|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): córeczka( Karolinka 6 latek) i mąż
Ulubiony kolor(max.3):czarny, wszelakie odcienie brązu i niebieskiego Nielubiany kolor(max.3):różowy ![]() Ulubione zwierzę: królik mieszkający u mojej córki Ulubiony film: "Tato" - wiem, sentymentalna jestem Ulubiona książka: brak Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, wszelaka ![]() Hobby: kamyki Zawód-Praca-Szkoła: nauczyciel matematyki więc i zawód i praca i szkoła ![]() Urodziny: 15 kwiecień Imieniny: 26 lipiec Edytowane przez nutka27 Czas edycji: 2010-04-23 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Potomek płci brzydkiej sztuk jedna :P
Ulubiony kolor(max.3): fiolety, zielenie i czernie-szarości Nielubiany kolor(max.3): różowy Ulubione zwierzę: smoki, gryfy i hefalumpy ![]() Ulubiony film: Piąty element Ulubiona książka: Nigdziebądź Biżuteria-tak-nie -jaka: Taaak. W stylu wiktoriańskim i elżbietańskim lub z innej beczki - etno. Hobby: haft koralikowy, origami, czytanie Zawód-Praca-Szkoła: praca w szkole ![]() Urodziny: 14 sierpnia Imieniny: 21 stycznia Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-05-02 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ + synek Bartuś
Ulubiony kolor(max.3): fioletowy, niebieski, emerald, zielony, odcienie fioletowo - różowe Nielubiany kolor(max.3): brązowy, khaki, beże Ulubiony film: uwielbiam kostiumowe (typu Duma i uprzedzenie) i z gatunku "płaszcza i szpady" (Człowiek w żelaznej masce, muszkieterowie etc), ostatnio Zmierzch i Władca Pierścieni, którego dopiero odkryłam, Szkoła Uczuć, The Town itd. I wiele, wiele innych. Ulubiona książka: mogłabym dużo i długo na ten temat.. ![]() Biżuteria-tak-nie -jaka: Taak. Kolczyki, bransoletki, wisiory, pierścionki - nosze wszystko. Motywy bardziej wiszące typu gronka, wrapy, to techinki które lubie najbardziej. Ukochane kamienie to ametyst, granat, apatyt, perełki i masa perłowa. materiał - tylko srebro. W temacie plecionek - marzę o prostej bransoletce lub naszyjniku - takiej wężowej, zapinka może być nawet posrebrzana ![]() Hobby: biżuteryjkowanie, malowanie, szycie, historia sztuki, podróże - zwłaszcza do miejsc, które mają swój klimat i historię. Zawód-Praca-Szkoła: bank Urodziny: 20.09. Imieniny: 25.11. Edytowane przez Vestis Czas edycji: 2012-12-21 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż, syn Kubuś 5,5 roku i syn Krysianek 3 miesiące
Ulubiony kolor(max.3): odcienie brązu, niebieski, jasne delikatne kolorki Nielubiany kolor(max.3): różowy, czerwony, kolory krzykliwe Ulubione zwierzę: króliczki, pieski wszyskie milusie Ulubiony film: zdecydowanie horrory Ulubiona książka: książki Mastertona Biżuteria-tak-nie -jaka: tylko złota lub srebrna bo mam uczulenie na nikiel (albo taka co nie zawiera niklu) najbardziej uwielbiam branzoletki (ale mam chudą rączkę) Hobby: decoupage i jazda konna Zawód-Praca-Szkoła: pracuję w banku Urodziny: 9 kwiecień Imieniny: 10 kwiecień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tak to się zaczęło TUTAJ ![]() Szaleństwa Gosi TUTAJ ![]() Edytowane przez myszka gosia Czas edycji: 2010-05-14 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Dużo Was tu - to ja też się przedstawię
![]() Stan rodzinny (dzieci i TŻ): TŻ - brak, dzieci - brak [chyba, że uznać moje "potwory" w pracy ![]() Ulubiony kolor (max.3): wszystkie odcienie niebieskiego i brązowego, no i obowiązkowo czarny i szary (czasem czerwień) ![]() Nielubiany kolor (max.3): nie założę ubrań zielonych, żółtych i pomarańczowych w biżuterii - żadnych jaskrawych neonowych (żółtego, niebieskiego, zielonego i różowego) Ulubione zwierzę: nie posiadam Ulubiony film: oooooo – zależy od nastroju ![]() Ulubiona książka: ta, którą aktualnie czytam ![]() Biżuteria-tak-nie -jaka: tak – wszelka srebrna/posrebrzana/miedziana z kamieniami, ceramika; a ostatnio też inna, np. filc, plecionki z drobnych koralików, decoupage... Noszę kolczyki, naszyjniki, wisiorki, bransoletki, broszki... NIE - noc kairu, piasek pustyni i inne w tym stylu. raczej nie - fimo, modelina Hobby: robienie biżuterii ![]() Zawód-Praca-Szkoła: i zawód i praca związane ze szkołą ![]() Urodziny: 12 X Imieniny: 5 XI PS. Fajny pomysł z tym wątkiem ![]() Edytowane przez E_W Czas edycji: 2011-09-17 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): potomstwa brak
Ulubiony kolor(max.3): czerń, czerwień, fiolet Nielubiany kolor(max.3): żarówiaste pomarańcze, róże, zielenie Ulubione zwierzę: futerkowe ![]() Ulubiony film: wiele, na ten moment: Requiem dla snu Ulubiona książka: zbyt wiele by pisać, nie chciałabym pominąć, w tematyce raczej bardzo życiowej Biżuteria-tak-nie -jaka: w zasadzie każda, pierścienie, kolczyki, naszyjniki, bransoletki ( mam dość szczupłe nadgarstki ![]() Hobby: tatuażowo- piercingowo, biżuteria Zawód-Praca-Szkoła: wkłuwam, przekłuwam, wbijam, nabijam- piercing Urodziny: 10 listopad Imieniny: nie obchodzę
mój wątek ____________________ ..So never mind the darkness We still can find a way 'Cause nothin' lasts forever Even cold November Rain.. Edytowane przez gfjadeg Czas edycji: 2010-06-02 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): narzeczony szt. 1
Ulubiony kolor(max.3): wszystkie lubię, najbardziej czerwony, żółty, niebieski, najlepiej w takich głębokich, intensywnych odcieniach Nielubiany kolor(max.3): raczej nie mam, ew. pomarańczowy ale tylko nie do noszenia na sobie, poza tym może być Ulubione zwierzę: psy i koty Ulubiony film: Leon zawodowiec, Ulubiona książka: ogólnie science-fiction oraz kryminały skandynawskie (Wallander, Millenium), a w tym momencie Carlos Ruiz Zafon Biżuteria-tak-nie -jaka: prawie nie noszę, pierścionek szt. 1 (patrz punkt 1 ![]() Hobby: ogólnie pojęte robótki ręczne: kartki, frywolitki, szydełkowanie, koraliki, haft, a z "intelektualnych" książki, muzyka, film to to bez czego nie mogłabym żyć Zawód-Praca-Szkoła: praca biurowa Urodziny: 11 maja Imieniny: 4 maja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ - K. ;**
Ulubiony kolor(max.3): niebieski, turkus Nielubiany kolor(max.3): żółty Ulubione zwierzę: piesiak Ulubiony film: "Pianista" Ulubiona książka: "Chata" Biżuteria-tak-nie -jaka: Tak, pierścionki, kolczyki, łańcuszki, bransoletki - tylko srebrne Hobby: haftowanie, szycie, pisanie opowiadań, bajek Zawód-Praca-Szkoła: Szkoła - studia (pedagogika) Urodziny: 24 09 Imieniny: 26.07 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż, dwóch synów
Ulubiony kolor(max.3): brązowy, czerwony, zielony Nielubiany kolor(max.3): ostry róż ![]() Ulubione zwierzę: kot ( bo posiadam), żyrafa, bo tak ![]() Ulubiony film: Grace Ulubiona książka: dobra, czytam dużo i nie mam ulubionej, za to uwielbiam Musierowicz ( ta choroba trwa już ponad 20 lat) Biżuteria-tak-nie -jaka: przede wszystkim wisiory ( nie wisiorki ![]() ![]() ![]() Hobby: biżuteria, fotografia Zawód-Praca-Szkoła: ekonomista Urodziny: 25 listopad Imieniny: 16 czerca decu: marzy mi się bransoletka, ale tak naprawdę uwielbiam wszystko z decu w stylu retro scrap: ZAKŁADKI, ZAKŁADKI I JESZCZE RAZ ZAKŁADKI DO KSIĄŻEK, mam ich kilka ale ciągle mi mało dziergałki: mitenki, małe maskotki, nie lubię serwetek malunki/rysunki: makowe motywy torebki: nie mam sprecyzowanych wymagań, kobieta musi mieć dużo torebek więc każda się przyda ![]() origami: ozdoby na choinkę Papierowa wiklina: coś na biurko na długopisy ![]() quilling: ramka na zdjęcie dzieci ale niekonieczne dziecinna ( w stylu retro mile widziana) Lubię rzeczy użyteczne, które w jakikolwiek sposób się da wykorzystać ![]() Nie lubię typowych "ozdób", które można tylko postawić na półce i patrzeć jak pokrywają się kurzem ![]() Edytowane przez Biedronka1 Czas edycji: 2012-04-11 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ , dwójka dzieci
Ulubiony kolor(max.3): róż pudrowy, kolory jasne pastelowe Sypialnia/salon- beże, brązy, pokój córci róż, synka limonka, kuchnia pomarańcz, łazienka pomarańcz Do noszenia- biżu, szale, paski, torebki itp- kolory jak wyżej Nielubiany kolor(max.3): żółty, brąz Ulubione zwierzę: kot Ulubiony film: "sierociniec" Ulubiona książka: "Szósty" Biżuteria-tak-nie -jaka: Tak, kolczyki,- tylko srebro- biżu w czerni, fiolecie, lubię biżu z "nocą kairu", kolczyki dłuższe, lubię delikatne i lekkie muszą być, sutasz tak Hobby: prace ręczne- papierowa wiklina, biżu, bibuła, kartki, świece, szydełko, quilling, decoupage, frywolitka, szycie... Zawód-Praca-Szkoła: praca w bibliotece Urodziny: 3.12 Imieniny: 15.06 decu: motyw storczykowy mile widziany ![]() scrap: notesy... dziergałki: szydełkowa czapeczka dla sześciolatki w różu,wiosenny komin w zgaszonym różu, drutowy w swerze marzeń, kolory szarości, zgaszone pastele malunki/rysunki: motywy afrykańskie ![]() Torebki: listonoszka szara z dużym kwiatem ![]() origami: ciekawe kusudamy, bo za chiny mi nie wychodzą, modułowe nieee Papierowa wiklina: podziękuję, bo robię sama ![]() Quilling: kwiatuszek quillingowy, albo rameczka na fotkę mile widziana XXX- obrazek z maszyną do szycia, albo kluczami ![]() sutaszki- bardzo chętnie, kolorki- szarości, fiolety, albo zieleń morska broszki wszelakie kolory j.w. przydaśki najchętniej: serwetki do decou, włóczki, kordonki, herbatki owocowe ![]() ![]() uwielbiam storczyki, styl vintage, więc rzeczy w kolorze białym, szarym, motywy różane... ![]() lubię niespodziewanki ![]() Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-02-22 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
W takim razie i ja się dodam
![]() Stan rodzinny(dzieci i TŻ): - Ulubiony kolor(max.3): wszystko, co intensywne; szczególnie czerwienie, róże i ciemne błękity (chabry?) Nielubiany kolor(max.3): pastele, blade żółcienie i beże, czyli wszystko, co takie mdłe i "bezpciowe" ![]() Ulubione zwierzę: koty, oczywiście ![]() Ulubiony film: Jest ich całe mnóstwo, ciężko coś wybrać, więc wybiorę serial - "Grey's Anatomy" ![]() Ulubiona książka: Zmienia się co miesiąc ![]() Biżuteria-tak-nie-jaka: jak ma element kota, to może być nawet papierowa - szczycę się kolekcją kocich zawieszek do łańcuszków i kolczyków ![]() ![]() Hobby: Dążenie do ideału w tworzeniu biżuterii ![]() ![]() Zawód-Praca-Szkoła: Jw, dwie filologie. Na pracę nie mam już czasu ![]() Urodziny: 28 VII Imieniny: 26 VII Poza tym: Scrap - marzę o notesie-pamiętniku w jakiejś prostej formie, ale oczywiście z kicią na okładce ![]() Edytowane przez shenny Czas edycji: 2013-12-23 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
stan rodzinny: panna,
ulubiony kolor: praktycznie każdy zależy od pory roku. Ale najbardziej to: czarny, niebieski, fioletowy, szary, kremowy i ostatnio pastelowe ![]() nielubiane kolory: jaskrawych ulubione zwierzę: pies, koń nienawidzę (jeśli chodzi o zwierzęta): nie przepadam za kotami domowymi, ulubione filmy: komedie, komedie romantyczne, thiller, historyczne ulubiona książka: raczej takiej nie posiadam, książka musi mnie wciągnąć Biżuteria-tak-nie -jaka: łańcuszki, kolczyki, bransoletki. Wolę srebro bo ostatnio bolą mnie uszy od nie srebrnych kolczyków. Hobby: turystyka, i pomału rękodzieło, zbieranie pocztówek, florystyka, zbieram anioły imieniny: 29.07 urodziny: 28.02 decoupage.: sama nie umiem robić ale bardzo mi się ta technika podoba, różne pudełka, świeczniki ![]() scrap: album, notesik, przepiśnik dziergałki: serwetka (metoda: frywolitek lub szydełkiem), jakieś ładne kolczyki ![]() ps. przepraszam za moje wymagania:d ogólnie ze wszystkiego będę zadowolona bo wiem że każdy w swoje dzieła wkłada serce, tak więc całkowicie preferencjami się nie trzeba kierować w moim przypadku ![]()
Moje wypociny : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398283 [FONT=Arial Black]Moje preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=222 Edytowane przez mousedream Czas edycji: 2013-05-16 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Ulubione kolory: czerń, czerwień, błękit, granat- kolory dla urody w typie zima, bo taki mam. I właściwie w tych barwach się noszę, z przewagą wszystkich odcieni niebieskiego ostatnio.
Nielubiane kolory: wszystkie odcienie różu, pomarańcz i żółć (no, dopuszczalne tylko w przypadku kwiatów) Ulubione zwierzę: pies (mam kota z wygodnictwa ![]() Ulubione filmy:uwielbiam: "Sami swoi" i pozostałe części, "Mój przyjaciel Hachiko" i jeszcze trochę bym dopisała. Ulubiona książka: "Oskar i pani Róża" Biżuteria-tak-nie -jaka: na TAK: srebrna-kolczyki (srebrne lub dobrze udające srebro, z kamieniami), frywolitkowa ![]() na NIE: złoto, formy barokowe-bogate, koraliki Hobby: quilling, kartki na różne okazje, sutasz, eksperymenty kuchenne, ale przede wszystkim książki i filmy, czasem wyszywam i robię na szydełku, coś uszyję w rękach. Zawodowo: kobieta z klasą ![]() Interesują mnie (podobają się i podziwiam), lecz nie robię: "dekupaż", biżuteria taka profesjonalna lub frywolitkowa. Ucieszą mnie rzeczy przydatne, bo "durnostojek" nie zbieram (jeśli komuś to pomoże, to przykłady: notes, torba/torebka, szkatułka na drobiazgi). Od robótek szydełkowo- drutowych mam mamę, więc w szaliki, mitenki itp. jestem zaopatrzona. Noszę biżuty, które sama zrobię, czyli sutasz na porządku dziennym. A po za tym kocham czekoladę gorzką, makarony, szpinak, owoce wszelkie, lubię motywy roślinne, proste. Edytowane przez mirra78 Czas edycji: 2012-11-01 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
no to ja też ;-)
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Prawiemąż, kot, przyjaciółka (w jednym domu) Ulubiony kolor(max.3): czarny, szary, bordo Nielubiany kolor(max.3): zieleń, brąz, błękit Ulubione zwierzę: kot ![]() Ulubiony film: musicale (pierwsza trójka: Rocky Horror Picture Show, Grease, Koty) oraz nędzne horrory z lat 50. (Plan 9 z kosmosu znam na pamięć i mogę oglądać bez przerwy) Ulubiona książka: Mistrz i Małgorzata Biżuteria-tak-nie -jaka: w moim przypadku szewc bez butów chodzi-kolczyków mam może z pięć par i to raczej zwyczajnych, szaleję za to z wisiorami i brochami) ostatni faworyci: zamszowe serce przebite strzałą, żyletka oraz złota broszka z łabędziami, czyli kicz i tandeta ![]() Hobby: biżuteria Zawód-Praca-Szkoła: przyszły bezrobotny kulturoznawca ![]() Urodziny: 13 lipca Imieniny: nie wiem
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
![]()
to może i ja nieśmiało się dopiszę
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mąż sztuk 1, kot sztuk 1 Ulubiony kolor(max.3):czarny, czerwony, szary, fioletowy, biały, turkusowy Nielubiany kolor(max.3): różowy ![]() Ulubione zwierzę: kot, koń, wszystkie puchatki, nie przepadam za psami Ulubiony film: oj za dużo tego , pretty women żeby pamiętać że każdego dnia może wydarzyć się coś co odmieni nasze życie Ulubiona książka: jestem pożeraczką książek ,mam taka na złe dni to Kubuś Puchatek Biżuteria-tak-nie -jaka: NIE dla złotej, każda inna mile widziana szczególne kolczyki a’la hiszpanka, broszki Hobby: książki, rower, muzyka, wszelkie dłubaniny ręczne ,kino Zawód-Praca-Szkoła: protetyk dentystyczny, administracja ogólnie rzecz biorąc z musu, a kolejne studia w trakcie a co się będę nudzić w domu Urodziny:11 styczeń –zimo brrr Imieniny: 23 maj – trochę cieplej papierowa wiklina, origami i szydełko mile widziane ![]() nie umiem dziergać na szydełku ![]()
preferencje post 225 ![]() książka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438760 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=444624 ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=iwona1981 decu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24279056 Edytowane przez iwona1981 Czas edycji: 2010-09-13 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
to może ja też dołączę do zaszczytnego grona ;-)
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż i 2 synów 11 i 14 Ulubiony kolor(max.3): brązy, zielenie, fiolety i pomarańcze Nielubiany kolor(max.3): róż, czerwień, żółty Ulubione zwierzę: nie mam jak również nie posiadam Ulubiony film: psychologiczne, komedie, kultowe polskie byle nie fantastyka i horrory Ulubiona książka: raczej autorzy: Szwaja, Brown, Grochola, Ulysses Moore razem z synem się ścigamy Biżuteria-tak-nie -jaka: Tak, uwielbiam pod każdą postacią z wyjątkiem bransoletek, najchętniej artystyczne wyroby kiedyś bardziej broszki dziś bardziej wisiorki - bez biżuterii czuję się nie ubrana, uwielbiam kompleciki Hobby: kiedyś poezja, dziś pasjonująca książka, ciekawy film, tworzenie różnych różności w celu wykorzystania szpargałów z archiwum X, fotografia cyfrowa Zawód-Praca-Szkoła: - nauczycielka przedszkolno-wczesnoszkolna po 15 latach z p-la przeszłam w końcu do szkoły, marzy mi się plastyka lub technika w IV-VI, ale to za jakiś czas Urodziny:2 grudnia Imieniny: 24 maja i to by było na tyle, a może...
Mój wątek jest TU ![]() Zapraszam też na blogi ![]() Papierowe wariacje Asiola Digi-Asia Nalewki domowe Edytowane przez asia3city Czas edycji: 2010-07-09 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Niemąż
![]() Ulubiony kolor: czernie, zielenie (ciemne, khaki, trawiaste), brązy, zielenie z fioletem i szary, bordo Nielubiany kolor: różowy, niebieski, wszystko co żarówiaste, nie bardzo pomarańcze i żółcie, pastele też nie. Ulubione zwierzę: koteczki ![]() Ulubiony film: nie mam jednego konkretnego, ale serialomaniaczka ze mnie (nie, nie chodzi o telenowele ![]() ![]() Ulubiona książka:czytuję namiętnie Pratchett'a i Mastertona, Pilipiuka, J.R.R. Martin oraz wiele innych Biżuteria-tak-nie -jaka: nie za wielka nie za mała, nie za bardzo świecąca, nie za bardzo rzucająca się w oczy, nie brokatowa, cekiniasta, "kiczowata", nie złota. Uwielbiam: frywolitki, wrapki, decoupage, czy co tam jeszcze można wymyślić, noszę i kolczyki (i długie i krótkie), ale chyba bardziej lubię wiszące takie i bransolety (szerokie i wąskie) i naszyjniki i korale i wisiorki ![]() Bransoletki: 15,5cm nadgarstek Naszyjniki: około 45cm może być troszkę mniej, może więcej, a wisiory na łańcuszkach to takie dłuższe, około 70cm ![]() Wisiory raczej wyraziste, ale bez przesady Scrapy i inne takie: przydasie wszelkiej maści jak najchętniej przyjmę, adresownik też by się przydał, najlepiej z podziałem na: znajomi, rodzina, internet i inne, a w każdym przedziale po stronie na każdą literkę, ewentualnie kartce ![]() ![]() Dziergałki: szaliki, czapki, rękawiczki, również bezpalczaste ![]() ![]() hafty-raczej nie, no chyba, że na torebce, czy czymś co może się przydać ![]() Rysunki: z dziką radością karykaturę ![]() Torebki: jakaś taka na specjalne okazje, bo nie mam takich ![]() ![]() Origami: ozdoby świąteczne na Boże Narodzenie w kolorach bordo, zieleń, złoto, na Wielkanoc w kolorach wiosennych ![]() Quilling: widziałam fajne delikatne miseczki, filiżanki, coś co można użyć w jakimś celu, pojemniczek czy cuś, albo kartki na urodziny, czy święta Świeczki: uwielbiam wszystkie, zwłaszcza zapachowe, owocowe (żurawina, jabłko, a jabłko z cynamonem poezja!), czekolada, cynamon, nie lubię zapachu lawendowego i różanego, mięta też odpada ![]() Mydła: pachnące cytrusowo, czekoladowo, co kto tylko wymyśli ![]() Decoupage: wszelkie świeczniczki, komódki, pojemniczki, obrazki niekoniecznie, tace też mogą być, klucznik, domek na herbatkę ![]() Papierowa wilkina: pojemniczki okrągłe, które w łazience mogą się przydać jako pojemniczki na drobiazgi, najlepiej komplet trzech w 3 wielkościach Hobby: plecionki koralikowe, raczkuję w decoupage, frywolitce, karteczkowaniu ![]() ![]() Zawód-Praca-Szkoła: pani inżynier Urodziny: 7.08 Imieniny: 25.11 ale nie bardzo obchodzę Była prośba o ulubione kwiaty i rozmiar: noszę 34, a buta 38 ![]() kwiaty: fiołki i bzy beazapelacyjnie! Fajne są też dmuchawce jeśli je liczyć jako kwiaty, ewentualnie piwonie, orchidee ![]()
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2012-04-21 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
A oto moje preferencje
![]() Stan rodzinny(dzieci i TŻ): "jedynie" chłopak Ulubiony kolor(max.3): niebieski, fioletowy, pistacjowy Nielubiany kolor(max.3): intensywny róż, pomarańczowy, żółty Ulubione zwierzę: psy, koty, konie Ulubiony film: Titanic, Pearl Harbor- łzawe klasyki ![]() Ulubiona książka: "Poczwarka" Terakowskiej Biżuteria-tak-nie -jaka: Uwielbiam biżuterię, kolczyki delikatne, sztyfty, długie, wiszące, plecionki, z minerałami lub błyszczącymi Swarovskimi/ cyrkoniami. Naszyjniki także delikatne. Bransolety mogą być cięższe, masywniejsze, ale o małym obwodzie (mam bardzo chudą rękę). Pierścionki małe, gdyż mam także bardzo chude palce. Broszki i spinki wszelakie. Hobby: Tworzenie biżuterii, czytanie książek, zakupy Zawód-Praca-Szkoła: studentka filologii rosyjskiej i angielskiej Urodziny: 18.10 Imieniny: 31.05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
Ulubiony kolor(max.3): pastelowy róż,zielony,niebieski
Nielubiany kolor(max.3): pomarańcz, fiolet, brąz, Ulubione zwierzę: chomiczek Ulubiony film: filmy sensacyjne,thiller,komedi e Ulubiona książka: Tak trzymać -Fleszarowa-Muskat Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, delikatna Hobby:prace budowlane,ogródek, hand made, książki Zawód-Praca-Szkoła: Urodziny: 23 lipca Imieniny: 03 styczeń |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ Michał, dzieci brak
![]() Ulubiony kolor(max.3): zielony, fioletowy, szary Nielubiany kolor(max.3): w zasadzie lubię każdy kolor poza ich sztucznymi żarówiastymi odcieniami ![]() Ulubione zwierzę: kot ;D od lat jestem też oddaną, wierną fanką rysunkowych ptaków w formie prostej ;D. Ulubiony film: ciężko wybrać ulubiony film, bo widziałam ich już sporo ![]() ![]() Ulubiona książka: całe mnóstwo tego było, ostatnio Martwe Dusze. Biżuteria-tak-nie -jaka: tak! kolorowa, wyrazista, duża. ogromne, drewniane formy, długie korale do zamotania, wielkie wisiory, kocham filcowe kulki i kolorowe, wieloodcieniowe filcowe brochy ![]() Hobby: szeroko pojęte rękodzieło i języki obce - rosyjski i hiszpański zwłaszcza. Zawód-Praca-Szkoła: studentka logistyki, w trakcie rozkręcania własnego rękodzielniczego biznesu. Urodziny: 20 grudnia Imieniny: 6 lipca
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ - chłop, dzieci - brak
Ulubiony kolor(max.3): granatowy, pomarańczowy, zielony jak ten ---> ![]() Nielubiany kolor(max.3): żółty, czerwony, niebieski (razem ze sobą ![]() Ulubione zwierzę: pies Ulubiony film: Buntownik z wyboru, Co gryzie Gilberta Grape'a, Orbitowanie bez cukru, Candy Ulubiona książka: Rzeźnia numer pięć, Nieznośna lekkość bytu, twórczość Edwarda Stachury Biżuteria-tak-nie -jaka: jak najbardziej, choć rzadko noszę; surowa, ascetyczna, naturalna; biżuteria ręcznie robiona ![]() Hobby: biżuteria, szydełkowanie, grafika komputerowa Zawód-Praca-Szkoła: zawód - ekonomistka z musu ![]() Urodziny: 20.08 Imieniny: 05.02
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mąż i córka (obecnie 18 lat)
Ulubiony kolor(max.3):raczej wszystkie Nielubiany kolor(max.3):brak Ulubione zwierzę:psiaki Ulubiony film:komedie i sensacja Ulubiona książka:książki Grocholi,Szwai i Nory Roberts Biżuteria-tak-nie -jaka:noszę ,kolczyki ,wisiorki korale Hobby:haft krzyżykowy,papier (kartki,papierowa wiklina),origami,ogródek i kwiaty Zawód-Praca-Szkoła:krawcowa(niewykonywany) Urodziny:26.11 Imieniny:24.05 Edytowane przez asiunia33 Czas edycji: 2013-02-18 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mąż
Ulubiony kolor(max.3):wszystkie Nielubiany kolor(max.3):brak Ulubione zwierzę:kot Ulubiony film:Pożegnanie z Afryką Ulubiona książka:"Błękitny zamek" L.M.Montgomery Biżuteria-tak-nie -jaka:tak:długie korale,bransoletki Hobby:muzyka,trochę fotografia,piesze wędrówki i ostatnio rękodzieło-głównie kartki ;-) Zawód-Praca-Szkoła:praca Urodziny:20.01 Imieniny:29.05 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): wolna
Ulubiony kolor(max.3): czarny, niebieski, delikatny odcień różu (chyba cofam się do przedszkola ![]() Nielubiany kolor(max.3): jaskrawe kolory, zgniła zieleń, bordowy Ulubione zwierzę: mój psiak Ulubiony film: Moje wielkie greckie wesele Ulubiona książka: Cień wiatru Biżuteria-tak-nie -jaka: nie lubię dużych i dłuuugich korali, pierścionków, poza tym lubię wszystko Hobby: ręcznie robię biżuterię i rękodzieło w różnej postaci, uwielbiam czytać Zawód-Praca-Szkoła: od października studia Urodziny: 18 marzec Imieniny: nie wiem, nie obchodzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny: nie zamężna, zakochana
Ulubiony kolor: fiolet połączony z kremowym, lazurowy, jasna zieleń Nielubiany kolor: bordowy, złoty, srebrny, jasny brąz, jaskrawe Ulubione zwierze: nie mam Ulubiony film: nie mam Ulubiona książka: jest ich wiele. Z ulubionych autorów: Joy Fielding, Bridget Asher, Emily Giffin, Charlotte Link, Nicholas Sparks i wielu innych Biżuteria tak, nie jaka: Tak jak najbardziej. Srebrna,oryginalna, kolczyki nie za ciężkie, łańcuchy nie za wielkie ![]() Hobby: literatura, fotografia i rękodzieło Zawód, praca, szkoła: Ukończone studia I stopnia na kierunku pedagogicznym Urodziny: obchodzę 7 października Imieniny: nie obchodzę Ponad to uwielbiam dostawać prezenty i z każdego się cieszę!! ![]() Edytowane przez izus1000 Czas edycji: 2010-08-14 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie !
Stan rodzinny - mąż Zygmunt , córka Ewelina , syn Michał , zięć Mariusz , synowaPatrycja, wnusia Maja , lablador Atos Ulubiony kolor - zieleń , brąz , fiolet brudny róż Ulubione zwierzę - pies Biżuteria - srebrna - pierścionki , kolczyki , naszyjniki , bransoletki, broszki Hobby - robótki ręczne : szydełkowanie , haft matematyczny , haft krzyżykowy Zawód- nauczyciel - emeryt Urodziny - 01.01 Imieniny - 26.02
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=mirellaj moje preferencje https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...erencje&page=8 I jeszcze tu http://mirellaj.blogspot.com mirellaj Edytowane przez mirellaj Czas edycji: 2011-10-24 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny: mąż i dwójka chłopaków 7 i 3 lata
Ulubiony kolor: bialy, czarny, ciemna zieleń Nielubiany kolor: brak Ulubione zwierze: kociaki Ulubiony film: Czarny kot, biały kot Ulubiona książka: Spóźnieni kochankowie i wiele innych. Biżuteria tak, nie jaka: biżuteria to mój nałóg. Sama nie robię, ale kupuję bez przerwy. Hobby: bukiety z krepiny, quilling, scrapbooking Zawód, praca, szkoła: ekonomistka, chwilowo siedzę z dzieciaczkiem w domu Urodziny: 5 luty Imieniny: 13 luty
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Teraz kolej na mnie
![]() Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mąż Piotr, córki Kinga i Magdalena, syn Paweł, córka Marysia Ulubiony kolor(max.3):brązowy, niebieski, czarny Nielubiany kolor(max.3):bardzo jaskrawe Ulubione zwierzę:psy i koty Ulubiony film:komedie romantyczne ![]() Ulubiona książka:Ania z Zielonego Wzgórza L.M.Montgomery-właściwie wszystkie części Biżuteria-tak-nie -jaka:tak, ale skromna Hobby:robótki ręczne- różne( jak nie znam, to próbuję- z lepszym lub gorszym skutkiem...) Zawód-Praca-Szkoła:nauczycielka matematyki, języka niemieckiego i nauczania zintegrowanego Urodziny:06.06 Imieniny:26.07 Edytowane przez kingamagda Czas edycji: 2010-09-12 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, że już się tutaj wpisywałam... Nadrabiam więc teraz:
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): niezamężna, niedzieciata jeszcze, TŻ jest, planowany jako długodystansowiec, więc wszystko przede mną ![]() Ulubiony kolor(max.3): Nie da się wybrać trzech! Lubię morski, czerwony (bordowy), fioletowy, ale to zależy do czego, bo lubię połączenia różnych kolorów. Nielubiany kolor(max.3): Tutaj tez nie mogę określić konkretnie. Mogę tylko powiedzieć, że w biżuterii nie lubię żółtego, pomarańczowego i różowego (chociaż ciemny róż i taki brudny lubię), ale do innych rzeczy można je stosować. Ulubione zwierzę: ptaki i motyle, chociaż jako domowy przyjaciel człowieka to pies i kot ![]() Ulubiony film: Totalna magia Ulubiona książka: Nie mam konkretnej, często nie pamiętam tytułu tego co mi się podobało. Podobał mi się "Heban" Kapuścińskiego, Terry Pratchet, chociaż już mi się przejadł, "Moje sekretne życie" Dalego, książki Terakowskiej, Jeżycjada jak byłam młodsza, książki traktujące o innych kulturach, albo osadzone w innych kulturach. Biżuteria-tak-nie -jaka: TAK! Głównie kolczyki, duże, dyndające, wiszące, albo długie, ale nie maleńkie sztyfciki, tylko takie żeby było je widać. Bransoletki też lubię te dyndające, ale nie mam innych, a jak ma się różne rodzaje to się nosi różne rodzaje. Pierścionków nie noszę. Naszyjników tez nie za bardzo, ale staram się przestawiać, jakiś drobny wisiorek tez byłby mile widziany. Hobby: Głównie robienie biżuterii, ale ogólnie robótki ręczne różne (szycie z filcu, klejenie, lepienie, zabawy z piłą, palnikiem itp ![]() Zawód-Praca-Szkoła: teraz na rozdrożu. Po studiach informatycznych, szukam zajęcia dla siebie. Urodziny: 02 styczeń Imieniny: 05 luty
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): 1dzieć, 1 Tż
Ulubiony kolor(max.3): ciepłe: od zgaszonego pomarańczu,ceglastej czerwieni i brązu, do musztardowej, ew. ciepłej żółci, czarny, zielony oliwkiwy, Nielubiany kolor(max.3): niebieskie, fiolety, róże, jaskrawe, pastelowe. Ulubione zwierzę: ptak Ulubiony film: k-pax, man on fire, magnolia, wielkie nadzieje, itp. Ulubiona książka: generalnie to proza J. Carolla, Biżuteria-tak: Ag ![]() ![]() Hobby: fotografia, malowanki ![]() Inne lubię: scrapki w formie notesików, zapiśników itp. to zawsze się przydaje ![]() decu przyjmę chętnie w formie pudełeczko na biżu, pojemniczki np. na długopisy, wizytowniki itp. Kolory w/w według uznania, na pewno będą piękne ![]() dziękuję za uwagę... reszta należy do Ciebie.
Dukan ![]() ![]() I faza 14III - 21III -2,5 kg ![]() II faza 21 III - 8 VII - 9kg ![]() ![]() ![]() ![]() III faza 8 VII - 10 XI Edytowane przez Lilnut Czas edycji: 2010-10-10 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.