej znajdziemy aż 4 wersje smakowe sosów Italiamo: z serem pecorino, z mięsem wieprzowym, z serem ricotta, z oberżyną i serem. Sosy w połączeniu z makaronem to idealny pomysł na dobry i sycący posiłek. Sosy przygotowane są z najwyższej jakości pomidorów z dodatkiem najlepszych składników.Cena: 4,99zł / 350g

Reklama

Najpopularniejszym makaronem w kuchni włoskiej jest spaghetti. Z kolei makaron Fusilli Combino doskonale smakuje z sosami, w daniach z mięsem, warzywami oraz owocami. Dodatek bazylii i buraków sprawia, że jest różnobarwny, a potrawy wyglądają atrakcyjnie. Doskonale komponuje się również z rybami, owocami morza oraz warzywami. Zrobiony jest z najlepszej pszenicy durum.Cena: 3,99zł / 500g

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane