Reklama

Reklama

Składniki:

  • dynia – ok. 1 ½ kg
  • cebula – 2 średnie szt.
  • kapary z zalewy – 1 łyżka
  • płatki chilli – ¼ łyżeczki
  • olej – 3 łyżki
  • słodka śmietanka – 100ml
  • Makaron (np. Międzybrodzki nitki) – 1 paczka
  • woda
  • sól do smaku
Reklama

Przygotowanie:Makaron gotujemy według przepisu. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą tak, żeby przykryła ona dynię. Dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym, żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem.Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane