Reklama

Wiosna, ach to ty! – chce się zanucić widząc budzącą się do życia przyrodę. W sklepach i na bazarkach pojawiają się świeże nowalijki: rzodkiewki, szczypiorek, ogórki, pomidory… Pachnie kolorami i lekkością.Coraz częściej zastanawiamy się co powinno zagościć na naszym talerzu – zaczynamy myśleć o lekkich posiłkach pełnych witamin, co niektórzy starają się zrzucić kilka kilogramów.Warto pamiętać, że wiosna to czas, kiedy warto ograniczyć spożywanie produktów rozgrzewających.Unikajmy czerwonego mięsa, czosnku, cebuli i ostrych przypraw. Wymieńmy je na świeże warzywa, kiełki, kasze, pełnoziarnisty ryż czy białe mięso.

Reklama

Masz ochotę na coś wiosennego, lekkiego i naprawdę pysznego? Skuś się na nasze przepisy zainspirowane wiosną!

Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane