|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czapka na kręcone włosy
Hej
![]() Mam pytanie może nie do końca "fryzjerskie" ale niejako też dotyczy włosów. Mianowicie jaki fason zimowych czapek pasuje na kręconą fryzurkę? Zbliża się zima i nie chcę żeby czapka uklepała mi włosy, ale jednocześnie nie chcę marznąć. Do tej pory chodziłam w nausznikach (polecam ![]() Może znacie jakieś fajne fasony czapek, które nie niszczą loków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czapka na kręcone włosy
Wszelkie beretopodobne polecam. Pełno ich teraz a bardzo ładnie z loczkami wyglądają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a uszatki tez sie nadaja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Uszanka nie, ponieważ większość modeli przylega do głowy. Lepiej zostawić włosom nieco miejsca. Liczy się też technika nakładania. Stosuję zbliżoną do ręcznikowania, dzięki czemu włosy nie są pogniecione, ale unoszą się u nasady.
Sama zimą noszę spory kaszkiet, do którego chowam wszystkie włosy. Inną sprawa jest kas - pod niego zakładam chustkę z gumką, a po całodziennej jeździe myję włosy.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a może takie coś:
![]() http://allegro.pl/czapko-szalik-tune...270557446.html
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ciekawe...tylko nie wiem czy w tym będzie ciepło.to tylko akryl.
preferuje kaptury, a jesli b.zimno to czapka ale wełniana (z delikatnej wełenki) lekko zaduża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a mi się podoba coś takiego.. to też czapka tz "komin" tylko taka większa i luźniejsza i taką bym chciała znaleźć tym bardziej że jest z wełenki i ciepło jest w szyjkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiecie już o co mi chodzi? nie podoba mi się jak taki komin kończy się za blisko szyi bo to beznadziejnie wygląda...zbyt zaokrągla twarz jak dla mnie... powinien być luźniejszy i opadać ilka cm za brodą...musi być tam luźno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Komin - bardzo fajna sprawa. Uważaj jednak na materiał - większość z wełną będzie wpływać na elektryzowanie włosów oraz na ich puszenie. Najlepszy byłby gładki (jak satynowy szalik), ale wtedy moze byc kiepsko z ochroną
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Eloe
Fakt fajna taka czapa :P Ja tam jednak uwielbiam krasnale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
loki pod czapką - czy to w ogóle możliwe??
Witam,
zaczyna się robić coraz chłodniej, wieje wiatr więc i czapka się przydaje. I tu pojawia się problem: moje włosy pod czapką zwyczajnie rozprostowują się, po jej ściągnięciu są przyklapnięte a czasem nawet wyglądają na dawno niemyte i posklejane. Sam wiatr też je rozprostowuje. nie za bardzo wiem co z tym fantem zrobić, wiem, że zimą pielęgnacja loków jest inna niż latem i do tych zasad staram się stosować jednak jeśli chodzi o stylizację to jestem w kropce. myślałam o lakierze żeby utrwalił fryzurę zanim wyjdę na wiatr ale gdy ubiorę czapkę to nie wiem jak to się skończy... Poza tym boję się, że alkohol w lakierze wysuszy włosy ![]() jakieś sugestie, rady?? W zimie też chciałabym jakoś wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
Dot.: loki pod czapką - czy to w ogóle możliwe??
Polecam lekturę postów w wątku do którego Cię podpięłam.
Sama mam kaszkiet i włosy wysuszone, ale nieodciśnięte (zwykle sztywne od żelu) wkładam do kaszkietu w całości. Zaczynam od karku. Wówczas mam je uniesione u nasady. W pracy odgniatam żel i lekko uładzam całość. W ciągu dnia nakładam po prostu od karku i wkładam całe włosy. Fakt, są w gorszym stanie, ale nie w taki, w którym nie dałoby się ich pokazać ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ja wiążę włosy w koczka luźnego na czubku głowy po czym zakładam luźną czapę, która ma taki trochę krasnoludkowy wzór i jest zakończona pomponem
![]() ![]() ![]() Nie dałabym rady upchać swoich włosów rozpuszczonych do czapki...Próbowałam kilka razy i wszystko na nic ![]() ![]() Zauważyłam, ze mniej się końcówki niszczą od tej czapki, jak są spięte ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Polecam jeszcze uszatki moje drogie Panie :P
Ostatnio zakupiłam i bardzo ładnie wygląda taka uszatka do kręconych włosków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Mod-Śnieżynka
|
Bernadko, jesteś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
A ja podrzucę link do postu na blogu science-y hair blog o doszywaniu podszewki do czapki
http://scienceyhairblog.blogspot.com...nter-hats.html
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Moja droga bardzo ciekawy link :P
Szkoda, ze nie umiem angielskiego :P Basia Eh...ale się nawróciłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.